GOLO dieta hollywoodských hvězd: Za dva týdny o deset kilo méně!

  • GOLO dieta hollywoodských hvězd: Za dva týdny o deset kilo méně!
    9. září  2018 
     06:00

    Díky téhle super dietě už zhubly takové hvězdy, jako jsou Miranda Kerr nebo Kate Hudson. A vychvalují ji až do nebes. Na čem je založená? Vysoký obsah bílkovin, téměř žádné sacharidy. Nepočítáte kalorie ani nic nevážíte!

  • Jak dieta funguje?

    Autor: iStock

    Jak dieta GOLO konkrétně funguje a co tohle slovo znamená? Golo je vlastně zkratka tří slov – Go lose weight (Jdi a zhubni), Go look great (Jdi a vypadej skvěle) a Go love life (Jdi a miluj život). GOLO spočívá v optimalizaci vašeho inzulínu a nutí tělo, aby uvolňovalo uložený tuk a snižovalo budoucí ukládání tuku.

    Jak? Díky zvýšení inzulinového výkonu a řízení dalších klíčových hormonů souvisejících s přírůstek hmotnosti. Díky bílkovinám a minimu sacharidů udržuje hladinu cukru v krvi nízkou a stabilní. Kromě toho GOLO obsahuje výjimečnou kombinaci potravin, což podporuje trávení.

     

  • Tři kroky k hubnutí

    Autor: iStock

     

    GOLO dieta je postavená na třech základních krocích. Prvním z nich je změna jídelníčku, kdy si hlídáte příjem cukrů. Druhou je konzumace výživových doplňků a třetí pak pohyb. První fáze je nejdůležitější a trvá čtyři až šest týdnů. Můžete ji ale kdykoli opakovat.

    Pokud chcete, aby byla dieta efektivní, musíte při přípravě jídel použít skutečně jen povolené potraviny. Žádné vybočení ani hřešení se nepovoluje. Zakázané jsou chléb, produkty z bílé mouky, hotová jídla nebo cokoli, co obsahuje přidaný cukr. Kalorie nepočítáte.

     

  • Povolené potraviny a pohyb

    Autor: iStock

     

    Z potravin, které můžete bez obav jíst, jsou to hlavně maso, ryby, vajíčka, mléčné výrobky, zelenina a luštěniny. Menu stimuluje metabolismus a stabilizuje hladinu inzulínu. V druhém kroku se přidávají živiny rostlinného původu, jako jsou například lněný olej nebo lněné semínko. Kromě toho, že udrží hladinu cukru na nízké úrovni, útočí i na vaše zásoby tuku. V třetím kroku je důležitý pohyb. Podle autora diety Keitha Ablowa je nejvhodnější intervalový trénink HIIT.

     

  • Pozor, nehodí se pro každého!

    Autor: iStock

     

    I když už po dvou týdnech můžete shodit až deset kilogramů, musíte počítat s tím, že jako téměř u každé diety se nejdřív zbavujete vody. Aby vám nemizely svaly, je nutný pohyb. Autor diety uvádí jako hlavní výhody diety to, že nebudete mít chutě a nepřepadne vás vlčí hlad. Dieta není vhodná pro osoby, které mají cukrovku, problémy s metabolismem, ledvinami nebo mají potíže s kardiovaskulárním systémem.

  • Ukázkový jídelníček na jeden den

    Autor: iStock

     

    Snídaně: Mrkvový tvaroh (1 velkou mrkev nastrouhejte najemno, přidejte 150 gramů nízkotučného tvarohu s 50 gramy řeckého jogurtu, 1 čajovou lžičku citronové šťávy a ¼ čajové lžičky mletého zázvoru).

    Svačina: Hrst mandlí nebo jiných ořechů

     

    Oběd: Rybí špízy (1 malou cuketu nakrájejte na hrubé kousky, 150 gramů filé nakrájejte. 6 cherry rajčátek umyjte a střídavě napichujte na špejli spolu s masem a cuketou. Na rozpálený olej přidejte trochu pepře a špízy na něm asi osm minut opékejte. Podávejte s dipem z řeckého jogurtu, do něhož přidáte jednu čajovou lžičku citronové šťávy a pepř).

    Svačina: 200 g sýra cottage

    Večeře: Salát s krůtím masem (125 gramů krůtího masa nakrájejte na nudličky, dejte do mísy s jednou lžící olivového oleje. Přidejte prolisovaný zázvor a jeden stroužek česneku. Promíchejte a dejte na čtvrt hodiny do lednice. Pak opečte do křupava. Nakrájejte 1 žlutou papriku a ½ červené papriky, 1 velké rajče, 1 jarní cibulku a 2 malé okurky na plátky. Všechno promíchejte a polijte dresinkem z 1 čajové lžičky hořčice, 1 polévkové lžíce balsamika, soli, pepře a oleje).

     

    Kterých zlozvyků byste se měli zbavit, když chcete zhubnout? Podívejte se na VIDEO:

    Video se připravuje ...
    Zlozvyky, kterých se zbavte, pokud chcete trvale zhubnout • VIDEO: iStock.cz/mojezdravi.cz/ccmixter.org

/
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji