Hubnutí začíná v hlavě! Naučíme vás, jak být sám sobě hubnoucím expertem

  • Video se připravuje ...

    8. června  2017 
     06:00

    Nemusíte nutně věřit v sílu vlastní mysli, abyste věděli, že hubnutí musí být především rozumné. Nemá přece smysl hladovět v naději, že jednoho krásného dne si budete moci dopřát ten šťavnatý hamburger, na nějž máte od soboty chuť. Stanovte si rozumné cíle a pomozte si zhubnout. Jak?

  • Síla mysli

    Autor: Shutterstock.com
     

    Chcete-li vylepšit své tělo, musíte vylepšit i svou mysl. Výzkumy prokazují, že lidé, kteří ve vlastní úspěch nevěří, ho ani častokrát nedosáhnou. Ať už v sílu mysli věříte nebo ne, své tělo byste si určitě měli zamilovat takové, jaké je. Čím pozitivnější vztah totiž budete mít sami k sobě, tím lépe se o sebe budete starat a tím důsledněji budete dbát o vlastní figuru a zdraví.

  • Nastavení cíle

     

    Autor: shutterstock.com

    Ať už chcete zhubnout nebo jen začít sportovat, měli byste si vždy nastavovat snadno dosažitelné cíle. Čím konkrétnější cíl si dáte, tím hmatatelnější pro vás bude. Například pokud si dáte za cíl zhubnout o deset kilo, těžko se tohoto úkolu zhostíte. Pokud si ale řeknete "vyhnu se sladkému, každý pátek budu chodit na jógu a přestanu jíst po večerech", víte už, co pro svůj cíl uděláte.

  • Motivace

    Autor: Shutterstock.com

    Stanovování si snadno dosažitelných cílů úzce souvisí s vaší pozitivní motivací. Pokud uvidíte, že se vám skutečně daří vyhýbat se večer tučnému jídlu nebo že v józe nečekaně vynikáte, snadno se nakopnete do další práce. Dobrá motivace také souvisí s uměním se pochválit. A to je umění v pravém slova smyslu!

  • Netrestejte se

    Autor: Shutterstock.com
     

    Na druhou stranu platí, že pokud se vám nějakého vytyčeného cíle nezdařilo úplně podle vašich představ dosáhnout, není důvod se trestat. Nevyčítejte si svůj neúspěch a rozhodně si zklamání nevztahujte k vlastní neschopnosti. Soustřeďte se na věci, které vám jdou, a v těch se zlepšujte. Pokud jste dobrá hospodyňka, najděte si zdravé dietní recepty a vrhněte se do zdravého jídla. Pokud jste dobří sportovci, najděte si sport, ze kterého uděláte svůj koníček.

  • Nevzdávejte se

     

    Autor: shutterstock.com

    První neúspěch může některé lidi srazit na kolena. Že jste přesně ten případ? Rozhodně s tím něco udělejte! Hubnutí je dlouhodobá záležitost, mnohdy se jedná o změnu jídelníčku na celý život. Nemůžete být přece po zbytek života bezchybní. Pokud si večer uzobnete kostičku čokolády nebo vynecháte jeden trénink, svět se nezbortí. Důležité je se druhý den pustit do diety stejně odhodlaně jako včera.

  • Netrapte se

    Autor: shutterstock.com

    Nejsme naprogramováni na to, abychom trpěli. Stejně jako jiní savci, i lidé jsou naučeni se situacím, které se jim nelíbí nebo jim byly nepříjemné, vyhýbat. Stres je nejhorší nepřítel člověka a měli byste se vyhnout jakýmkoliv stresovým spínačům.  Nebo se pokuste přeučit se je. Nepřepočítávejte úzkostně kilojouly, nemějte přehnaně vysoká očekávání, nesnažte se za každou cenu uběhnout o kilometr víc. Udělejte si z hubnutí svůj nový a lepší život, který vám přinese dobrý pocit z vašeho zdravějšího já.

/
Autor: Rebeka Stoklasová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji