Nemáte čas cvičit? Výmluvy! Posilovat můžete klidně i v tramvaji

  • Nemáte čas cvičit? Výmluvy! Posilovat můžete klidně i v tramvaji
    23. června  2017 
     06:00

    Chtěli byste si zpevnit postavu, ale na cvičení nemáte čas? Nebojte se! Existuje mnoho způsobů, jak zdravý pohyb přirozeně zařadit do běžného dne. Cvičit se dá kdykoliv a kdekoliv – v zaměstnání i při mytí nádobí! Přesvědčte se sami.

  • Cvičení v práci

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Dokonce i v zaměstnání můžete bez obav a pohodlně cvičit a zpevnit si svaly. Zvlášť pokud máte sedavé zaměstnání a většinu času strávíte u kancelářského stolu, potom je pořádné protažení dokonce nutností. Pořiďte si do kanceláře gymnastický míč na sezení. Během práce vás nutí udržet balanc a díky tomu držíte tělo zpevněné. Alespoň každou půlhodinu si udělejte krátkou pauzu, během které se protáhněte, projděte po chodbě, sejděte po schodech do dolního patra a jděte zpátky – nebo si jen tak zaskákejte panáka. Věřte mi, že vaše kolegyně to pochopí. A možná se k vám i přidají.

  • Cvičení doma

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Myslíte, že kvůli cvičení musíte jet do daleké posilovny, zaplatit nehoráznou sumu a používat posilovací stroje, které ani neuzvednete? Ne! Cvičit a posilovat tělo můžete v klidu a zcela zadarmo v pohodlí vašeho domova. Jediné, co potřebujete mít, je odhodlání! Pak už je to ve vašich rukou. Doma můžete posilovat, cvičit vámi vybrané partie, cvičit jógu, aerobik nebo se jen tak pořádně protáhnout. Měli byste ale vědět, že abyste zhubli, potřebujete cvičit pravidelně alespoň 25 minut denně. Tak dlouho totiž trvá, než se v metabolismu rozpohybuje spalování tuku.

    Podívejte se, jaké cviky na zadeček a stehna zvládnete v obýváku na gauči:

    Video se připravuje ...
    Hezký zadeček a stehna? Tyto cviky zvládnete v obýváku a na gauči! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Cvičení u televize

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Dokonce i při sledování televize je možné spálit přebytečné kalorie. Jen musíte vědět, jak na to. Váš oblíbený díl Přátel trvá pětadvacet minut a během toho se dá ledacos stihnout. Ideální je skákání přes švihadlo. Můžete ale posilovat i stehna pomocí výpadů, dělat sedy-lehy nebo dřepy, zakopávat, skákat panáka a na konci pořadu nebo u titulků se už jenom pořádně protáhnout.

  • Cvičení při úklidu

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Že se při úklidu pořádně zapotíte? To je správně! Během uklízení měníme polohy našeho těla podobně jako v tělocvičně. Navíc při úklidu nastavíme tělu jemu přirozené tempo, které nám pomůže efektivně spalovat tuky. Přesto ale můžeme ještě trochu zabrat.

    Dejte si nové pravidlo! Po každém utření poličky od prachu si zacvičte dvacet dřepů, než se pustíte do další. Žehlete vestoje a střídejte zátěž na obou nohou. Utírejte prach i v prostorech, kam se běžně nedostanete.

  • Cvičení s dětmi

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Stává se vám, že jakmile vytáhnete podložku, abyste si zacvičili, je to jako impulz pro vaše děti, aby po vás začaly lézt a skotačit? Zapojte je do cvičení také, budete překvapeni, jaké inovativní kousky vymyslí! Dobrý způsob je ke každému cviku vymyslet básničku nebo počítat příklady. I mezi hračkami můžete dokonce najít předměty, se kterými se dá posilovat. Nebo je použijte jako činky. Možná budete překvapeni, jak vaše děti cvičení nadchne, a možná vás ještě samy začnou příště prosit, abyste šli cvičit.

    Podívejte se na 6 jednoduchých cviků, které snadno zvládnete i po porodu:

    Video se připravuje ...
    Po porodu znovu do formy: video návod na 6 jednoduchých cviků! • VIDEO: Youtube/Supermámy/Florina Makeup Artist

  • Cvičení v tramvaji

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Pokud trávíte i několik hodin denně v městské hromadné dopravě, není důvod, proč cestování nevyužít ve svůj prospěch. I ve vagonu nebo v tramvaji můžete cvičit a posilovat. Možná si myslíte, že budete vypadat jako blázni, ale tohle cvičení lze provádět tak, že si ho nikdo ani nevšimne. Napínání svalů můžete provádět bez pohybu v kloubu. Tedy ne tak, že se sval jako při běžném posilování prodlužuje a zkracuje, ale tak, že se jednoduše zpevňuje a uvolňuje.

    Takové svalové cvičení můžete provádět na hýžďových svalech, břišních svalech a jiných svalech těla. K jiným cvikům můžete použít horizontálně umístěné tyče ve vlacích. Přitahujte se k tyči ne tak, že skutečně odlepíte nohy od země, ale jednoduše posilujte svaly paží tím, že je zpevňujete a uvolňujete. Uvidíte, že ježdění v tramvaji se vám teď bude zdát mnohem zábavnější než kdy předtím.

/
Autor: Rebeka Stoklasová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji