Hubněte jako Italky! Vyzkoušejte jejich trik a za měsíc máte o tři kila méně

Hubněte jako Italky! Vyzkoušejte jejich trik a za měsíc máte o tři kila méně
13. července  2022 
 06:00

Jak je možné, že v zemi špaget, pizzy a jiných sacharidových bomb je pouze necelých deset procent obyvatel obézních? Jak to, že Italky milují samy sebe a vědí, jak chytře hubnout bez nesmyslných diet? Může za to la paseggiata. Díky tomuto snadnému rituálu Italky netloustnou, ale naopak si udržují přiměřenou váhu, nebo dokonce hubnou! Co je to za trik?

 

Italky milují samy sebe a užívají si života

Podobně jako Francouzky si Italky užívají života naplno a znají velmi dobře pojem sebeláska. Mají cit pro módu a vedle toho umějí stárnout s grácií. Jejich triky nejsou složité – jednak se nestresují, jednak se tak často neváží jako Češky. A hlavně nedrží žádné diety! Jejich heslo je: "Jím bez pocitu viny." Také jedí malé porce (klidně i špaget), pijí minerálky a nedají dopustit na olivový olej. Snaží se jíst pouze čerstvé jídlo, hlavně ryby, rajčata, bylinky, lilek a cukety. A mají ještě jeden důležitý chytrý rituál!

La paseggiata – metoda, jak zhubnout jednoduše

La paseggiata znamená „procházka“ a právě to je tím hlavním rituálem, díky kterému Italky nepřiberou ani deko. V čem spočívá? Po každém jídle se na patnáct minut projdou venku. Spalování kalorií hned po jídle je nejjednodušší způsob, jak zhubnout. Italky doporučují pouhých patnáct minut aspoň 4x denně, to fakt moc času nezabere.

 

Jak mohou procházky pomoct?

Procházky rychlejším tempem po dobu patnácti minut vedou podle odborníků ke spálení až 180 kilokalorií denně (zhruba 800 kJ), a to v závislosti na vaší tělesné hmotnosti. Za týden je to přibližně 5400 kJ! Cílem je prostě spálit aspoň část toho, co jste zkonzumovala. Nejenže budete hubnout, ale posílíte tím i nohy, břicho a zadek. Studie navíc ukazují, že chůze šedesát minut denně prodlužuje život.

 

Rituál je nejefektivnější večer

Podle odborníků je nejefektivnější chodit po večeři, protože procházka napomůže trávení a podpoří metabolismus, aby byl delší dobu aktivní. No a bonusem je i lepší spánek a méně stresu. No není to geniální a jednoduchý trik? A jak začít? Jednoduše. Místo toho, abyste zapnula hned po večeři televizi, obujte se a jděte na patnáct minut ven. Po několika týdnech přidejte procházku ráno po snídani, po obědě a kdykoli odpoledne.

 

Kolik energie bychom měli každý den přijmout? Podívejte se na VIDEO:

Video se připravuje ...
Kolik energie je nutné každý den přijmout? • VIDEO: Vím co jím

Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji