Co vám pomůže proti celulitidě? Jablečný ocet, kofein a kartáč!

Foto: iStock
13. února  2018 
 06:00

Zapomeňte na drahé krémy a ošetření laserem. Nabízíme vám několik přírodních prostředků, které úspěšně bojují s celulitidou. Samozřejmě že neexistuje žádná stoprocentní a definitivní léčba, která by s vaší pomerančovou kůží zatočila, ale experimentovat přece můžete!

Zdravá strava a cvičení

Ženy, které věnují dvacet minut denně aerobnímu cvičení a dvacet minut silovému tréninku dva až tři dny v týdnu, a k tomu ještě jedí zdravě, mají zhruba o půl kilogramu více svalové hmoty než ostatní ženy. Kromě toho ztratí v průměru dva a půl kilogramu tuku a mají i méně celulitidy. To tvrdí studie provedená v South Shore YMCA v USA. „Zjistili jsme, že když přidáte svaly, ztratíte tuk, pokožka bude hladší,“ říká Wayne Westcott, ředitel výzkumu fitness v Quincy College.

Masáž

Masáž je nejen příjemná, ale je to i bonus pro vaši pokožku. Je totiž jedním z nejlepších domácích prostředků proti celulitidě, zejména na stehnech. „Masáž změkčuje vláknité pásy pojivové tkáně, které způsobují vzhled celulitidy,“ říká Dendy Engelman, dermatolog z New Yorku. Studie publikovaná v časopise Dermatology Research and Practice ukázala, že ženy, které absolvovaly deset lymfatických masáží, měly hladší nohy. Tento typ masáže totiž zabraňuje rozpadu kolagenu a elastinu, což má vliv na vzhled pokožky.

Suché masáže – exfoliace

Exfoliaci miluje nejedna celebrita, například Gwyneth Paltrow rozšířila tuhle praktiku. Doktor Dendy Engelman říká, že exfoliace pomáhá zmírnit projevy celulitidy tím, že zvýší průtok krve do konkrétní oblasti, a sníží tak zánět. Stačí vzít do ruky přírodní kartáč a začít masírovat nohy směrem nahoru k srdci.

Jablečný ocet

Existuje mnoho tvrzení, která podporují pozitivní vliv jablečného octa. „Má mnoho probiotik a aminokyselin a pomáhá tělu vytvářet vlastní přírodní zásoby HCl (žaludeční kyselina), což je dobré pro trávení a detoxikaci,“ říká Nikki Ostrower, odbornice na výživu. Detoxikace je důležitá, protože toxiny poškozují tělo a hrají obrovskou roli v proměnách naší kůže, konkrétně mají špatný vliv na pojivovou tkáň pod kůží. „Toxiny přispívají k rozpadu kolagenu a elastinu, které udržují pokožku hladkou a pevnou,“ říká Stefanie Mendez, výživová koučka.

Mořské řasy

Jsou silnou detoxikační pomůckou, která může pomoci v boji s celulitidou. „Jsou jako magnet ve vašem těle, který přitáhne toxiny a rozpustí je,“ říká Nikki Ostrower. Jsou bohaté na jod, který je skvělý pro štítnou žlázu, a tudíž i pro celkové hormonální zdraví. Existují důkazy, že by právě hormony mohly hrát roli při vzniku celulitidy, takže udržet štítnou žlázu zdravou je užitečné.

Kofein a tein

Pokud milujete ranní kávu nebo čaj, neexistuje lepší start a domácí prostředek proti celulitidě. „Zelený čaj je plný protizánětlivých katechinů, které stimulují sympatický nervový systém k tomu, aby využil více energie a rozložil více tuku, a mají tudíž vliv i na celulitidu,“ říká Stefanie Mendez. Některé studie navíc ukazují, že kofein má vliv na celulitidu i v případě lokální aplikace přímo na pokožku, ovšem efekt je dočasný.

Kajenský pepř

„Kajenský pepř ohřívá vaše tělo, a zrychluje tím metabolismus a trávení,“ říká Nikki Ostrower. Neexistuje sice dostatečně průkazná vědecká studie, která by účinky kajenského pepře podpořila, ale proč to nezkusit? Spousta lidí tvrdí, že to skutečně funguje, takže ho přidejte do některého ze svých běžných pokrmů.

Kokosový olej

Kokosový olej je další superpotravinou pro boj s celulitidou. Zvláště když smícháte kokosový olej s jalovcovým esenciálním olejem a vmasírujete směs do pokožky, zlepšíte vzhled kůže a minimalizujete projevy celulitidy. Kokos hydratuje, takže pokožka vypadá pružnější, jalovec zahřívá tkáň a pomáhá vylučovat toxiny z těla ven.

Voda

Ze všech domácích přípravků na odstranění celulitidy je tohle vážně nejjednodušší. Pijte více vody. Voda zlepšuje krevní oběh a snižuje intenzitu zánětů, které mají vliv na vznik celulitidy. „Zvýšený příjem vody napomáhá hezkému vzhledu pokožky,“ říká Dendy Engelman. Když je pokožka dehydratovaná, mohou se na ní začít dělat hrbolky, které jsou projevem celulitidy. Denně vypijte aspoň šest až osm sklenek vody.

Kolik energie musíte každý den přijmout? Podívejte se na VIDEO:

Video se připravuje ...
Kolik energie je nutné každý den přijmout? • VIDEO: Vím co jím

 

 

 

Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji