Žena přibrala, když jí vážně onemocněla dcera. 30 kilo pak shodila za rok

Žena přibrala, když jí vážně onemocněla dcera. 30 kilo pak shodila za rok
3. října  2015 
 06:00

To, jak vypadáme, je odrazem toho, co se děje v nás. Přesným příkladem je i Britka Zoey Patrick (29), která přibrala během péče o svou těžce nemocnou dceru. Zatímco holčička ležela v nemocnici, ona u její postýlky držela non stop stráž a jedla vše, co jí přišlo pod ruku. Svou nadváhu si uvědomila až ve chvíli, kdy se nevešla do sedačky na atrakci v Legolandu.

Zoey Patrick se svou mladší dcerou Keirou.
Autor: Profimedia.cz

Co všechno donutí člověka zhubnout? Neschopnost si kvůli nízkému sebevědomí najít partnera, zděšení při pohledu na fotku sebe sama nebo trapnost situace, kdy se vaše pozadí prostě nevejde tam, kam by mělo. Právě to přimělo zamyslet se nad sebou a svým životem mladou Britku Zoey Patrick. Byla na výletě v Legolandu se svými dvěma dcerami a chystaly se na jednu z atrakcí. Když se na své místo žena "napasovala", nebyla schopna si přes břicho zapnout ochrannou tyč. Než aby šla s pravdou ven a přiznala, že je příliš tlustá, raději se modlila, aby se jí na atrakci nic nestalo. 

V tu chvíli si uvědomila, že dál už to takhle nejde. "Trapnost celé situace mě donutila zhubnout třicet kilo," svěřila se mladá maminka deníku Daily Mail. Kilogramy navíc nabrala během doby, kdy jí onemocněla dcera Keira zánětem kostní dřeně v holeni. Holčička bojovala tři měsíce v nemocnici o život a její maminka tam s ní byla dnem i nocí. Během toho neměla absolutně myšlenky na to, jak by mělo vypadat správné stravování. 

Strava z automatů a fast foodů
Zoey se stala ženou roku v rámci terapeutické skupiny, která jí pomáhala hubnout.
Autor: Profimedia.cz

Jedla tedy nezdravé nemocniční jídlo, polotovary z automatů, pila sladkou kávu a litry energetických nápojů denně. "Řekli mi, že Keira pravděpodobně nepřežije. Bála jsem se usnout, chtěla jsem být pořád s ní," vypráví Zoey. Lékaři si totiž dlouho s nemocí nevěděli rady, a tak maminku připravovali na nejhorší. "A prý pokud přežije, tak určitě nebude chodit," vzpomíná na hrůzy, které prožívala.

V takové situaci by zdravou stravu řešil asi málokdo. Když už se náhodou dostala Zoey z nemocnice, brala útokem první fast food, který cestou potkala. Bylo to pro ni skutečně těžké období. Sledovala svou nemocnou dceru, u které nevěděla, jak to s ní dopadne, a mezitím začala na sobě pozorovat, jak přibírá na váze. Podle svých slov se začala pomalu nenávidět, ale nebyla schopna s tím něco dělat. Octla se na dně a na váze se ručička začala blížit stovce. 

S druhým těhotenstvím kila navíc
Zoey Patrick zhubla třicet kilogramů.
Autor: Profimedia.cz

Malá Keira nakonec nemoc porazila, ale její maminka váhu nikoliv. Naopak. Zoey se svým partnerem znovu otěhotněla a po porodu se jí nedařilo nabrané kilogramy shodit. Tři roky si se svou váhou nijak nedělala těžkou hlavu – hlavně, že jsou všichni zdraví... Pak vyrazila i s rodinou na výlet do Legolandu, kde došla k prozření. Najednou jí došlo, že musí zhubnout. 

Našla si tedy terapeutickou skupinu, do které docházejí lidé se stejným problémem, jako měla ona. Zoey okamžitě změnila jídelníček, fast foody a take away vyměnila za domácí stravu a dostatek čerstvého ovoce a zeleniny. Po roce dodržování zásad zdravého stravování a pravidelného pohybu zhubla třicet kilogramů. 

"Je to krásný pocit – nabýt ztraceného sebevědomí. Najednou se cítím mnohem lépe, nestydím se vyjít si třeba s holkama do bazénu. Vím, že se za mě mé dcery nemusí stydět," popisuje úlevu žena s úsměvem. Nejen ona sama je hrdá na to, co dokázala. Její trenérka na ni pěje chválu, kudy chodí. "Jsem na ni neuvěřitelně pyšná za to, co dokázala. Hlavně je pro další lidi ze skupiny inspirací, to je důležité," říká Peggy Sowerby.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji