Zhubli jste a bojíte se, abyste nepřibrali? 5 triků, které fungují!

  • Zhubli jste a bojíte se, abyste nepřibrali? 5 triků, které fungují!
    28. srpna  2017 
     06:00

    Statistiky mluví jasně. Většina lidí, kteří drželi dietu a zhubli, do dvou let znova přibere, a bude vážit dokonce víc než předtím. Jak si nově získanou postavu udržet a nespadnout znova na začátek? Zkuste to pomocí těchto pěti tipů.

  • Nezapomínejte se vážit nebo jinak kontrolovat

    Autor: iStock

     

    Někoho to možná stresuje, ale jednou za dva týdny byste tuhle věc udělat měla. Pravidelně ve stejný čas se postavte na váhu, abyste se ujistila, že si držíte stabilní váhu. No a pokud přece jen odmítáte tuhle kontrolu, kontrolujte se podle svých kalhot, které jsou vám v pase a přes boky akorát. Jakmile máte pocit, že jsou těsné, uberte přísun kalorií.

     

    Těchto čtyř zlozvyků se zbavte, pokud vážně chcete zhubnout:

    Video se připravuje ...
    4 zlozvyky, kterých se zbavte, pokud chcete trvale zhubnout • VIDEO: iStock.com/ccmixter.org

     

  • Naplánujte si hřešení

    Autor: iStock

     

    Dlouhodobé a tvrdé diety nemůžou fungovat. Jídlo nemá být něčím, co nás bude stresovat, máme si ho užívat a pochutnat si na něm. To zahrnuje i občasné hřešení v podobě sladkostí nebo něčeho jiného, co zrovna nepatří do dietního jídelníčku. Tudíž si vyznačte do svého diáře nebo nástěnného kalendáře den, kdy si zcela programově dopřejete sladkost nebo svíčkovou s knedlíkem.

     

  • Sledujte to, co jíte a jak se hýbete

    Autor: iStock

     

    Člověk celkem rychle zapomene, jak moc těžké bylo shodit. Takže jestli chcete udržet svou váhu na správné číslovce, i nadále si pište nebo fotografujte vše, co ten den sníte. Blogujte, sdílejte na sociálních sítích nebo se přihlaste do nějaké mobilní aplikace na svém smartphonu, abyste zjistili, zda náhodou svou snahu nesabotujete většími porcemi. Skvělé jsou například My Diet Coach pro Android i iPhone nebo třeba Sports Tracker, s nímž budete sledovat, jak jste na tom s pohybem.

  • Vytvořte si seznam červené vlajky

    Autor: iStock

     

    Tenhle seznam zahrnuje návyky, které vás v minulosti vykolejily – například když jste se zastavili v obchodě vedle domova pro koblihy nebo jste vstoupili neplánovaně do cukrárny. Seznam byste si měli vyvěsit někde, kde na něj pořád uvidíte, v koupelně na zrcadla nebo na lednici. Bude pak pro vás snadnější tyhle své špatné návyky překonat.

     

  • Buďte připraveni na potíže

    Autor: iStock

     

    Váhu si udržíte jedině tehdy, když si připustíte, že nejste dokonalá bytost ani robot a že občasné úlety a chyby jsou naprosto nevyhnutelné a taky normální. Jakmile tenhle fakt přijmete, nikdy vás nezaskočí náhlá touha po čokoládě nebo se nebudete sami na sebe zlobit, když se třeba jednou vykašlete na trénink. Příležitostné uklouznutí však neznamená, že byste neměli pokračovat v tom, co jste započali. Jednoduše se jen posuňte dál.

     

     

     

     

     

     

     

/
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji