Jak povzbudit metabolismus, abyste hubli rychleji? Tohle zabere!

Jak povzbudit metabolismus, abyste hubli rychleji? Tohle zabere!
27. prosince  2017 
 06:00

Někdo sní celý dort na posezení a nepřibere ani deko. Jinému se uloží špeky na bocích po první koblize. Ano, genetika je nespravedlivá. Ale to neznamená, že byste měli rezignovat. Přinášíme pár tipů, které vám pomohou metabolismus zrychlit.

Nejen káva, ale i jiné nápoje s kofeinem zrychlují metabolismus. Třeba zelený čaj.  "Zelený čaj je ta nejzásadnější věc pro zrychlení metabolismu,“ říká Tammy Lakatos Shames, autorka publikace „Fire Up Your Metabolism: 9 Proven Principles for Burning Fat and Losing Weight Forever“. Dva až čtyři šálky zeleného čaje denně vám podle studií pomohou spálit až 50 kalorií denně, což máme za rok dvě kila.

Chilli papričky

Určitě jste slyšeli o účincích chilli papriček. Ty obsahují takzvaný kapsaicin, který nejen přirozeně spaluje tuky, ale také nastartuje metabolismus. Podle studie uveřejněné v časopise Journal of Nutritional Science and Vitaminology jedna čajová lžička zelených nebo červených chilli papriček denně umí zrychlit spalování až o 23 procent. Přidávejte je do salátů, těstovin, kam to jen půjde. Vyplatí se to.

Hlídejte si železo

Ženy ztrácejí železo každý měsíc, když menstruují. Železo pomáhá při okysličování svalů, okysličené svaly lépe pracují, a tělo tak více spaluje. Nezapomeňte tedy na listovou zeleninu, jako jsou zelí, brokolice, zelené fazole a špenát.

Další tipy jak zrychlit metabolismus pomocí jednoduchých triků najdete na Mojezdraví.cz.

Autor: Irena Sládečková

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji