Zhubla 83 kilo za 1,5 roku! Vadilo jí, že se nevešla na sedačku v letadle

Dnes je Sarah o 83 kilo lehčí než v době, kdy každý smutek zaháněla jídlem.
Foto: profimedia.cz
23. ledna  2015 
 05:55

Vosí pas, ploché břicho, téměř dokonalá postava. Díky tomu, že shodila víc než polovinu své hmotnosti, je teď tahle matka dvou dětí mnohem zdravější, šťastnější a sebevědomější. Jak to ale Britka Sarah Lemon (43) vlastně dokázala?

Obézní byla třiačtyřicetiletá Sarah už od dětství. Už jako malá kvůli problémům v rodině propadala emocionálně motivovanému přejídání. "Když se dívám zpět, jídlo bylo mojí berličkou i mojí drogou vlastně celý život. Právě kvůli tomu jsem nakonec dosáhla té obrovské nadváhy," svěřila se britskému deníku Daily Mail.

 

"Nenáviděla jsem to, jak mi jídlo řídilo a diktovalo můj život, od oblečení, které jsem si mohla obléci, až po to, jaké jsem měla pocity. Cítila jsem, že jsem úplně selhala," dodala Sarah, která je majitelkou malého lahůdkářství.

Na začátku roku 2013 jí dokonce lékař doporučil bandáž žaludku. Její BMI totiž dosáhl neuvěřitelného čísla 60, což je dvojnásobek hodnoty pro obezitu. Kvůli obavám z narkózy ale operaci podstoupit odmítla.

 

Tou poslední kapkou byla pro matku dvou dětí až skutečnost, že se nevešla na sedačku v letadle. To poznání bylo zdrcující. Sarah se rozhodla, že prostě musí zhubnout. Změnila své stravovací návyky a za pouhých osmnáct měsíců byla o neuvěřitelných třiaosmdesát kilogramů lehčí.

První půlrok byl pro ni skutečně očistcem. Veškeré jídlo nahradila proteinovými koktejly a tyčinkami. Nejtěžší pro ni bylo odolat svodům všech těch dobrot, které ve svém krámku prodává.

 

"V minulosti jsem totiž vždycky třeba snědla kus šunky, když jsem ji krájela, nebo jsem si vzala sušenku, když jsem šla kolem nich," vzpomíná štíhlá Sarah, kterou nepoznávají ani stálí zákazníci.

 

"Nedávno se mě například jedna starší paní zeptala, co se vlastně stalo s tou velmi tlustou dívkou, co tady pracovala. Se širokým úsměvem jsem jí odpověděla, že jsem to já."

 

I přes tyto obrovské úspěchy má ale Sarah pořád strach, že by zase v budoucnu mohla přibrat. "Děsí mě to. Jsem ale nesmírně šťastná, že jsem přišla na to, jak se svou nadváhou zatočit. Jsem nejen štíhlejší, ale i mnohem zdravější a šťastnější, než jsem kdy byla za posledních pětadvacet let," dodává.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji