Hubnutí zadarmo: Kolik spálíte při orgasmu, nakupování nebo vaření?

  • Hubnutí zadarmo: Kolik spálíte při orgasmu, nakupování nebo vaření?
    18. května  2017 
     06:00

    Samozřejmě nejvíc kalorií a kilojoulů spálíte při cvičení, běhání, prostě při sportu. Ale hubnout – nebo spíš spalovat – můžete i při běžných činnostech. A některé z nich jsou navíc mimořádně příjemné! Kolik kilojoulů při nich spálíte?

  • Orgasmus - 470 kJ

    Autor: shutterstock

    Během vyvrcholení jede váš krevní oběh na maximum, srdce pumpuje jako zběsilé, mozek vyplavuje endorfiny, které otupí smysly a zaženou zimu, horko, bolest, protože "vypnou systémy". Během té doby spálíte tolik kilojoulů, kolik obsahuje jeden banán.

  • Předstíraný orgasmus - 1323 kJ

    Autor: shutterstoclk

    Při tomto "orgasmu" se prostě musíte víc namáhat, aby vám partner uvěřil, takže vám sice nepřinese požitek, ale spálíte při něm jeden rohlík.

  • Dlouhé milování - 2100 kJ

    Autor: shutterstock

    Při sexu se vaše tělo zbaví opravdu velkého množství energie. Problém je, že výpočet se týká hodinového aktivního sexu, při kterém se hýbete, potíte, měníte polohy a zažíváte vyvrcholení. Že se vám do ničeho takového nechce? Ani když si uvědomíte, že je to stejné, jako kdybyste hodinu cvičila kruhový trénink?

  • Okopávání záhonu - 672 kJ

    Autor: Shutterstock.com

    Pokud máte zahrádku, máte vyhráno. Za hodinu práce s motyčkou se zbavíte nejen plevele, ale i svých tukových zásob. Spálíte toho jako během půlhodinového poskakování na zumbě.

  • Sledování televize - 294 kJ

    Autor: shutterstock.com

    I když nic neděláte a jen koukáte na svůj oblíbený seriál, pálíte kalorie. Za hodinu jich máte o 70 méně, a pokud si zapnete komedii nebo vtipný sitcom, bude to ještě víc. Smích je totiž super spalovač tuku.

  • Velký úklid - 714 kJ

    Autor: Shutterstock

    Skvělá hubnoucí metoda je i generální úklid bytu. Po hodinovém gruntování si můžete užívat pocit vycíděného bytu i spálených kalorií. Jen si nesmíte dát za odměnu velkou čokoládu.

  • Vaření a pečení - 598 kJ

    Autor: Shutterstock.com

    Děláte to automaticky a při ohánění se vařečkou vás přitom možná ani nenapadne, že vaše tělo vydá spoustu energie. Jen neochutnávejte příliš často, jinak je veškerá snaha marná.

    Víte, proč máte chuť k jídlu, i když nemáte hlad? Čtěte na mojezdravi.cz.

  • Procházka - 546 kJ

    Autor: Shutterstock

    Chůzi doporučují psychiatři jako skvělou prevenci depresí nebo úzkostí a jako prostředek odbourání stresu. Lékaři tvrdí, že je to skvělá aktivita pro srdce, klouby, mozek i cévní systém. A navíc chůzí zhubnete a zpevníte tělo!

    Chůze je navíc mnohem lepší než běh. Důvod, proč běháním nezhubnete, naleznete ve videu:

    Video se připravuje ...
    Běháním nezhubnete, tvrdí osobní trenérka: Jak je to možné? • VIDEO: Adam Balažovič

  • Nakupování - 840 kJ

    Autor: Shutterstock

    Adrenalin při shoppingu, tedy při nakupování, a především při kličkování mezi regály a vykládání a nakládání zboží z košíku na pás a zase z pásu do tašky, dělá z běžné činnosti vysloveně sportovní výkon.

    Zhubnout bez diety můžete také pomocí intuitivního stravování. Čtěte zde.

/
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji