Zhubněte s jehličkami! Za 8 týdnů až o 13 kilogramů méně!

  • Zhubněte s jehličkami! Za 8 týdnů až o 13 kilogramů méně!
    31. července  2017 
     06:00

    Tahle dieta podle čínské medicíny je prověřená stovkami let a opravdu má smysl. Kromě toho, že s ní docílíte vysněné váhy, pročistíte si taky tělo a hlavu, takže jde o víc než jen pouhou dietu. Co vás čeká, když se pro ni rozhodnete? Připravte se na to, že snadné to tedy rozhodně nebude!

  • Nejde jen o jehličky

    Autor: iStock

    Jestli opravdu chcete vyzkoušet redukční program podle čínské medicíny, musíte vědět, že nejde „jen“ o to, že vám někdo píchne do ucha jehličky a máte vystaráno do konce života. Jak říká MUDr. Štefánia Ebenová z kliniky Meridian, nejsme všichni stejní, a i když je vrcholek problému obezita, kořeny problému mohou být různé.

     

    „A v tom spočívá síla tradiční čínské medicíny. Zjistíme příčinu, kterou můžeme ovlivnit. U nás na klinice proto začínáme vstupní diagnostikou, která zásadně pomůže nastavit individuální přístup k redukci váhy. Když zjistíme příčinu, proč vám kila přibývají, můžeme být efektivnější.“

     

  • Celostní přístup k hubnutí

    Autor: iStock

    Jde o celostní přístup, díky kterému se budete cítit především fajn na duši i na těle. Hubnutí bude spíše takovým „vedlejším“ produktem. A jak to všechno probíhá? Při vstupní diagnostice se probere váš jídelníček a zjistí se, jak pestrá strava je a jestli dodržujete pitný režim. „U potravin vycházíme především z vytestovaných potravinových intolerancí a opíráme se o principy tradiční čínské medicíny (TČM), o učení o pěti prvcích. Podle vašeho obrazu a konstituce navrhneme jídelníček a režimová opatření, která zajistí, abyste i během diety měli dostatek energie a cítili se dobře,“ vysvětluje Štefánia Ebenová z pražské kliniky TČM Meridian.

     

    Jaké divoké byliny vám pomůžou k detoxikaci? Podívejte se na VIDEO:

     

  • Čtyřtýdenní program s akupunkturou

    3579757:gallery:true:true

    Zpočátku vás může provázet stres ze změny, takže se metoda kombinuje právě s akupunkturou. „Při redukční dietě se používá ušní i celotělová. Funguje tak, že se napíchnou jehličky do ušního boltce, čímž se stimuluje bod, který snižuje chuť k jídlu nebo zklidňuje. Akupunktura také zvyšuje bazální metabolismus, což znamená, že spálíte více kalorií než před aplikací jehliček. A co je důležité, ladíme tím i psychiku,“ říká lékařka.

     

    Kromě jehliček a správného rozvržení jídla vám doporučí jednoduchá režimová opatření, do nichž patří i pohybová aktivita v podobě cvičení qi-gong. Skvěle se osvědčují i lymfatické masáže, které pomáhají při detoxikaci a odvedení přebytečné vody a jež jsou účinné zvláště teď v létě. Během diety je nutné v prvním týdnu úplně vynechat pivo, víno a tvrdý alkohol. Pít můžete „jen“ vodu, neslazené čaje a minerálky – denně je třeba vypít asi 2,5 l vody. Cukr, med a sladkosti jsou po dobu diety zakázány.

     

  • Bylinná léčba a zafixování zdravých stereotypů

    Autor: iStock

    Tam, kde už nestačí „jen“ úprava stravy a cvičení, pomůžou bylinky. Všeobecně v čínském pojetí dietetiky je výhodnější kombinovat kompatibilní potraviny než vzájemně vyvažovat potraviny stojící na opačné straně. Dietetika by měla taky spíše kopírovat cestu léčby. Když vám terapeut řekne, že váš organismus je prospěšné zahřívat, je lepší, když se vyvarujete potravin výrazně chladících.

     

    Poslední a důležitou částí redukce váhy je vypěstování a zafixování správných stravovacích návyků, abyste zabránili jojo efektu. „Náš jídelníček není dietou na čtyři týdny, je to cesta k trvalému zdraví a spokojenosti. A že občas zhřešíte? Naučíme vás, jak to dělat, aby to moc nebolelo,“ říká Štefánia Ebenová. A jaká je účinnost kúry? Podle zkušeností v závislosti na obrazu a konstituci od 2 kg za 4 týdny až ke 13 kg za 8 týdnů!

     

     

     

/
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji