Jak v zimě nepřibrat, i když jsou Vánoce a nechce se vám cvičit

  • Jak v zimě nepřibrat, i když jsou Vánoce a nechce se vám cvičit
    21. prosince  2017 
     06:00

    Že vám zima pokaždé tak trochu naruší vaše plány s dietou? Zase se hubnutí kvůli večírkům a svátkům zhatilo? Zde jsou tipy výživové poradkyně Lady Noskové z Diet Plan.

  • Nezapomenout na tepovku

    ...
    Autor: shutterstock.com

    I v zimě platí, že pro hubnutí je potřeba zůstávat v tepovém pásmu, kdy se pálí tuky. Tedy zachovávat takové tempo, při němž se dokážete bavit s parťákem. Pochopitelně je dobré tempo sem tam pro kondici zvednout, ale chcete-li snížit váhu, větší část tréninku zůstávejte na 60 procentech svého maxima.

  • Nevynechávat zeleninu

    ...
    Autor: shutterstock.com

    Jen proto, že na ni nemáte takovou chuť (protože se, alespoň syrová, v zimě ani moc nemá jíst, protože ochlazuje apod.), se jí nevzdávejte. Hledejte jiné varianty: polévky, pečení, grilování. Jíst zeleninu je stejně důležité v zimě i v létě. Dodává vlákninu, objem, barevnost.

  • Vnímat potřeby těla

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Chcete-li od těla výkony, musíte mu dopřát i regeneraci. Vstávejte později než přes léto. Zařaďte do života saunu, masáže anebo prostě jen choďte. Když využijete zimu k aktivnímu odpočinku, budete na jaře plná energie.

  • Nebát se jógy

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Speciální tip věnuji józe. Ta má totiž skvělé účinky na samotné zažívání. Provádíte při ní takové pozice, které mimo jiné stimulují trávení, funkci vnitřních orgánů, proudění lymfy, pomáhají detoxikaci. A navíc to není nic, při čem byste potila krev…

    Proč je pro vás jóga tak prospěšná?

    Video se připravuje ...
    ... • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Nezapomínat na koření

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Během zimy se to s ním má jinak než v létě, je dobré ho zařadit do pokrmů. Jaké? Do sladkých rozhodně skořici a kardamom, zázvor, do slaných pak kurkumu, česnek, hřebíček a další.

    Zkrátka přesně to koření, které dokáže tělo příjemně zahřát. A vy pak nemáte tendenci „obalovat se tukem“.

  • Nesvádět to na počasí

    ...
    Autor: profimedia.cz

    Především se nenechte uchlácholit výmluvami na krátké dny a změňte aktivity: pořád se dá běhat, plavat, hrát tenis, přidat kruhové tréninky nebo volejbal či badminton. A se sněhem pak i lyže a běžky… Zkrátka si vyberte nějaký pohyb, bez něhož jinak půjdou kila zase nahoru.

/
Autor: bla

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji