Ženu kvůli váze vyhodili ze zábavního parku: Zhubla o 63 kilogramů!

Rebbeca ztloustla poté, co se odstěhovala od rodičů a přestala dbát na jídelníček.
Foto: Profimedia.cz
14. února  2016 
 06:00

Člověk s nadváhou většinou příliš neoplývá dostatečným sebevědomím. Nicméně láska k jídlu nebo psychické problémy a lenost jsou natolik silné, že s tím nic nedělá. Většinou až do té chvíle, kdy je konfrontován se svou váhou v nějaké trapné situaci. Jako mladá maminka Rebbeca, kterou kvůli její váze nepustili v zábavním parku na atrakci. Přede všemi lidmi musela opustit frontu.

Třiatřicetiletá Rebbeca vážila 135 kilogramů. Vždycky byla silnější, ale do své finální podoby se projedla už v sedmnácti letech, kdy se odstěhovala od rodičů, kteří do té doby nad ní drželi ochrannou ruku – nebo bič, jak se to vezme. Při svém single životě zdravému jídelníčku příliš nedala, a tak pomalu, ale jistě kynula. 

"Jedla jsem, na co jsem dostala chuť. Několik pytlíčků brambůrků, tabulku čokolády, balíček sušenek. Vůbec jsem to neřešila," vypráví, jak vlastně došlo k tomu, že se najednou na váze objevilo číslo 135. Když pracovala jako kuchařka, seznámila se se svým nynějším manželem, který ji ve zdravém stravování také příliš nepodporoval.

Náročné mateřství 
Rebbecy syn je na ní poté, co zhubla, pyšný.
Autor: Profimedia.cz

Brzy se jim narodil syn. Je téměř obdivuhodné, jak může taková korpulentní žena zvládat mateřství plné pobíhání za nezbedným dítětem a vůbec všechny aktivity s tím spojené. V roce 2014 si rodina vyrazila na výlet do Disneylandu v Paříži. Když  čekali ve frontě na jednu z atrakcí, všimla si Rebbeca, jak po ní zřízenec pokukuje. Ovšem vrchol trapnosti nastal ve chvíli, kdy si sedla na sedačku.

"Když jsem viděla, že nemohu dopnout pás, polilo mne horko a úplně jsem cítila, jak začínám rudnout. Pak přišla obsluha atrakce a přede všemi těmi lidmi mi řekla, že musím odejít, protože se mnou atrakci nemohou spustit," vypráví mladá žena. To byla pro ni poslední kapka. A tak se sama nad sebou zamyslela. 

Změna jídelníčku

Všechno zlé je k něčemu dobré, a tak se rozhodla, že se už nikdy nechce dostat do podobné situace, kdy by byla kvůli své váze odněkud vyvedena. Věděla, že první, co musí udělat, je změnit své stravovací návyky. Všechna tučná a kalorická jídla vyměnila za lehčí, za zeleninu, celozrnné výrobky a další potraviny, které jí měly pomoct při cestě za lepší váhou.

Do hubnutí zapojila i svého manžela a syna a začala vařit zdravě. Jenže samotné jídlo samozřejmě nestačí, a tak se začala hýbat. S jejími kily navíc to ale nebylo jednoduché. Aby si nezničila klouby, musela volit sporty nepříliš náročné pro celý pohybový aparát. Začala tedy plavat a chodit na dlouhé procházky. 

Polovina váhy pryč!

Rebbeca se svým manželem, který je o 25 let starší.
Autor: profimedia.cz
Během osmnácti měsíců se jí podařilo zhubnout o 63 kilogramů. "Mám neuvěřitelnou radost. Cítím se najednou jako úplně nový člověk! Mohu se hýbat, hrát si se svým synem, je to paráda," vypráví uvolněně. Aby ale došla úplného zadostiučinění, s rodinou se vydala opět do Disneylandu. Zde ji tentokrát nikdo nevyvedl. "Můj syn mi tehdy řekl: Já ti ten pás zapnu, maminko," vypráví dojatě.

Jídlo předtím, než začala hubnout:

Snídaně: toast se třemi plátky sýra

Svačina: pytlík chipsů a půl balení sušenek

Oběd: sýrový sendvič, další pytlík brambůrků a půl tabulky čokolády

Svačina: kousek koláče

Večeře: pizza, hamburger nebo čínské jídlo

Jídlo nyní:

Snídaně: cereálie

Oběd: sendvič s krůtím masem nebo polévka

Večeře: ryba s grilovanou zeleninou, kuřecí prsa nebo salát

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji