Žena vážila 146 kilo. O polovinu své váhy zhubla poté, co se zalekla cukrovky

27. června  2015 
 06:00

Val De Boer z britského Dustonu si ujížděla na různých pochoutkách a na čokoládě. Její váha se vyšplhala na neuvěřitelných 146 kilogramů! Nyní oslavuje, jelikož se jí podařilo zhubnout na polovinu své původní váhy, a to za 15 měsíců. Největším impulzem pro ni bylo zjištění, že má cukrovku, a začala se bát o své zdraví.

Na každého platí jiný metr, ale když už se někdo rozhodne razantně změnit svůj životní styl, musí ho zasáhnout nějaká opravdu velká rána. Stejně jako padesátiletou Britku Val De Boer. Když jí lékař sdělil krutý ortel, změnilo jí to život.

Val De Boer předtím, než zhubla.
Autor: Profimedia.cz

 

Celá léta mlsala různé sladkosti, dopřávala si křupavá kuřátka s hranolky, slané chipsy a velké množství čokolády. Po zjištění, že její tělesná hmotnost ji vážně ohrožuje na zdraví, se rozhodla vyhledat odbornou pomoc.


Pod hrozbou lékařů

 

Nikdy si sama do plné míry neuvědomila, že její nezkrotné chuťové buňky se nepodepisují pouze na vzhledu, ale i na zdraví. Ačkoliv všude slýchala o zdravotních rizicích spojených s obezitou, nikdy na to nekladla takový důraz. A jako většina lidí si říkala: mně se to přece stát nemůže. 

 

Když jí tedy poté lékař oznámil, že se projedla až k cukrovce druhého typu, byl to pro ni neuvěřitelný šok. Doktor ji také varoval, že pokud nezhubne, nemusela by boj s touto nemocí vyhrát. 

Val De Boer a její výživová poradkyně Sarah Barnes
Autor: profimedia.cz


Ve svém okolí si našla skupinu, která pomáhá hubnout lidem s nadváhou. S pomocí výživové poradkyně Sarah Barnes se jí dařilo shazovat průměrně dva kilogramy za týden. Hladina krevního cukru během jednoho roku klesla o 40 procent, čímž šokovala své ošetřující lékaře.

Její zdravý dietní jídelníček obsahoval převážně hnědou rýži (u nás známou pod názvem natural), čerstvé ovoce, různé druhy zeleniny, kvalitní bílkoviny a velký důraz byl také kladen na snížené množství soli, nasycených tuků a cukru. Naše tělo tuky potřebuje, nemůžeme je z jídelníčku zcela vyřadit, ale jde o to, vybrat si ty správné. 

 

"Val dokázala ze všech mých klientů, se kterými jsem kdy pracovala, nejvíce proměnit svou postavu," řekla její hrdá poradkyně Sarah. "Zbavit se takové váhy rychle, a navíc zdravým způsobem, je prostě neuvěřitelné."

Autor: tech

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji