Žena se chtěla vejít do starých svatebních šatů, tak zhubla o 63 kilogramů

Alison je vzorem pro mnohé ženy, ve svých padesáti šesti letech zvládla zhubnout sedmdesát kilogramů!
Foto: Profimedia.cz
17. ledna  2016 
 06:00

Najít ženu, která se po více než třiceti letech vejde do svých svatebních šatů, musí být kumšt. Co si budeme nalhávat, příroda je nemilosrdná a s našimi postavami si s přibývajícím věkem pohrává. Ovšem nějakých těch pět deset kilo navíc není nic proti tomu, co musela absolvovat Alison Berry, aby se do svých svatebních šatů vešla. 

Alison Berry je padesát šest let a je živoucím důkazem toho, co s vámi udělají drastické diety provázené jojo efektem. Během svého života si neustále hlídala váhu, bohužel špatnými prostředky, a tak se nakonec ručička zasekla na 140 kilogramech. Tak nějak se s tím smířila a naučila se podle toho žít, i když jí to kolikrát ztěžovalo život. 

 

Poté, co zhubla, se opět vešla do svatebních šatů.
Autor: Profimedia.cz
Šaty jako prvotní impulz

Jednoho dne ale našla ve skříni své staré svatební šaty. Alison se vdávala den před svými devatenáctými narozeninami a pohled na ně v ní odpálil explozi emocí. "Nemohla jsem uvěřit, že se do nich nevejdu. Přišlo mi neuvěřitelné, že jsem se do nich vešla," vzdychá. Na váze začala nejvíce přibírat právě po svatbě a poté, co se jí narodily děti. 

To byl první impulz, který ji donutil zamyslet se nad svou váhou. Ovšem nebyl dostatečně velký, ten hlavní přišel až s narozením vnuka Josefa. "Když se začal batolit a já za ním musela pobíhat, měla jsem co dělat, abych ho stíhala. A najednou jsem si uvědomila, že až poroste, budu mít stále větší problémy, a to mě mrzelo," vysvětluje důvody, proč se rozhodla pro radikální změnu. 

 

Polovina živé váhy

Alison toužila vejít se opět do svých svatebních šatů, ve kterých se v osmnácti vdávala.
Autor: Profimedia.cz
Jednoho dne za ní přišla její nevlastní dcera Abby, jestli s ní nechce začít chodit do Světa hubnutí, kde jim odborníci poradí, jak začít správně jíst a hýbat se. Alison si řekla, že nemá co ztratit, vlastně může jen získat. Navíc byla popoháněna vidinou toho, že pokud zhubne, zlepší se její zdravotní stav, a bude tak mít větší šanci vidět vyrůstat svého vnuka. Kvůli pořádné nadváze Alison také trpěla extrémně vysokým tlakem, na který musela brát léky. 

Hned první týden hubnutí se jí podařilo shodit dva kilogramy. Za rok a půl pak zhubla na polovinu své váhy, nyní má místo 140 kilogramů 70! A zažívá ohromnou proměnu. Zdravotní problémy pomalu ustupují, nebo už dokonce všechny vymizely, má více energie a troufne si dělat věci, na které dříve neměla odvahu. Ovšem největší radost má z toho, že se i po 38 letech vejde do šatů, ve kterých se vdávala. 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji