Zhubla 37 kilo za 14 měsíců! Varovaly ji až prasklé kalhoty

12. března  2015 
 06:00

Impulzem ke snížení váhy může být leccos. Třeba to, když se před zraky kolemjdoucích v jediném okamžiku ocitnete jen v prádle, protože vaše oblečení už zkrátka nezvládne všechen ten objem. Své o tom ví Deborah Deacy (43). Stačilo, aby se na ulici sehnula, a džíny jí praskly od rozkroku až ke kolenům.

"Uvědomovala jsem si, že bych měla s nadváhou bojovat, jenže nevěděla jsem jak. Nemohla jsem se pořádně hýbat, kolena mě totiž bolela jako blázen. Takže jediný pohyb, který jsem byla schopna vyvinout, byla cesta do školy a ze školy, když jsem doprovázela děti," vzpomíná třiačtyřicetiletá matka šesti dětí.

 

Trapná nehoda mi změnila život

 

"Dlouhé roky se trápila tím, jak vypadá. Není to nic příjemného, když víte, že se vám lidi za zády posmívají," dodává její manžel John. Ale nic by se asi nezměnilo, kdyby nedošlo k nepříjemné nehodě, která však nakonec obrátila život Deborah o sto osmdesát stupňů.

 

"Šla jsem jako obvykle vyzvednout syna po škole z hřiště. Sehnula jsem se k jeho aktovce, abych přerovnala narychlo nacpané učebnice, když v tom najednou jsem uslyšela děsivý zvuk," říká Deborah, které se v jediné vteřině roztrhly nové džíny od rozkroku až ke kolenům.

 

"Zůstala jsem v rozpacích stát na ulici polonahá. Neměla jsem ani kabát nebo něco, čím bych se zakryla. V ten moment jsem si řekla, že takhle už to vážně dál nepůjde. Rozhodla jsem se, že se svými špeky zatočím."

Z boubelky sebevědomou trenérkou

 

Druhý den, když vedla děti do školy, si všimla, že nedaleko funguje i kurz hubnutí. Hned další týden se tam přihlásila a dobře udělala. Za podpory dalších podobně postižených nejen hubne mnohem lépe, ale odborníci na výživu jí i sestavili dobře vyvážený stravovací plán, doporučili vhodné pohybové aktivity.

 

"Můj životní styl se změnil k lepšímu. Oblíbená indická jídla z fast foodu jsem nahradila domácími verzemi, milovanou čokoládu jsem přestala jíst úplně. A celkově jsem začala vařit zdravě. Všichni byli nejdřív překvapeni, ale teď jim to chutná," říká Deborah.

 

Od okamžiku, kdy se do hubnutí pustila, uplynulo jen něco málo přes rok. Za tu dobu ale Deborah shodila 37 kilo. To však není jediná změna. Právě si totiž dokončuje trenérskou licenci a už brzy chce sama pomáhat lidem s nadváhou zbavovat se přebytečných kilogramů.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji