Hubnutí podle zvěrokruhu. Jak tahle dieta sedí vašemu znamení?

  • Hubnutí podle zvěrokruhu. Jak tahle dieta sedí vašemu znamení?
    25. května  2017 
     06:00

    Že hvězdám nevěříte? Nemusíte, ale následující tipy můžete brát třeba jen jako zábavu. Možná vás překvapí, co všechno na vás přesně sedne. Tak schválně!

  • Blíženec

    Blíženci
    Autor: Shutterstock
     

    Blíženci často trpí lehkou nadváhou, protože nedbají na kvalitu stravy. Pokud jste se narodili v tomto znamení a chtěli byste zhubnout, měli byste se více soustředit na to, co jíte. Zkuste do svého jídelníčku během léta zapojit více zeleniny. Měli byste dát přednost syté snídani a zbytek dne jíst lehce, ale pravidelně.

  • Rak

     

    Rak
    Autor: Shutterstock.com

    Raci jsou velmi emotivní znamení. Mají sklony k přejídání, pokud se necítí zrovna ve své kůži. U Raků je ale bohužel tendence k nespokojenosti se sebou samým poměrně častá. Pokud jste tento případ, měli byste se do diety pustit co nejdřív. Pokud začnete zdravě žít a sportovat, vaše sebevědomí bude zaručeně růst. Jak se říká, zdravé tělo zdraví duch! Nepotřebujete nic proto, abyste si šli jen tak s chutí zaběhat, stačí jenom kousek odhodlání. Běh vám pročistí hlavu a uklidní mysl.

  • Lev

    Lev
    Autor: Shutterstock.com

    Lvi příliš sklony k nadváze netrpí. Pokud ale mají nějaké trápení, ať už pracovní, nebo osobní, často hledají útěchu právě v jídle. Lvi bývají často vybíraví a jen tak nesnědí, co jim na talíři přistane. S výběrem diety proto mohou mít trochu problém. Pokud jste se narodili ve znamení Lva, měli byste jíst vyváženě po celý den. Zkuste po šesté hodině jíst jen zeleninové saláty nebo tepelně upravenou zeleninu a kila by měla jít sama dolů. Pokud vás trápí kolegové v práci, hoďte to za hlavu. Jděte raději na procházku, zacvičte si doma jógu nebo si zajděte do sauny.

  • Panna

    Panna
    Autor: Shutterstock.com

    Panny by se svou postavou neměly mít veliké problémy, pokud jim nechybí dostatek pohybu. Pro Panny je sport a zdraví pohyb zásadní, protože stimuluje tlusté střevo, se kterým mívá toto znamení problémy. Pokud jste se narodili ve znamení Panny, měli byste do svého jídelníčku zapojit potraviny bohaté na vlákninu. Jezte hodně ovoce a zeleniny. Nezapomeňte na celozrnný chléb, ovesné vločky nebo pohanku. Jezte vyváženě po celý den a kontrolujte svoje chutě, které se vám často utrhnou ze řetězu.

  • Váhy

     

    Váhy
    Autor: Shutterstock.com

    Přestože jsou Váhy aktivní vzdušné znamení, neznamená to, že s nadváhou nemusí mít dříve nebo později problémy. Pro Váhy je těžké odolat jídlu v podobě kulinářského nebo společenského prožitku, a protože jsou společenští tvorové, nemají o takové zážitky nouzi. Pokud jste se narodili ve znamení Vah, je pro vás důležité dodržovat pitný režim. Důležité je také dopřát si čas na bohatou a vyváženou snídani. Zbytek dne je pro vás lepší jíst do polosyta. Dejte si pozor na sladké a vyhýbejte se večernímu uzobávání brambůrků.

  • Štír

    Štír
    Autor: Shutterstock.com

    Štír je energické znamení pulzující vášní. Rád se dobře nají a zároveň si je schopen dát pořádně do těla. Štír nedělá nic jen tak napůl. Když už jí, tak pořádně, a proto pravidlo jíst do polosyta ani pít do polopita neplatí. Pokud jste se narodili v tomto znamení, měli byste si dát pozor na nárůst váhy. Měli byste se naučit jíst střídmě a osvojit si pravidla lehkého stravování. Zkuste už nejíst po šesté hodině večer a rozhodně nejezte na noc nic těžkého. Pokud se vám zrovna nechce sportovat, vybijte se při milování. Jste náruživé znamení a trocha pohybu prospěje jak vám, tak vašemu partnerovi.

  • Střelec

    Střelec
    Autor: Shutterstock.com

    Střelci jen málokdy dbají na to, co jedí nebo jak moc se věnují sportu. Proto se může stát, že začnou přibírat, ani nevědí jak. Pokud jste se narodili v tomto znamení a potřebujete shodit pár kil, začněte zlehka. Je nutné si na změnu životního stylu zvyknout. Jezte pravidelně po celý den. Do jídelníčku zařaďte více zeleniny a zkuste ji zařadit místo obvyklých příloh. Naučte se pravidelně snídat a dodržujte pitný režim. Pokud vám chybí pohyb, začněte lehkými procházkami nebo krátkým cvičením doma.

  • Kozoroh

    Kozoroh
    Autor: Shutterstock.com

    Kozoroh obvykle netrpí problémy s nadváhou. Naopak, toto znamení mívá problémy přibrat a často jí, až když padá únavou. Pokud jste ale výjimka narozená v tomto znamení a potřebujete pár kilo shodit, může právě ledabylé stravování být důvod, proč přibíráte. Naučte se jíst pravidelně celý den. Snídejte hodně ovoce i zeleniny a dejte si pozor na smažená jídla. Měli byste se vyhnout nárazovému přejídání po několika hodinách hladovění. Nejezte těžká jídla na noc a zapojte i trochu více pohybu.

  • Vodnář

     

    Vodnář
    Autor: Shutterstock.com

    Vodnáři mají nevyzpytatelné chutě, kterým rádi a snadno podlehnou. Bývají často vybíraví a nenechají se jen tak strhnout společností, aby jedli něco, na co nemají chuť. To všechno hraje v jejich prospěch, pokud ale nemají chutě navyklé na nezdravé věci. Pokud jste se narodili ve znamení Vodnáře a máte potíže s nadváhou, měli byste od základu překopat stravovací návyky. Pokud tak ale jednou učiníte, můžete zdravě jíst a přirozeně sportovat celý život.

  • Ryby

     

    Ryby
    Autor: Shutterstock.com

    Ryby jsou zasněné znamení, které si jen málokdy povšimne, že přibírá na váze. Jakákoliv emoční nespokojenost, stres, osobní nebo pracovní vytížení Ryby psychicky rozladí a jako jediné východisko z problému pak často sahají po jídle. Pokud jste se narodili v tomto znamení, věnujte svému tělu mnohem větší pozornost. Není jedno, co jíte. Ve vašem životě je také zásadní věnovat se nějakému sportu. Neseďte doma u televize, zaručeně vám chybí voda. Měli byste jít plavat, jet do lázní nebo se začít věnovat vodnímu areobiku.

    Video se připravuje ...
    Pár tipů, jak se zbavit stresu • VIDEO: Markéta Tošnarová / iStock.com

  • Beran

    Beran
    Autor: Shutterstock.com

    Beran má obvykle rychlejší metabolismus než ostatní znamení a lidé si ho často dobírají kvůli jeho chutím. Beran bývá plný vášně a nadšení do sportu. Rád zkouší nové věci, a proto by s dietou neměl mít problém. Pokud jste se narodili v tomto znamení, jsou pro vás vhodné sporty, které vás pořádně zahřejí. Ideálním je pro vás hot jóga. Neuškodí ale ani zajít si do sauny, a to v jakémkoli počasí. Užijte si horké lázně, napařování nebo si prostě jenom dejte pořádně do těla. Co se týče jídelníčku, můžete si během léta ugrilovat pořádný steak tak, jak ho máte rádi. Zkuste ale dietnější variantu s porcí grilované zeleniny.

  • Býk

     

    Býk
    Autor: Shutterstock.com

    Býk je znamení náchylné k tloustnutí. Bývá velmi temperamentní a často jí ve stresu. Pokud jste narozeni v tomto znamení, právě stres může být důvod, proč přibíráte na váze. Nejezte pod tlakem a vyvarujte se přejídání. Měli byste se také zbavit všech zásob, které jste si udělali ve spižírně, aby vás zbytečně nelákaly. Vyvarujte se především sladkého a pečiva. Zkuste během léta do plánu zapojit i pravidelný pohyb. Hoďte za hlavu, jak vaše stehna vypadají v plavkách, a jděte si zasportovat.

/
Autor: Rebeka Stoklasová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji