Zhubla a inspirovala i svou rodinu: Dnes jsou o 220 kilogramů lehčí!

Zhubla a inspirovala i svou rodinu: Dnes jsou o 220 kilogramů lehčí!
21. listopadu  2015 
 06:00

Rodiny mívají různé koníčky a aktivity, které je spojují. Pro někoho to může být rybaření, pro jiného skládání puzzle nebo společné výlety. Jedna rodina z Texasu se rozhodla společně zhubnout. Tedy na základě inspirace nejmladší dcerou. Dohromady jsou teď o více než dvě stě kilogramů lehčí! 

U Sierrových se na rodinné večeři hamburgerů a tučných pečínek rozhodně nedočkáte, byť to bylo dříve na denním pořádku. Celá rodina se totiž rozhodla změnit své  životy a vydala se cestou zdravého stravování a cvičení. A stačilo k tomu to, že je motivovala jejich nejmladší dcera. 

Christa předtím, než zhubla, vážila 180 kilogramů.
Autor: Profimedia.cz

Christa měla problémy s nadváhou od dětství. Její slabost pro nezdravá jídla ji však čím dál tím více izolovala od jejích vrstevníků. Ve škole se jí děti smály, když byla malá, nechtěl si s ní na hřišti nikdo hrát. Však to znáte, nejkrutější bývají malé děti, byť si to často ani neuvědomují. Na střední prožívala šikanu a do třídy se snažila chodit na poslední chvíli. Na chodbách si přála, aby byla neviditelná, což vzhledem k její váze bylo dost obtížné.  

 

Marné pokusy

Sem tam se pokusila se sebou něco udělat a vždy začala úpravou jídelníčku. Jenže nakonec vždy sklouzla zpět k fast foodu a tučným pokrmům. "Když mi doktor v devatenácti řekl, že mám cukrovku, konečně se mi otevřely oči," svěřuje se se svým osudem na YouTube Christa. A lékař místo toho, aby jí poradil, co a jak udělat, jí pouze svěřil všeobecně známou věc, že za to může její nadváha. Christa utekla z nemocnice v slzách.

Byť by se mohlo zdát, že jí tato zkušenost otevřela oči až až, opak byl pravdou. Na rok se dívka ponořila do depresí, alkoholu a jídla, čímž svůj stav ještě zhoršila. Projedla se k neuvěřitelným 180 kilogramům. Jednou v baru za ní dokonce přišli muži s otázkou, jestli se s ní mohou vyfotit, že nikdy někoho podobného neviděli.

 

Fit na koncert Rihanny 
Christa za dva roky zhubla osmdesát kilogramů.
Autor: Profimedia.cz

Onen milník přišel ve chvíli, kdy se rozhodla, že chce být alespoň trochu fit pro koncert Rihanny. Měl být za pár měsíců, a tak si řekla, že musí  shodit alespoň 20 kilogramů. Pořídila si domů sportovní trenažér, na něm pak cvičila každý den deset minut. Koncert se o pár měsíců odsunul a jí se během čtyř měsíců podařilo zhubnout o neuvěřitelných padesát kilogramů! A to jen díky cvičení a upravené stravě. 

Jenže pak přišla další rána, a to kvůli tomu, že jí ze zdravotních důvodů museli odejmout žlučník. Opakovala se stará historie. Christa propadla depresím a začala holdovat alkoholu. Naštěstí její prozření přišlo tentokrát dříve a na Instagramu našla inspiraci. Jeden z uživatelů popisoval podobný životní příběh, jaký má ona, ale s tím, že se mu podařilo neuvěřitelně zhubnout. To ji nakoplo k odhodlání, že jí se to také podaří. 

 

Ještě jeden sen

Za dva roky poté, co se poprvé rozhodla se sebou něco udělat, zhubla na neuvěřitelných 100 kilogramů. "A moje cesta tady ještě rozhodně nekončí," hrdě přiznává. No, ona totiž na té cestě za vysněným cílem přizvala na pomoc i svou rodinu. Nejen ona trpěla u nich doma nadváhou. Rozhodla se tedy, že jim pomůže zhubnout. Protože i její tatínek trpí cukrovkou, motivace byla více než jasná.

Sierrovi předtím, než se do nich jejich dcera "pustila".
Autor: Profimedia.cz

Vysvětlila jim podstatu zdravého stravování a cvičení. V posilovně pak na ně dohlížela, aby se příliš neflinkali a cvičili tak, jak mají. Podařilo se jí neuvěřitelné. Její maminka, tatínek a dva mladší bratři zhubli dohromady o 220 kilogramů! Všichni jí jsou dnes velmi vděční a ona si alespoň vyzkoušela, jaké je to být osobní trenérkou. To je totiž také jejím snem, kterého by chtěla jednoho dne dosáhnout.

Autor: maš

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji