Zhubla 38 kilo kvůli jediné poznámce. Teď je z ní sexy kulturistka

Claire Crowthers
Foto: Instagram, Facebook/Claire Crowthers
15. srpna  2015 
 06:00

Z obézní zakomplexované ženy se změnila k nepoznání. Změnila ji nepříliš citlivá poznámka cizího muže a touha být krásnou nevěstou. Jednoho dne si proto řekla dost a pustila se bez výmluv do hubnutí. Dnes je z ní zcela jiná žena. Všem dokázala, že s pevnou vůlí to zvládne každý. Stačí jen chtít.

"Stres způsobil, že jsem sahala po zmrzlině a po pizze až příliš často," svěřila se jednatřicetiletá Claire Crowthers britskému deníku Daily Mirror. 

 

Claire Crowthers
Autor: Instagram, Facebook/Claire Crowthers
"V té době jsem pracovala jako porodní asistentka a moje váha se vymkla kontrole, protože jsem jedla i pozdě v noci," vzpomíná.

 

Nezdravý životní styl se zanedlouho odrazil i na její postavě. Ještě před čtyřmi lety při 161 centimetrech vážila 102 kilo.

 

"Už jsem se na sebe ani nemohla podívat do zrcadla," říká. Poslední kapkou ale bylo, když manžel jedné z jejích pacientek utrousil poznámku ohledně její obézní postavy a nazval ji "tukbombou".

 

Claire Crowthers
Autor: Instagram, Facebook/Claire Crowthers
Dotklo se jí to a zároveň ji to vyprovokovalo k tomu, aby se od slibů konečně dostala i k činům. Claire se rozhodla zhubnout a začala jednat.

 

Nadváha jí zkomplikovala i vztah se snoubencem Stephenem. "Byla jsem ze svého vzhledu tak nešťastná, že jsem si odmítla vzít svého přítele, který mě požádal o ruku," vzpomíná.

 

Claire mu oznámila, že pokud nesplní svůj slib a nezhubne, svatba nepřichází v úvahu. Silně motivovaná mladá žena se okamžitě zapsala do místního fitness centra a začala na svém cíli tvrdě pracovat. 

 

Claire Crowthers
Autor: Instagram, Facebook/Claire Crowthers
Pravidelné cvičení, změna stravy a zejména podpora jejího přítele, který cvičil s ní, přinesly po několika měsících neuvěřitelné výsledky. Během deseti měsíců se jí podařilo shodit 25 kilo. 

 

Britka si fitness doslova zamilovala. Neusnula ale na vavřínech. Následující léto ztratila ještě 13 zbývajících kilogramů.

 

Teď už Claire nic nebránilo v tom, aby vztah se Stephenem zpečetila už i oficiálně. Když ji znovu požádal o ruku, nezaváhala ani minutu. Opověděla ano. "Mohla jsem si jít konečně koupit svatební šaty s tím vědomím, že nebudu vypadat jako tlustá nevěsta," vysvětluje.

 

Sport se stal nedílnou součástí Claiřina života. V současnosti se jím dokonce už i živí, stala se – stejně jako její přítel – osobní trenérkou. Oba dodržují přísný tréninkový plán, který si občas zpestří konzumací pizzy nebo slaných pečených brambor. 

 

"Podpora mého manžela byla nedílnou součástí mého úspěchu," řekla Claire, která se teď ve svém těle již cítí skvěle. "Své tělo jsem transformovala dvakrát. Nejprve jsem ho změnila z obézního na zdravé a pak ze zdravého na atletické," dodává.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji