Neuvěřitelná proměna! Zhubla 108 kilo, krásu jí však vrátily až plastické operace

Původně Bernadette vážila 187 kilogramů a byla otrokem svého neukojitelného hladu. Teď je k nepoznání.
Foto: profimedia.cz
8. srpna  2015 
 06:00

Původně vážila 187 kilogramů a byla otrokem svého neukojitelného hladu. Sílící obezita jí však začala působit vážné zdravotní problémy, nehledě na to, že si připadala odtržená od normálního světa. Nechala si proto zaškrtit žaludek a zhubla téměř o dvě třetiny své původní váhy. Na těle jí však zbyla spousta vytahané kůže.

"Ráno jsem se probudila a na stolku mi leželo několik čokolád. Lednice byla plná zákusků a majonézy, v každé místnosti jsem měla alespoň sušenky nebo chipsy," vzpomíná dnes šestapadesátiletá Bernadette Hoover.

 

Bernadette zhubla 108 kilo, ale radost ze své postavy velkou neměla.
Autor: profimedia.cz
Před padesátkou se proto rozhodla změnit svůj životní styl. Podstoupila operaci zvanou gastric bypass, což je podvázání žaludku a zmenšení jeho objemu. Zákrok byl úspěšný a Bernadette se divila, jak malé porce jídla jí najednou stačí. Byla štěstím bez sebe, když ručička na váze začala jít rapidně dolů. Zároveň si ale všimla, že se kůže na jejím těle podivně krabatí. "Lekla jsem se, časem jsem začala vypadat jako z hororu," vypráví žena.

Postupně se jí podařilo zhubnout o více než polovinu původní váhy. Se 79 kily mohla začít nosit oblečení, o kterém se jí dřív ani nesnilo – přesto raději moc nevycházela, a když už, tak zahalená od krku po paty. "Takové kusy visící kůže jsem na nikom ještě neviděla, byla jsem zoufalá. Občas mě napadlo, jestli to předtím nebylo lepší," svěřila se Bernadette.

Jediným řešením jejího problému mohla být plastická operace. Takhle složitý zákrok by ale na Zélandu vyšel asi na 100 tisíc dolarů, což si ze svého invalidního důchodu nemohla dovolit.

Začala tedy pátrat po klinice, která by jí pomohla za menší peníze. Nakonec objevila jednu v Malajsii. Náklady na operaci zde vyšly na polovinu. "Přece nezůstanu do smrti ohyzdná, řekla jsem si a vzala si hypotéku 40 tisíc dolarů na svůj dům," líčí žena, která nemá děti, a tedy ani důvod chtít někomu něco odkazovat.

Úplně spokojená není Bernadette se svýma nohama, ale věří, že to spraví pobyt v tělocvičně.
Autor: profimedia.cz
V srpnu 2009 Bernadette odletěla na druhý konec světa v naději, že jí tam pomůžou. Samotná operace trvala celkem 25 hodin. Lékaři jí museli udělat lifting nohou a břicha, který jim zabral 11 hodin, a následně tváře, paží a prsou, což trvalo neuvěřitelných 14 hodin.

Den po zákroku dostala od lékařů zrcadlo. I když viděla pooperační jizvy a modřiny, věděla, že bude brzo spokojená. "Prvně jsem si všimla svého krku, vrásky byly pryč. Teď jsem nejšťastnější ze své tváře. Předtím jsem vypadala na víc než 50, dnes je ze mě podle okolí třicátnice. Navíc to jsem stále já," chlubí se.

Do svých nových prsou se prý Bernadette doslova zamilovala. Prošla nejen liftingem, ale také pořádnou redukcí: "Dříve jsem je nenáviděla. Nikdy jsem neměla pěkná prsa. Teď jsou perfektní."


Přestože se z operace zotavovala poměrně dobře, jedenáctihodinový let domů byl pro Bernadette utrpením. "Asi jsem toho najednou chtěla moc," vyjádřila se. Všem s podobnými problémy proto radí, aby si takový zákrok nechali rozdělit do více operací v delším časovém úseku.

Plastičtí chirurgové z padesátileté Bernadette udělali mladici.
Autor: profimedia.cz
Poradnu plánuje navštěvovat pravidelně, protože v minulosti se hodně potrápila s takzvaným jojo efektem. "Od puberty jsem držela všechny možné diety. Když jsem ale trochu povolila, měla jsem hned zpátky původní váhu a k tomu vždycky něco navíc." Diety podle ní u tak silných lidí, jako byla ona, nefungují a jediná pomoc je chirurgický zákrok.

Nový život si Bernadette užívá na 100 procent. Chodí na kurzy tance, učí se jezdit na koni, hledá si práci. A další plastika? Pokud budou peníze, ráda by si příští rok nechala vylepšit své pozadí. "Jsem ráda, že jsem to všechno podstoupila, vrátilo mě to zpátky do života," uzavírá nová Bernadette.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji