Angličanka zhubla o padesát kilogramů: Vynechala sladkou limonádu!

Sarah Turner zhubla padesát kilogramů za rok poté, co přestala pít Colu
Foto: Profimedia.cz
25. listopadu  2022 
 06:00

Dovedete si představit, že byste denně snědla půl kilogramu cukru? Asi těžko. Sarah Turner by zřejmě po lžičkách také nesnědla půl balíku, ale toto množství do sebe denně dostávala v tekuté podobě. Po dobu deseti let totiž pila kolem čtyř litrů coly denně. "Byla jsem na ní prostě závislá," přiznává sedmadvacetiletá maminka z Birminghamu.

Sarah Turner má tři malé děti. Když si s nimi chodila hrát do parku, myslela na to, jak se za ni její potomci musí stydět. Všude kolem byly štíhlé maminky, maximálně s pár poporodními kily navíc, a pak ona, královna slazených limonád.

Jak už to tak bývá, největší motivací něco se sebou udělat byly právě její děti. "Jednou jsem jim řekla, že s nimi nemůžu jít ven si hrát, že to nezvládnu. Zklamání v jejich očích mě skutečně zarazilo a hlavně vyděsilo. V tu chvíli mi došlo, že se sebou musím začít něco dělat," vysvětluje důvod svého rozhodnutí.

VIDEO: Vendula z Ulice Anežka Rusevová: Dvacet kilo je dole a už je nechci zpátky.

Video se připravuje ...
Vendula z Ulice Anežka Rusevová: Dvacet kilo je dole a už je nechci zpátky • VIDEO: videohub

Vyvážená strava jako základ

Navíc samotné pití Coly nepůsobilo na děti jako nejlepší vzor. Pokud by s tím mladá maminka nepřestala, pravděpodobně by si její návyky osvojily a v budoucnu by se musely potýkat se stejnými problémy jako ona. Ovšem pouhá abstinence od slazeného nápoje k hubnutí nestačila.

Žena se také musela naučit, jak vypadá správně vyvážená strava, která obsahuje dostatek sacharidů, bílkovin, tuků, zeleniny. Přiznává, že právě zelenina a ovoce jí zatím moc neříkají a nedokáže tomu přijít na chuť, ale snaží se to vyrovnat alespoň vysokým příjmem bílkovin, aby si svou váhu udržela.

Svět je jednodušší a krásnější

Její proměna je neuvěřitelná. Sarah popisuje, jak je svět najednou jednodušší, krásnější a jak má větší možnosti. Může si v klidu vyjít s dětmi do parku, hrát si s nimi, aniž by se zadýchala nebo musela přemýšlet nad tím, jestli se za ni její potomci nestydí. Jak se ale žena vypořádala se svou závislostí na Cole? "Piju ji dodnes. Jen ne v tak velkém množství, a navíc si kupuji dietní verzi," svěřuje se.

Autor: red

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji