Snake dieta? Za čtyři dny o 10 kilo méně, ale radši ji nezkoušejte!

  • Snake dieta? Za čtyři dny o 10 kilo méně, ale radši ji nezkoušejte!
    4. června  2018 
     06:00

    Žádná paleo, keto nebo jiná dieta. Teď je hitem hadí, neboli snake dieta! Vymyslel ji osobní trenér Colin Robinson a tvrdí, že je to nejlepší způsob, jak zhubnout. Podle něj musíme zkonzumovat všechny potřebné kalorie a živiny naráz a pak několik dní hladovět. Prostě musíme jíst jako had. My ji rozhodně nedoporučujeme! 

  • Co to je snake dieta?

    Autor: iStock

    Zkuste si vzpomenout na hodiny přírodopisu, určitě si vybavíte hada, jak polyká celou myš naráz a pak ji mnoho hodin tráví. Podobně bychom prý měli jíst i my lidé, to aspoň tvrdí Colin Robinson. Není to žádný vtip, dieta má napodobovat stravovací vzory hada. Jedno velké jídlo denně a pak hladovět po zbytek dne, nebo dokonce i několik dní!

  • Jak s dietou začít?

    Autor: iStock

    Ještě než začnete, musíte během prvních 48 hodin pít speciální „snake šťávu", v níž jsou pouze voda, mořská sůl a chlorid draselný. To pravděpodobně způsobí, že se vám bude chtít zvracet, ale podle Robinsona je to naprosto nezbytné pro vyčištění jater od toxinů, zbavení se závislosti na cukru a tuku. Teprve pak se z vašeho těla začne stávat spalovací stroj a nastartujete hubnutí.

  • Co jíst další dny?

    Autor: iStock

    V druhé fázi diety se soustředíte na nízkotučnou stravu s vysokým obsahem tuků a sníte pouze jedno velké jídlo denně. Nemusí to být ale nutně steak, důležité je, aby jídlo mělo nízký obsah sacharidů. Dále Robinson doporučuje, abyste dalších 72 hodin pili opět "snake šťávu" a tonikum z jablečného octa a citronové šťávy. Jeho doporučení zní: Dodržujte to takto tak dlouho, dokud nezhubnete.

  • Opravdu po snake dietě zhubnete?

    Autor: iStock

    V krátkodobém horizontu samozřejmě ano. Ti, kteří ji drželi, tvrdí, že shodili za čtyři dny více než deset kilogramů. Samozřejmě – nepřijímáte téměř žádné kalorie, takže hubnete. Ovšem při téměř každé takto drasticky omezující dietě vzniká velmi silné riziko, že zase všechno naberete zpátky. Hubnout bychom měli podle Ivy Málkové ze společnosti STOB maximálně o půl kilogramu až kilo týdně.

  • Je snake dieta bezpečná?

    Autor: iStock

    Selský rozum říká, že není. Jednak je velmi emocionálně náročná, jednak není  vhodná pro osoby, které měly problémy s poruchou příjmu potravy – ani pro osoby s diabetem. Nebezpečná je taky pro lidi se závratěmi. Mohou se objevit změny nálad, zácpy, zvláště pokud nemáte v jídle vlákninu. K téhle dietě se většina nutričních odborníků staví velmi negativně. Považují ji za strašný nápad, po němž akorát tak tělo vyhladovíme. Takže raději ne.

    Kolik energie byste denně měli skutečně přijmout? Podívejte se na naše VIDEO:

    Video se připravuje ...
    Kolik energie je nutné každý den přijmout? • VIDEO: Vím co jím

/
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji