Simona Krainová: Opravdu jí stačí jedno jablko denně?

Simona Krainová
Foto: Profimedia.cz
19. dubna  2018 
 06:00

Hrála ve filmu, moderovala svůj pořad, předváděla modely těch největších světových módních značek a fotila pro opravdu luxusní módní magazíny. A jak sama modelka v našem rozhovoru přiznává, za to, jak vypadá, vděčí nejen svým genům, ale také tomu, že v poslední době začala poslouchat své tělo. Takže jí stačí jen jedno jablko denně? Co dělá tři dny před focením? A kolik dokáže uběhnout kilometrů?

 

Svými fotkami plní sociální sítě a sdílí na nich nejen své tipy, ale i svůj život. My jsme šli tentokrát v našem rozhovoru takzvaně na dřeň, abychom o této neuvěřitelné ženě zjistili něco víc, než dosud na sebe prozradila.

Co se vám vybaví, když se řekne dieta?

Hladovění. Ale hned se mi taky vybaví časopis Dieta, který je skvělý a motivační pro ženy všech věkových kategorií.

Kdy jste naposledy jsi držela dietu?

Nejsem velkým zastáncem diet. Přesto jsem za svou kariéru nějaké zkoušela. V poslední době se dietám vyhýbám a více naslouchám svému tělu, snažím se jíst vícekrát denně menší porce a o jídle více přemýšlím. Ne vždy se mi to ale podaří.

Říká se, že modelkám stačí k životu pouze jedno jablko denně. Jak to máte vy?

Spíš bych řekla, že někdy stačí jedno jablko denně pracující mamince s dvěma malými dětmi než modelkám. Někdy je to s těmi mými lívanci (modelčini synové Max a Bruno, pozn. autorky) takový kolotoč a do toho práce, že si večer v devět uvědomím, že jsem za celý den stihla jen to jedno jablko někde mezi školkou a školou.

Kolikrát do roka si dáte svíčkovou, čokoládu nebo smažený řízek?

Někdy to všechno spořádám i v jeden den, to když jsem třeba u rodičů, kde se vyváří, a já mám čas a klid se najíst, a někdy třeba jednou za měsíc. Je to různé.

Kolikrát denně jíte? 

Přiznám se, že jíst pětkrát denně, jak by to mělo být správně, nezvládám a zdá se mi to i hodně. Nejím příliš pravidelně, ale snažím se jíst menší porce vícekrát denně. Každý den je jiný. Záleží, jestli jsem třeba na focení, nebo mám volný den.

Co si dáte k snídani?

Když mám čas, třeba o víkendu, tak mám ráda míchaná vajíčka nebo třeba omeletu, to je pro mě takový brunch. V týdnu si často udělám smoothie s ovocem, chia semínky a doplním superpotravinou rejuva.

Co dome vaříte?  

Vědět, kde objednat skvělé jídlo. (smích) Ne, dělám si srandu. Naštěstí jsou mé děti i manžel celkem skromní. V poslední době jsme si všichni oblíbili králíka se špenátem.

Máme také rádi kuře na paprice, rajskou s masovými kuličkami a zvládla jsem upéct i kachnu. Kluky se snažím držet od sladkého. Vedu je k tomu a učím je nahrazovat sladkosti ovocem. Mají rádi i zeleninu. Je důležité je to učit odmalička, protože pak to pro ně bude přirozené a salát si dají automaticky. Věřím, že mi za to jednou poděkují.

Musíte si svou váhu hlídat?

Mám to štěstí, že mám dobré geny a předpoklady být štíhlá. Díky své práci se ale samozřejmě hlídám a je váha, přes kterou prostě nejdu. Pokud se někdy začnu k této hranici blížit, je to výstraha přibrzdit a začít na sobě více makat.

O vás se ví, že běháte. Kdy jste běhu propadla?

Běhu jsem propadla zhruba před třemi lety na dovolené na Lanzarote. Moje sestra Yvona, která je na běhu závislá a přenesla to i na mě. Neuvěřitelně mě motivuje.

Kolik toho uběhnete? 

Je to různé, doma na běhátku třeba kolem 6, 8 km, na chalupě v doprovodu ségry klidně kolem 10 km.

A co vedle běhu děláte pro svou postavu teď?

Snažím se i trochu posilovat a cvičit. Do posilovny ale nechodím, vystačím si doma sama. Protáhnu se, dám si lehy sedy, plank, zacvičím trochu jógu a místo výtahu jdu do našeho šestého patra pěšky. Na své geny nespoléhám a snažím se své tělo zdokonalovat. V lednu jsem si dala předsevzetí začít cvičit s trenérem, takže se do toho chci na jaře opřít, aby byl v létě viditelný výsledek. Uvidíme, jak dlouho mi to vydrží. 

Jste považována za módní guru. Umíte zamaskovat, když se úplně necítíte?

Děkuju za kompliment. Když nemám svůj den a necítím se ve formě, sáhnu po volnější mikině nebo košili. Celkově mám ale ráda oversized módu, takže u mě volnější tričko vždycky neznamená kila navíc. 

Kolik času strávíte v koupelně?

Když vypravuji kluky ráno do školy a školky, tak dohromady s čištěním zubů asi pět minut, ráno opravdu nestíháme. Večer si ale napustím vanu, zapálím svíčku a to pak dokážu v koupelně strávit klidně i celou hodinu.

Kolik peněz jste schopna utratit za kosmetiku, oblečení, jídlo?

Dřív jsem byla schopná utrácet za oblečení, šperky a kosmetiku velké množství peněz. Teď více investuji do bydlení a hlavně cestování. Občas si ale samozřejmě radost udělám, ale nepřeháním to, spoustu věcí navíc dostávám na vyzkoušení, což je vlastně můj splněný sen.  

Celý rozhovor se Simonou Krainovou a spoustu dalšího čtení i dietních tipů najdete v aktuálním čísle časopisu Dieta, které je právě na stáncích. 

Dubnové číslo časopisu Dieta
Autor: Dieta

Autor: Eva Lokajová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji