Zapomeňte na řecký jogurt! K úspěchu v hubnutí stačí obyčejný tvaroh

  • ...
    15. srpna  2017 
     06:00

    Je drahý, a ještě k tomu jen z půlky tak dobrý a výživný, jako je obyčejný tvaroh. Ano, mluvíme o řeckém jogurtu, který si získává stále větší popularitu. Vraťte se zpátky do dětství a pochutnejte si raději na klasickém tvarohu. Víme proč!

  • Proteiny

     

    ...

    Vzpomínáte, jak vám babička do tvarohu mixovala banány s medem? Určitě moc dobře věděla, co dělá! Tvaroh je pro vaše zdraví skutečně zásadní potravina. Obsahuje totiž velice kvalitní bílkoviny živočišného původu, které jsou pro vaše tělo nezbytné. A to nejen pro redukční dietu!

    Jedno balení odtučněného tvarohu totiž obsahuje přibližně 28 gramů bílkovin a skoro 20 procent potřebné denní dávky vápníku. Porovnáme-li tyto hodnoty s řeckým jogurtem, nalezneme v jednom balení jogurtu nejvýše 15 gramů bílkovin – spíše méně – a jen zanedbatelné množství vápníku.

  • Vyberte ten správný

    ...

    Tvaroh byste měli vybírat především podle obsahu tuku. Tvaroh patří do potravin s opravdu vysokým množstvím bílkovin. Přesto pokud zvolíte odtučněný tvaroh, o množství proteinů ani vápníku se nepřipravíte. Pokud se tedy snažíte zbavit se těch pár kilogramů navíc, zvolte jednoznačně ten nízkotučný.

  • Dieta

    ...

    Zařazením tvarohu do vašeho nového redukčního jídelníčku určitě neprohloupíte. Právě díky množství bílkovin se pro vás pocit hladu během diety stane jen dávnou historií. U dospělé osoby platí pravidlo, že denní příjem bílkovin by se měl pohybovat kolem maximálně jednoho gramu bílkovin na jeden kilogram tělesné váhy. Přibližně jedno balení tvarohu tak odpovídá více než třetině potřebných bílkovin.

  • Zdraví

     

    ...

    Kromě redukční diety je tvaroh – a jiné mléčné výrobky – vhodný pro prevenci vzniku osteoporózy. Je velmi snadno stravitelný a napomáhá trávení. Poskytuje tělu vyváženou směs aminokyselin. Obsahuje vitaminy skupiny B, vitaminy A a D a vedle množství vápníku i ostatní minerální látky.

  • K snídani i k večeři

    ...

    Není žádné zásadní doporučení, proč by byl tvaroh vhodný k snídani nebo v dopoledních hodinách více než třeba k lehké večeři. A proto si na něm můžete pochutnávat skoro kdykoliv. Výhodou tvarohu je, že se dá upravit ke sladkým i slaným pokrmům, a navíc vždy zvedne nutriční hodnotu celého jídla.

    Jak na domácí tvarohový dezert?

    Domácí "pribináček" stojí jen pár korun a chutná božsky • VIDEO: 

/
Autor: Rebeka Stoklasová

Diskuse ke článku

.