Vytvarujte si pevný zadek a stehna. Pomůže vám jízda na bruslích

  • Vytvarujte si pevný zadek a stehna. Pomůže vám jízda na bruslích
    9. června  2017 
     06:00

    Že jste na bruslích ještě nikdy nestála? Nevadí! Na in-line bruslích se naučí jezdit téměř každý. Parky plné maminek, tatínků, dětí i babiček svištících kolem vás jsou toho důkazem. Cesta k pevnému zadku bude možná vyžadovat nějakou tu modřinku. Ale stojí to za to!

  • Cesta k pevnému zadku

    ...
    Autor: Shutterstock.comterstock.com
     

    Bruslení je ideální sport pro posílení hýžďových a stehenních svalů. V tomto aerobním sportu ale zapojujete celé tělo, a proto pozadu nezůstanou ani bříško, ruce a záda. Během půlhodinové jízdy spálíte přibližně 1500 až 2000 kilojoulů. Takže ten zmrzlinový pohár, který jste zblajzla včera, vás už nemusí tak trápit.

  • Výhody bruslení

    ...
    Autor: Shutterstock.comterstock.com

    Bruslení je srovnatelné s běháním, má ale i tak několik výhod. Při bruslení nezatěžujete tolik klouby. Posilujete mnohem více svaly dolních končetin a zapojujete více svalů než při běhu. Na bruslích udržíte lépe tep a snáze se vám bude dýchat. Bruslení je obecně rychlejší a zábavnější. Pokud tedy chcete zhubnout a posílit svaly, ale do běhání se příliš nehrnete, brusle si skutečně zamilujete.

  • První trénink

    ...
    Autor: Shutterstock.comterstock.com

    Ještě předtím, než vyrazíte do obchodu a začnete nadšeně mávat peněženkou, zkuste si brusle půjčit od kamaráda nebo v půjčovně. Zjistíte tak, jestli se po první jízdě do sportu zamilujete – jako každý druhý. Nenechte se ale odradit, první postavení se na kolečka je vždycky trochu krkolomné.

  • Terén

    ...
    Autor: Shutterstock.comterstock.com
     

    Pro začátek si vyberte terén, který bude co nejméně náročný. Zkuste najít ve svém okolí asfaltovou rovinku, která nebude disponovat množstvím děr a kamenů. Pro první rozjezd je důležité najít si i blízký cíl. Protože ještě neumíte brzdit, najděte si v blízké vzdálenosti pevný bod – jako například strom nebo ceduli – o který se budete moci zastavit.

  • Brusle

    ...
    Autor: Shutterstock.comterstock.com

    První brusle si vybírejte s pomocí prodejce, určitě vám poradí, jak na to. Brusle pro začátečníky by měly být uvnitř měkké. Brusle určené pro bruslaře začátečníky jsou pomalejší, protože mají menší kolečka. Kolečka jsou většinou gumová, aby ušetřila vaše tělo hrubých nárazů. Brusle nemusí být levné, ale jsou cenově dostupné skoro všem. Přestože jste začátečník, určitě oceníte kvalitní brusle oproti levné variantě.

  • Chrániče

    ...
    Autor: Shutterstock.comterstock.com

    Přestože je bruslení bezpečný sport, pádu se asi na začátku nevyhnete, a proto je dobré být obrněna dobrými chrániči. Pořiďte si dobře padnoucí chrániče na dlaně a kolena, na ně budete na začátku možná padat častěji. Pro lepší vybavení si můžete pořídit i helmu nebo speciální kalhoty s vycpávkami na stehnech, abyste se vyhnula případným odřeninám. Důležitá je i helma. Není třeba kupovat si novou, pokud už máte doma například helmu cyklistickou. 

  • S chutí do toho

    ...
    Autor: Shutterstock.comterstock.com
     

    Jízda na bruslích je snadná a zvládne ji skutečně každý. Pokud jste v dětství někdy stála na ledních bruslích, máte značnou výhodu, ale i tak se jezdit rychle naučíte. Začněte na jednoduchém terénu a vždy se přesvědčte, že máte okolo dostatek záchytných bodů. Jakmile se naučíte používat brzdu, nebudete tyto body už potřebovat. Nevzdávejte se po prvním pádu. Vždy je nejdůležitější umět se zase rozjet.

    Video se připravuje ...
    Helma na kolo pro dítě: Jak ji správně nasadit a utáhnout • VIDEO: Supermámy/Igor Hellebrandt

/
Autor: Rebeka Stoklasová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji