7 výstražných znamení, že byste měli opravdu začít hubnout!

  • 7 výstražných znamení, že byste měli opravdu začít hubnout!
    11. srpna  2017 
     06:00

    Trápí vás zdravotní problémy a vy stále nemůžete najít příčinu? Býváte často unavení, máte neustále pocit hladu a vaše staré džíny vám nepadnou tak skvěle jako minulý rok? Pak se vám vaše tělo snaží naznačit, že je něco špatně. 

  • Nemáte žádnou fyzičku

    Autor: Shutterstock.com

    Ať už se vám to líbí nebo ne, fyzická aktivita je nezbytnou součástí zdravého životního stylu. Pokud vás vaše váha drží zpátky, měli byste se zamyslet nad tím, jestli by nebylo dobré s tím něco udělat. Přece jenom je fajn pocit vyjít schody bez větší námahy nebo doběhnout autobus a nemít pocit, že se vám rozskočí srdce. 

    Nechce se vám do fitka? Tyhle cviky zvládnete hravě v pohodlí domova!

    Video se připravuje ...
    Cvičení pro gaučové povaleče: Nemusíte z něj ani vstát! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Chrápete

    Autor: Shutterstock

    Pokud by vaše chrápání dokázalo probudit mrtvé a váš partner či partnerka se nemůže pořádně vyspat, pak je na čase s váhou začít něco dělat. Za chrápání může tuk, který se vytváří v oblasti krku a zužuje vám dýchací cesty. Pokud shodíte pár kil, bude se spát lépe vám i vašemu protějšku.

  • Jste pořád unavení

    Autor: Shutterstock.com

    Vyčerpává vás jakákoliv aktivita, a přestože jste spali dost, cítíte se stále unaveni? Vnitřní záněty způsobené nadměrným množstvím tuku mohou vést k trvalému stavu únavy. Věnujte pozornost výběru potravin, které konzumujete, a do svého programu zařaďte pohyb.

  • Máte pořád hlad

    Autor: iStock.com

    Pokud konzumujete potraviny, které obsahují mnoho cukru a nezdravých tuků, nemůžete očekávat, že vaše tělo bude plné síly a energie. Navíc vás tyto potraviny zasytí pouze na chvilku. Dbejte na to, aby se váš jídelníček skládal ze zdravých potravin, jako jsou zelenina a ovoce, a obsahoval jak podíl bílkovin, tak podíl sacharidů a zdravých tuků. 

  • Trápí vás zdravotní problémy

    Autor: shutterstock.com

    Trápí vás zvýšený cholesterol nebo vysoký krevní tlak? Pak byste se měli opravdu zaměřit na to, co jíte. Úbytek hmotnosti je zdravější, levnější a efektivnější variantou než brát do konce svého života prášky. Navíc se budete cítit mnohem lépe. A to se vyplatí! Pokud často cítíte bolest v kolenou, bocích nebo zádech, je to jen další důvod, proč se začít svému tělu více věnovat.

     

  • Šířka pasu

    Vyzkoušejte jednoduché triky, jak zhubnout, aniž byste musela držet dietu!
    Autor: Shutterstock.com

    Pokud v pase měříte víc než 80 centimetrů, chtělo by to zařadit do svého programu trošku pohybu. Nadměrný břišní tuk může zvýšit riziko vzniku srdečních onemocnění, může zvýšit hladinu cholesterolu a způsobit vysoký krevní tlak. Poraďte se proto s lékařem, jestli byste měli zvážit úbytek hmotnosti, abyste se vyhnuli těmto onemocněním. 

  • Každý rok přibíráte

    Autor: Shutterstock

    Když rostete, tak je normální, že přibíráte také na váze. Pokud však vaše váha neustále stoupá, je na čase si říct stop a zaměřit se na to, co jíte, a přidat do svého denního programu trošku pohybu. Jedině tak se vyhnete výše zmiňovaným problémům.

/
Autor: Aneta Pařízková

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji