Hubnutí podle krevních skupin! Ukázkové recepty pro A, B, 0 i AB!

  • Hubnutí podle krevních skupin! Ukázkové recepty pro A, B, 0 i AB!
    23. října  2017 
     06:00

    Při sestavování jídelníčku můžete přihlédnout i ke krevní skupině, kterou máte. V čem je podstata? Majitel konkrétní krevní skupiny by měl jíst jen takové potraviny, které účinně redukují tělesnou váhu díky snášenlivosti. Lékaři se na tuto metodu dívají skrz prsty, ale spousta lidí vám bude tvrdit, že zhubli právě díky ní. Co se podle ní hodí právě pro vás?

     

  • Krevní skupina A

    Autor: iStock

     

    Jste systematičtí, usedlí a řadíte se k takzvaným zemědělcům. Taky se prý mezi zemědělci tahle skupina vyvinula. Hodí se pro vás rostlinné výrobky, hlavně obiloviny. Do jídelníčku byste měli zařadit především zeleninu, tofu, ryby, bílé maso, luštěniny a ovoce. Zakázané pro vás jsou mléčné výrobky, uzeniny a tučné výrobky.

    Čočka s krůtím masem

    Budete potřebovat: 250 g čočky, 1 l vody, 1 cibuli, 500 g krůtích prsou, 1 lžíci olivového oleje, 1 l zeleninového vývaru, 1 svazek zeleniny do polévky, 1 bobkový list, ½ svazku majoránky, 1 čajovou lžičku soli

    Postup: Čočku namočte na několik hodin do vody. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostky. Do rozpáleného oleje vložte cibuli, pak maso a ze všech stran osmahněte. Podlijte vývarem, přidejte k okapané čočce a přiveďte k varu. Zeleninu očistěte, nakrájejte nadrobno. Přidejte s bobkovým listem a majoránkou k čočce a na mírném ohni půl hodiny vařte. Na závěr osolte.

     

     

  • Krevní skupina B

    Autor: iStock

     

    Lidí s touhle krevní skupinou jsou střídmí, pružní a tvůrčí. Nejvhodnější jsou pro vás mléčné výrobky, hlavně jogurt, kefír či ovčí sýr. Vhodná je listová zelenina, vejce, zvěřina, játra. Zakázané jsou vepřové a drůbeží maso, kukuřice, čočka, pohanka, pšenice.

    Jehněčí kotlety

    Budete potřebovat: 8 jehněčích kotlet, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, ¼ l vývaru, 1 čajovou lžičku tymiánu, 200 g tvarohu a 2 lžíce mléka

    Postup: Kotlety potřete solí a tymiánem. Olej rozpalte na pánvi a kotlety po obou stranách opečte. Pak vyndejte a nechte v teple. Česnek oloupejte, rozdrťte a poduste ve zbylém tuku po kotletách. Zalijte vývarem. Tvaroh smíchejte s mlékem, našlehejte a přidejte na pánev, kde nechte vzkypět. Kotlety polijte omáčkou. Jako přílohu podávejte brambory a zelené fazolky.

  • Krevní skupina 0

    Autor: iStock

     

    Nuly jsou masový typ a vyplývá to z jejich naturelu. Jsou lovci a vůdčí osobnosti. Ve vašem jídelníčku by mělo být hodně bílkovin, hlavně z masa. Dále jsou vhodné ryby, zelenina a ovoce. Zakázané by pro vás měly být následující potraviny: Květák, pšenice, fazole, čočka, zelí.

    Mangoldový hrnec

    Budete potřebovat: 600 g krůtích prsíček, 2 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 500 g mangoldu, 1 žlutou papriku, 1 červenou papriku, 800 g rajčat, sůl, kajenský pepř, 2 lžíce citronové šťávy, cukr, ½ sklenky bílého vína

    Postup: Maso nakrájejte na kousky. Na oleji ho opečete ze všech strach. Česnek oloupejte, prolisujte a přidejte k masu. Mangold omyjte a nakrájejte na větší kousky. Papriky rozpulte, očistěte a rozkrájejte. Mangold a papriky přidejte k masu a tři minuty duste. Rajčata spařte, oloupejte a přidejte do hrnce. Podlijte. Osolte, opepřete, přidejte citronovou šťávu a podle potřeby oslaďte. Dochuťte bílým vínem. Podávejte s rýží natural.

     

  • Krevní skupina AB

    Autor: iStock

     

    Vy patříte ke šťastlivcům – můžete jíst totiž skoro cokoli. Ideální je pro vás kombinace rostlinné a živočišné stravy. Omezte hovězí a vepřové maso, a také tučné výrobky. Zakázané potraviny: Semínka, kukuřice, pohanka. Doporučené potraviny: Tofu, mléčné výrobky, listová zelenina, řasy, ananas.

    Tuňákový salát

    Budete potřebovat: 700 g vařené celozrnné rýže, 1 konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, 2 natvrdo uvařená vejce, 2 rajčata, 100 g pražených burských oříšků, šťávu z 1 citronu. Na zálivku: 5 lžic olivového oleje, 3 lžíce citronové šťávy, 1 rozmačkaný česnek, ½ čajové lžičky soli, 1 svazek kopru.

    Postup: Uvařenou rýži nechte vychladnout. Tuňáka nechte okapat přes sítko. Vajíčka oloupejte a nakrájejte na kostičky, rajčata rozdělte na osminky a oříšky nasekejte. Přidejte k rýži, smíchejte a zalijte zálivkou. Osolte a ozdobte nasekaným koprem.

     

    Jaké potraviny vám pomohou ke zhubnutí? Podívejte se na VIDEO:

    Video se připravuje ...
    Deset superpotravin, které vám pomohou při hubnutí • VIDEO: Markéta Tošnarová/mojezdravi.cz

/
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji