Zhubněte pomocí derivační koupele! Myjte si pohlaví studenou vodou

Zhubněte pomocí derivační koupele! Myjte si pohlaví studenou vodou
29. července  2018 
 06:00

Svému žaludku i tělu bychom měli dát to nejlepší. Tvrdí to aspoň dietoložka France Guillain, autorka mnoha knih o hubnutí. Ve své knize Metoda France Guillain nabízí způsob, jak vyrovnaně žít, a především způsob, jak zhubnout jednou provždy. Vedle svého super mixu ovoce a jídelníčku propaguje totiž i techniku derivačních koupelí.

Vedle základních informací o tom, jak naše trávení funguje nebo kolikrát denně bychom měli jíst, autorka v knize předkládá i recept zázračné hubnoucí metody, kterou praktikuje už dvacet let. Mnozí se její metodě vysmívají a pravdou je, že i nám připadá "tak trochu ulítlá". Na druhou stranu – když je něco jednoduché a funguje to, proč to nezkusit?

V čem vlastně metoda spočívá? Derivační koupel je stručně řečeno mytí pohlaví studenou vodou. Podle autorky knihy ochlazování oblasti hráze dělají všichni savci a má to přímý vliv na naši vnitřní teplotu, na svalovinu hráze a všechno, s čím tahle část těla souvisí.

„Bezprostředně pak působí na pohyb střev, a následně tedy na pohyblivost vazivové blány, která přepracuje tuky,“ tvrdí France Guillain. Nutriční terapeutka Dana Šímová sice o ochlazování pohlaví jako doplňkové metodě při hubnutí nikdy neslyšela, potvrzuje ale to, že ochlazením se metabolismus zrychlí, a můžeme tedy rychleji hubnout.

 

Autor: Kosmas

Ochlazovací procedura normalizuje vnitřní tělesnou teplotu (mírně ji snižuje), posiluje svaly hráze, spouští cirkulaci tuků v těle a napomáhá jejich vylučování. Pravda, nezhubnete za týden, čekat musíte třeba dva měsíce, ale stoprocentně během téhle doby nepřiberete!

Ochlazování ostatně považuje za dobré i spousta dalších odborníků. Podle nich ve skutečnosti zhubneme rychleji, když jsme v chladném prostředí. Při nižších teplotách totiž tělo musí podat větší výkon, aby se ohřálo, a tak rychleji hubneme. Otužování je tedy vhodné i pro zrychlení metabolismu.

Jak bychom měli podle autorky ochlazovat pohlaví?

• Dvakrát nebo třikrát denně (i častěji) se budete zhruba půl hodiny ochlazovat studenou vodou pomocí namočené žínky (máte-li bidet, pak si ho naplníte studenou vodou a sednete si do něj). Ideální by bylo ochlazovat se po celý den – když jste doma, tak tři hodiny denně by měly být minimum. Šokující? Trochu určitě.

• Použijete gelové polštářky zchlazené v mrazničce, na které se můžete posadit nebo které si dobře obalené můžete diskrétně umístit v oblasti hráze přímo pod oblečení.

 

Kterých deset superpotravin vám pomůže při hubnutí? Tedy pokud nechcete vyzkoušet derivační koupel. Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
Deset superpotravin, které vám pomohou při hubnutí • VIDEO: Markéta Tošnarová/mojezdravi.cz

 

 

Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji