Jak se zbavit tuku na břiše? Známe způsoby, které opravdu zabírají

Jak se zbavit tuku na břiše? Známe způsoby, které opravdu zabírají
3. dubna  2022 
 06:00

Podařilo se vám shodit nějaké to kilo, ale vystouplé břicho ne a ne zmizet? Tato část bohužel patří mezi nejproblémovější partie a občas dá člověku pořádně zabrat, aby se břišního tuku zbavil. Přesto však existují způsoby, díky kterým se nepříjemné pneumatiky můžeme zbavit. Jaké to jsou? 

Pokud se chcete zbavit břišního tuku, musíte se na něj pořádně zaměřit. Základem jsou vyvážená a zdravá strava, dostatek pohybu a trpělivost. Díky těmto jednotlivým krokům se vystouplého břicha můžete zbavit jednou provždy. 

Bez úpravy jídelníčku to nepůjde

Možná máte pocit, že když budete v posilovně trávit většinu svého času, můžete pak jíst vlastně cokoliv. Opak je však pravdou! Jídlo tvoří sedmdesát procent úspěchu při hubnutí. Pokud neprovedete změny ve svém jídelníčku, nemůžete očekávat zázraky. 

Pokud vás trápí pneumatika kolem pasu, zařaďte více bílkovin. Ty dodají tělu dostatek energie, zasytí a v kombinaci s pravidelným cvičením pomáhají k tvorbě svalové hmoty. Hlavním zdrojem bílkovin jsou maso, vejce, mléčné výrobky a luštěniny. Dalším skvělým pomocníkem při hubnutí je vláknina. Nejenže má pozitivní vliv na naše trávení a střevní mikroflóru, ale díky ní také nemáme tak brzy hlad. Mezi nejvýznamnější zdroje vlákniny patří zelenina, ovoce, luštěniny, ořechy a pečivo z celozrnné mouky. 

Pomůže vám na hubnutí přerušovaný půst? Ve videu vám to řekne Petr Havlíček. 

Video se připravuje ...
Přerušovaný půst krok za krokem s Petrem Havlíčkem • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Cvičte na ploché břicho

Nemusíte v posilovně trávit veškerý svůj čas a trápit se namáhavým cvičením. Měli byste si vybírat takové cviky a způsoby zátěže, díky kterým spálíte velké množství kalorií. To jsou takové, které působí na velké svalové partie nebo ideálně na celé tělo.  K nejrychlejším způsobům ztráty břišního tuku patří například rychlá chůze, plavání, běh nebo tanec. Věnujte se některé z aktivit alespoň třikrát týdně po dobu třiceti minut a výsledky se brzy dostaví!

Pokud nepatříte mezi fanoušky fitness center, tak pálit kalorie můžete i z pohodlí domova. A to například při běžném uklízení, kdy spálíte za čtyřicet minut zhruba sto kalorií. Spalovat kalorie můžeme také při líbání nebo vášnivém milování. A to zní jako zábava!

Nejlepší cviky na ploché břicho najdete v našem videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič

Vyhýbejte se stresu

Patříte mezi lidi, kteří stres zahánějí přejídáním? To je nejspíš důvod, proč se vám nedaří zhubnout. Snažte se být v pohodě a třeba se za každé shozené kilo něčím odměňte. Ať už to bude nová kniha, rtěnka nebo příjemné posezení s přáteli. Vyhledávejte situace, ve kterých se cítíte dobře, a nalaďte se tak na pozitivní myšlení. Psychická pohoda a dobrá nálada jsou totiž klíčem k úspěchu.

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji