Zhubněte bez hladovění. Rady od žen, které to skutečně dokázaly

Video se připravuje ...

Co by měly jíst ženy po třicítce, aby zhubly nebo nepřibraly

24. ledna  2018 
 06:00

Určitě máte kamarádku, která může sníst svíčkovou se šesti, zmrzlinový pohár navrch, ale s její postavou to nic neudělá. Zatímco vy držíte dietu a snažíte se pracně shodit každé deko. Čím to je? A jak můžete zhubnout bez diety? Přečtěte si rady skutečných žen.

"Diety nefungují. V každém případě selžou,“ říká Carla Heiserová, registrovaná odbornice na výživu a metabolismus z Chicaga. Protože ve chvíli, kdy dietu přestanete držet a vrátíte se k dřívějším stravovacím návykům, vrací se pomalu také vaše váha tam, kde byla před dietou. A mnohdy ještě výše, což mimochodem velmi neprospívá vašemu zdraví. Mnohem lepší je změnit své stravovací návyky trvale. Jak na to? Tohle jsou tipy od žen, kterým se díky nim skutečně podařilo zhubnout.

Jím pomalu a povídám si u toho

Tohle tak báječně umějí Francouzi během svých večeří, které trvají i čtyři hodiny! Možná v tom také tkví tajemství jejich šarmu a hezkých postav. Protože kdo si při jídle povídá, méně toho sní. I na to jsou studie, například ta z časopisu Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism: skupinky lidí jedly zmrzlinu, jedna na to měla 5 a druhá 30 minut. Ti, kteří jedli pomaleji a přitom si povídali, hlásili mnohem dříve, že jsou plní. Protože mozku to nějakou dobu trvá, než si pocit sytosti uvědomí a zavelí tělu stop. Takže si dopřejte dobré jídlo, ale hlavně v dobré společnosti.

Nepočítám kalorie

Je velký rozdíl mezi tím, jak si vaše tělo poradí s 1000 kaloriemi z nezdravého jídla, a tím, jak zpracuje 1000 kalorií z vyvážené stravy. Zaplňte talíř zeleninou, zdroji bílkovin (ryby, kuře, tofu) a potravinami se zdravým tukem (ryby, lněná semínka, sójové boby).

Nepiju nic, co je light

Umělá sladidla sice nahradí cukr a v případě nápojů vytvoří méně kalorickou alternativu, dlouhodobé výzkumy ovšem naznačují, že umělá sladidla stimulují hlad. „Dietní nápoje nastavují mozek na to, aby chtěl více cukru,“ říká doktorka Shemeková a doporučuje je vypustit z jídelníčku úplně. Tedy v souvislosti s výše řečeným – doporučuje si je dát jen občas, pokud patří mezi to, co milujete. Rozhodně ale nepočítejte s tím, že je můžete pít místo vody.

Další rady a tipy, jak zhubnout, najdete na mojezdravi.cz

 

 

 

Autor: Karolína Marvánková

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji