Přemýšlíte o liposukci? Pět nejčastějších otázek, na které musíte znát odpověď

  • Přemýšlíte o liposukci? Pět nejčastějších otázek, na které musíte znát odpověď
    11. dubna  2018 
     06:00

    Odsátí tuku z problémových partií, neboli liposukce, by nemělo být hlavním nástrojem hubnutí. Může však pomoci zformovat postavu a nastartovat sebevědomí pro další kroky na cestě za vysněnou postavou. Co chtějí ženy vědět, než se na ni objednají? Přemýšlíte o ní a potřebujete více informací? Nejčastější otázky jsme položili za vás plastickému chirurgovi Peteru Ondrejkovi z Medicom Clinic.

  • Bolí liposukce?

    Autor: shutterstock.com

    Citlivé může být napouštění tumescentního roztoku do podkoží. Po chvilce ale začíná působit anestetikum a samotný zákrok již necítíte. Anestetikum v podkoží působí ještě několik hodin po zákroku. Mírná bolest se přihlásí až při rekonvalescenci, kdy se poškozená pokožka a podkoží hojí.

  • Kolik kilogramů tuku lze najednou odsát?

    Autor: Shutterstock.com

    Množství odsátého tuku se neurčuje kilogramy, ale mililitry. Závisí na celkové hmotnosti klienta a na velikosti problematické partie. Výsledek liposukce nelze měřit kilogramy, ale měří se centimetry. Záleží na celkové hmotnosti klienta a velikosti problematické oblasti.

  • Zůstanou po liposukci jizvy?

    Autor: shutterstock.com

    Po liposukci budete mít zhruba 0,5 cm dlouhé jizvičky, které se nešijí, pouze se překryjí náplastí. Nejpozději do jednoho roku ale zcela splynou s okolní pokožkou a nebudou vůbec vidět.

  • Jak dlouho musím být v nemocnici?

    Autor: iStock.com

    V případě liposukce v lokální anestezii odcházíte ihned po zákroku domů. Při celkové anestezii je nutný jeden den pobytu na klinice. Při liposukci v lokální anestezii dojde ke znecitlivění pouze problematické oblasti, přičemž klient je plně při vědomí a může s lékařem spolupracovat.

  • Musím s liposukcí počkat až po porodech?

    Autor: istock.cz

    Nemusíte. Odsáté tukové buňky v problematické oblasti se již nikdy neobnoví. Liposukci tedy můžete podstoupit jak před dětmi, tak i po nich.

    Bude kůže po liposukci viset? To a odpovědi na další časté otázky najdete na mojezdraví.cz

/
Autor: Marie Hejlová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji