Češka dokázala nemožné! Z baculky je za rok účastnicí Bikini Fitness, zhubla 38 kilo

Dvaatřicetiletá Lucie je živoucím důkazem, že když člověk opravdu chce, dokáže i téměř nemožné.
Foto: archiv Lucie Skalské
12. února  2015 
 06:00

Vosí pas, nádherně tvarovaná postava, dokonale vyrýsované svaly... Je těžké uvěřit, že tahle mladá žena ještě před rokem vážila devadesát kilo. Teď se Lucie Skalská (32) účastní soutěže Bikini Fitness a dělá si trenérský kurz, aby pomohla dalším dosáhnout jejich vysněné postavy.

V dětství Lucie nikdy problémy s nadváhou neměla. Byla spíš hubené děvčátko. "Od puberty jsem se ale začala zakulacovat. Moje váha se pohybovala jako na houpačce. Začala jsem držet diety, tedy spíš hladovky... Takže jojo efekt si vždycky vybral svou daň," vzpomíná dvaatřicetiletá žena.

 

V průběhu let byla Lucie stále silnější. Možná byla na vině i její bývalá profese zdravotní sestry, která se vyznačuje nepravidelnými směnami, a tím pádem i nepravidelným stravováním. Protože jí ale nikdy nechyběla energie, zkoušela průběžně s nadváhou bojovat pohybem. "Jenže pokaždé se u mě projevila má nepříjemná vlastnost. Nikdy jsem nebyla schopná u něčeho dlouhodobě vydržet, a tak to bylo i se sportem."

 

Ještě před rokem Lucka (vlevo) vážila 90 kilo.
Autor: archiv Lucie Skalské

Cvičení a zdravému jídlu propadla až po porodu druhé dcery. Jenže pak se v jejím manželství objevily trhliny. Problémy, časté hádky a nakonec i starosti s rozvodem udělaly své. Lucie zůstala s dětmi na všechny problémy sama.

 

"V té době jsem úplně přestala cvičit. Neměla jsem na to náladu, čas, a už vůbec ne peníze. Přestala jsem téměř jíst. Ani nevím, jak se to stalo, ale najednou jsem měla o třicet kilo víc. Byla jsem zoufalá, nesnášela jsem se. Nad vodou mě držely děti, rodina a přátelé," vzpomíná Lucka.

 

Trvalo to dlouhé dva roky, než se se vším vyrovnala a znovu se zamilovala. V té době už vážila devadesát kilo. "Přítel pracoval ve fitku, a tak jsem začala pravidelně cvičit. A rozhodla jsem se, že si splním svůj tajný sen věnovat se Bikini Fitness. Když jsem se ale uviděla na fotografii, došlo mi, že to nebude snadné."

Začátky byly opravdu kruté. Naštěstí ale měla Lucie obrovskou oporu ve svém partnerovi a dcerách. "Musela jsem dodržovat opravdu přísný režim, nesměla jsem se ani dotknout alkoholu. Vše bylo o to těžší, že jsem v té době pracovala jako servírka v restauraci," svěřila se nám Lucka, která si ale uvědomovala, že tentokrát nesmí povolit.

Proměna Lucky je neuvěřitelná. Její dokonalá postava ale není zadarmo.
Autor: archiv Lucie Skalské

Stěžejním pro ni bylo ale setkání s její současnou trenérkou Luďkou Burdovou, která je zároveň i výživovou poradkyní. "Oslovila jsem ji na doporučení mé kamarádky v moment, kdy moje váha začala stagnovat a já přestávala věřit, že to dokážu. Díky ní jsem ale znovu nabyla přesvědčení, že to dokážu."

Luďka se jí plně věnovala, každé tři týdny jí měnila jídelníček, vysvětlila jí, že je třeba se stravovat s ohledem na denní rytmus, který je u servírky samozřejmě úplně jiný než třeba u ženy, která sedí celý den v kanceláři. Kdykoliv si Lucie nebyla něčím jistá, konzultovala s ní vše po telefonu.

 

Lucie je dnes o 38 kilo lehčí a plná sebevědomí.
Autor: Josef Rafael

A brzy byly znát výsledky. Lucie hubla a cítila se skvěle. Tehdy si stanovila svůj další cíl. Rozhodla se, že získá pohár ve sportovní kategorii Bikini Fitness. "Spousta lidí se mi za zády vysmívala, nevěřili, že to dokážu. To pro mě paradoxně bylo tím nejlepším hnacím motorem," říká.

 

Obrovskou oporou jí v té době byly i její dvě dcery. "Začaly hlídat, jak dodržuju předepsaný jídelníček, hrozně moc se těšily na moje první závody. Nikdy nezapomenu na to, jak jsme společně lepily kamínky na moje plavky, a také na to, jak pak plakaly, když jsem se neumístila," vzpomíná.

 

První neúspěch ji ale neodradil. Za svým snem si jde dál a poctivě se připravuje na další závody Bikini Fitness, které se budou konat na jaře. "Chci, aby na mě moje holčičky byly hrdé a aby věděly, že se dá zvládnout vše, co si vysníte."

 

O tom, jak její příprava pokračuje, se můžete dočíst na jejím facebookovém profilu Luciana Skalská – Fitness.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji