Pizza při dietě? Na dovolené klidně! Poradíme vám, jak nepřibrat a užít si ji

  • Pizza při dietě? Na dovolené klidně! Poradíme vám, jak nepřibrat a užít si ji
    14. června  2018 
     06:00

    Na dovolené se ale snadno může stát, že se vaší jedinou náplní dne stane jídlo. Obzvláště pokud jste si zaplatili all inclusive a nechcete, aby jediná koruna přišla na zmar. Ale co vaše letní forma v plavkách, když se začnete, lidově řečeno, přecpávat? Jednoduše změňte svůj přístup ke stravování. Už se nebudete muset omezovat a naučíte se, jak si dopřát s rozvahou.

  • Jak na all inclusive

    Autor: iStock.com

     

     

    Neurvalé přejídání nemá dobrý vliv na vaše zdraví ani psychiku. Mnoho lidí se pak potácí v neustálých pokusech o hubnutí a jediným výsledkem je jojo efekt. Když se ale naučíte, jak hřešit, pak si budete  moct i na dovolené povolit uzdu. Současně ale all inclusive neznamená, že musíte každý den uléhat do postele s přecpaným žaludkem a záchvatem žlučníku. Pokud jíte formou švédských stolů, oklamejte svůj žaludek tím, že si vždy zvlášť na talířek naložíte čerstvou nebo grilovanou zeleninu. Tu zkonzumujte ještě před hlavním chodem. Naplníte tak z velké části žaludek, nepřejíte se kalorickým jídlem a přitom budete moci ochutnat, co si zamanete.

     

  • Ochutnávejte všechno

    Autor: istock.com

     

    Každá země má svou specifickou kuchyni. V Itálii to jsou těstoviny, pizza a mořské plody, v Řecku gyros, sýry, tzatziki a v takové Francii si pochutnáte na croissantech a víně. Byl by hřích místní speciality neochutnat. Jezte s rozumem a nepřivezete si domů žádná kila navíc. Trik je v tom, ochutnat každý den něco jiného. Neuteče vám tak nic z místní kuchyně a zároveň do sebe nenasoukáte tisíce kalorií najednou.

  • Salát, nebo pizzu?

    Autor: shutterstock.com

     

    Nebojte se dát si na večeři klidně pizzu, nebo talíř těstovin. Věděli jste, že počet kalorií v bílých těstovinách je stejný jako v celozrnných? Pizza také není o nic horší než salát caesar, ve kterém najdete plnotučnou majonézu, smažené krutony a spoustu slaniny. Zajímejte se o to, co dáváte do svého žaludku. I když má jídlo vyšší kalorickou hodnotu, důležité je, aby bylo z čerstvých, sezonních surovin. Když si dáte k obědu pizzu, večer si dopřejte maso se zeleninou. Ostatně, kvůli smaženým hranolkům přece nemusíte jezdit na dovolenou.

  • Zmrzlina a dieta

    Autor: istock.cz

     

    Léto bez zmrzliny by bylo smutné. Klidně si ji dopřejte, jen na to jděte chytře. Nižší kalorickou hodnotu než smetanové zmrzliny mají samozřejmě ovocné sorbety. Pokud vám nechutnají, ale libujete si v oříškových, čokoládových a smetanových krémech, dejte si jich alespoň menší porci. Místo kopečku od každé příchuti si dejte jen půlku. Chuťové pohárky neošidíte a přitom snížíte množství přijatých kalorií.

     

  • Pohyb na dovolené

    Autor: istock.com

     

    Dovolená má být o odpočinku, ale to neznamená, že nemůžete zvolit jeho aktivní formu. Zaplavte si po ránu v moři nebo bazénu, využijte hotelovou posilovnu, zahrajte si beach volejbal, zacvičte si aqua zumbu nebo se projděte večer do města za zábavou. Nejenže si dovolenou okořeníte o nové zážitky, ale taky spálíte tolik kalorií, že nějaká zmrzlina navíc se nebude počítat.

  • Výčitky jsou zakázány!

    Autor: profimedia.cz

     

    Nezapomínejte ani na to, že hlava je mocný nástroj, a zbytečné výčitky tak mohou napáchat nemalé škody. Dopřávejte si jídlo s rozumem a neřešte starosti týkající se diet a striktních omezení. Domů pak přijedete nejen odpočinutí, ale i ve formě a s pocitem, že jste ochutnali dobroty, které si doma za běžných podmínek nedopřejete.

     

     

/
Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji