Hubnete? Pak snídejte tohle, protože to vážně funguje

  • Hubnete? Pak snídejte tohle, protože to vážně funguje
    26. května  2017 
     06:00

    Říká se, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne. Proč tomu tak je? Jak by měla vypadat, abyste shodili pár kil, ale zároveň dali svému tělu potřebné živiny?

  • Studená snídaně

     

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Máte raději chleba se šunkou než horkou krupicovou kaši? Jestli raději volíte snídani studenou, nebo teplou, záleží na chutích a zvyklostech každého jednotlivce. Studená snídaně je vhodnější do letního období. Podstatné ale je, aby obsahovala důležité živiny a nastartovala vás na celý den. Snídaně by měla obsahovat dostatek vlákniny, vhodné je proto celozrnné pečivo a porce syrové zeleniny. Důležité jsou i kvalitní bílkoviny, které najdete v jogurtech, sýrech nebo vejcích. Podstatnou součástí snídaně je správný cukr, který jste našli v celozrnném pečivu nebo v ovoci. S ovocem při dietě ale zacházejte opatrně. Ideální po snídani je půlka grapefruitu, protože napomůže nastartovat metabolismus. Více ovoce si můžete dopřát ke svačině v dopoledních hodinách nebo před sportovním výkonem. Pak se mu raději vyhněte.

    Video se připravuje ...
    Jak si vybrat müsli k snídani: Kolik má obsahovat cukru a kolik vlákniny? • VIDEO: Vím, co jím

  • Teplá snídaně

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Tepelně upravená snídaně je vhodná během zimních měsíců. Ale i nyní, na začátku léta, není teplá ovesná kaše k zahození. Důležité ovšem je, aby obsahovala všechno, co má. Ideální pro teplou snídani je ovesná nebo pohanková kaše bohatá na vlákninu. Bílkovinu si můžete dopřát v podobě jogurtové polevy nebo si dejte vejce, které raději uvařte ve vodě, na pánvi je nesmažte. Sacharidy najdete v ovoci, které je vždy nejlepší sezonní.

    Jaké ovoce a zeleninu si můžete při hubnutí dovolit? Čtěte zde.

  • Slaná snídaně

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Pokud preferujete po ránu slané, dbejte na dostatek zeleniny. Taková snídaně by se skládala z celozrnného pečiva, a zeleninového salátu, bohatého na vlákninu. Ideálním zdrojem bílkoviny jsou vařená vejce, fazole nebo šunka. Můžete si dopřát i šálek horké kávy bez mléka, která vám pomůže nastartovat den.

  • Sladká snídaně

      

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Jestliže jste milovníci sladkého hned po ránu, dejte si pozor na množství ovoce, které spořádáte. Ovoce obsahuje vysoké množství cukru a ve sladkých snídaních je ho obvykle hojné množství. Jako zdroj vlákniny pak využijte ovesné vločky, celozrnné pečivo nebo pohanku. Bílkoviny pak najdete v jogurtu nebo tvarohu. Dopřejte si
    i dostatek ořechů a semínek.

    Znáte deset superpotravin, které vám pomohou zhubnout?

  • Pití k snídani

     

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Pro nastartování metabolismu je vhodné ještě před snídaní vypít sklenici vlažné vody
    s citronovou šťávou. Citron napomůže pročištění organismu a dovrší detoxikační proces, který probíhal během noci. Pitný režim by se měl dodržovat během celého dne. K snídani si můžete dát bylinkový, ovocný nebo zelený čaj. Po snídani si můžete dát šálek černé kávy. Kávu byste ovšem neměli pít nalačno a šálek vždy pít společně
    s vodou.

  • Sport k snídani

    ...
    Autor: Profimedia.cz

    Pokud chodíte sportovat nebo běhat po ránu, měli byste dbát na dostatečný příjem rychlých sacharidů. Běhání nalačno není zdravé. Tělo je po noci vyhladovělé
    a potřebuje správně nastartovat. Dejte si před vyběhnutím kousek banánu, hroznové víno, jablko nebo ovocný džus. Tělo tak získá energii potřebnou pro spalování tuků.

    Už jste slyšeli o intuitivním stravování? Díky němu zhubnete bez diety!

/
Autor: Rebeka Stoklasová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji