Za 11 měsíců zhubla o 45 kilogramů: Jak se to ženě podařilo?

Laura přibrala v těhotenství, protože se nehlídala a jedla vše, na co přišla. Jak je na tom špatně si uvědomila až když se viděla na domácím videu.
Foto: Profimedia.cz
28. února  2016 
 06:00

Jednatřicetiletá maminka z anglického Derby měla každý den energetický příjem kolem 16 500 kJ. Není se tedy čemu divit, že se Lauře podařilo přibrat až na 127 kilogramů. Když se ale viděla na videu z dovolené, sama sebou byla znechucena. A tak se rozhodla se sebou něco udělat. 

Jen málo lidí se na sebe rádo kouká v televizi. Pro Lauru Dethickt to ale byla skutečně rána, když se před rokem o Vánocích viděla na obrazovce. Její manžel totiž nechal udělat video z jejich rodinné dovolené na Ibize, kde se viděla v plavkách. Ačkoliv do té doby svou nadváhu, která nebyla malá, neřešila, toto jí otevřelo oči. 

Laura začala přibírat v těhotenství. Příliš se nehlídala, a tak snědla téměř vše, na co přišla. A rozhodně to nebylo samé ovoce a zelenina, sem tam celozrnný chlebík, ale chipsy, čokoláda a jídlo z rychlého občerstvení. Snídat nebyla zvyklá, začínala den až něčím sladkým. 

V nejhorších chvílích vážila Laura 127 kilogramů.
Autor: profimedia.cz

Těhotenství na gauči

Během těhotenství trávila volný čas na gauči u telenovel a pracovala pomalu, ale jistě na tom, aby se projedla až ke 127 kilogramům. Nijak ji neznepokojovalo, že po každém těhotenství musí oblékat větší a větší velikosti, až se dostala na číslo 52. 

V roce 2014 ale dostala na Vánoce od svého manžela domácí sestříhané video z jejich letní dovolené na Ibize. To, co na obrazovce viděla, ji naprosto šokovalo. "Byla to ta nejlepší věc, kterou pro mě mohl Deryl udělat. Teprve v tu chvíli jsem si uvědomila, že se sebou musím něco dělat," vypráví žena. 

Sama to nezvládnu

Věděla ale to, že toto sama pravděpodobně nezvládne. Našla si tedy organizaci, která pořádá semináře o hubnutí a lidem radí, co by měli dělat, aby úspěšně zhubli. U Laury se jednalo v prvé řadě o změnu jídelníčku. Zatímco předtím její jídelníček neobsahoval téměř žádné dobré živiny, pouze nezdravé tuky a sacharidy, nyní je mnohem více vyvážen. Jí pravidelně čtyřikrát denně. Začala se také více hýbat, každý den chodí na dlouhé procházky se svými dětmi.

Laura nejvíce přibrala během těhotenství.
Autor: Profimedia.cz
Po roce je tak váhový úbytek skutečně znatelný. Nyní váží 82 kilogramů. "Děti si toho asi nevšimly, hlavně jsou podle mě dost malé na to, aby to dokázaly vnímat. Ale Deryl je naprosto nadšený. Ostatně já také," raduje se žena. 

Laura se nyní cítí skutečně skvěle, a teprve když zhubla, si uvědomila, jak byla její nadváha nekomfortní a jak se vlastně trápila. Pro ostatní lidi ze semináře, kam docházela, se stala inspirací a nyní jim sama pomáhá. 

Pokud i pro vás je Laura inspirací a potřebovali byste s hubnutím pomoct, můžete se zapsat do některého z kurzů hubnutí, které pořádá společnost STOB (Stop Obezitě).

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji