Nevzali ji do práce, že se neudrží na nohou, tak zhubla o 50 kilo

Nevzali ji do práce, že se neudrží na nohou, tak zhubla o 50 kilo
5. prosince  2015 
 06:00

Představte si, že jdete žádat o práci, jste nervózní z pohovoru, snažíte se maximálně zaujmout, abyste vysněnou pozici dostala, a najednou uslyšíte: "Jste moc tlustá." To by zamávalo asi s každým, nemluvě o sebevědomí, které pak nenajdete ani s lupou. 

Takovouto nepříjemnou zkušenost si musela vytrpět čtyřiadvacetiletá kadeřnice Jade Pearson. Tehdy vážila 133 kilogramů. V prosinci loňského roku šla žádat o práci do jednoho kadeřnického salonu, po kterém toužila. Jenže čekala ji tam dost ledová sprcha. Zaslechla totiž, jak se její potenciální šéfová baví s kolegyní o tom, že jsou zvědavé, jak "by takhle tlustá ženská vydržela celý den na nohou". 

"To mi úplně vyrazilo dech. Vůbec je nezajímalo, jaké mám zkušenosti, ale to, jak dlouho vydržím stát na nohou," vzpomíná Jade Pearson. V tu chvíli ji už v salonu nic nedrželo a přála si jen být co nejdál od toho místa. Jenže když se Jade uklidnila, uvědomila si, že na tom něco bude. S tou její váhou. 

 

Poslední kapka


Nadváha Jade omezovala.
Autor: Profimedia.cz
"Dlouhá léta jsem nemohla nosit podpatky, musela jsem nosit boty s rovnou podrážkou, protože mi šíleně natékaly kotníky. Jasně, byla jsem obézní, ale nemusely ke mně být tenkrát tak jízlivé a zlé," uznává mladá kadeřnice. Jak se ale říká, všechno zlé je k něčemu dobré. Pro Jade to byla poslední kapka, a tak se sebou začala konečně něco dělat. 

Měsíc po ostudné zkušenosti se rozhodla, že zhubne. Začala držet Cambridge dietu. Při ní vám odborník předepíše stravu, která obsahuje maximum bílkovin a minimum tuků. Během necelého roku se jí podařilo zhubnout o 50 kilogramů. Bylo to pro ni ale těžké období. 

Byla ale pevně rozhodnuta, že to vydrží. "Nechtěla jsem mít už nadále nadváhu. Hrozně mě to v životě omezovalo," vypráví Jade. Nejhorší bylo, že to mělo negativní dopady i na její mateřskou roli. Kvůli své nadváze nechtěla se svou dcerou téměř nic dělat, a tak to vždy sklouzlo pouze k tomu, že si spolu četly knihu. "Nenáviděla jsem se za to," vzpomíná. 

 

Chci být dokonalou matkou

Jade poté, co zhubla o padesát kilogramů.
Autor: Profimedia.cz
Jade si přála být dokonalou matkou, která vezme svou holčičku třeba  na plavání, ale svléknout se do plavek pro ni bylo téměř nemožné. Mladá matka se také několikrát setkala s tím, že ji třeba kvůli váze nepustili na horskou dráhu. Nadváha ji omezovala i v jejích koníčcích. Miluje tanec, ale kvůli kilům navíc se nikdy neodvážila se mu věnovat více. 

Místo toho, aby se sebou něco začala dělat, užírala se. Téměř doslova. Cpala se čokoládou, brambůrky, tučnými jídly a nenáviděla se za to. Nedokázala s tím ale nic udělat. Až do té osudové chvilky v kadeřnictví. Dnes má žena o padesát kilogramů méně, pracuje jako kadeřnice, může chodit na vysokých podpatcích a s dcerou chodit plavat. K tomu studuje vysokou školu a život ji skutečně baví. 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji