Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!

  • Vévodkyně Kate má ráda zdravou stravu, ale při svých cestách ráda ochutnává nová jídla a neváhá experimentovat.
    Foto: Profimedia
    25. března  2017 
     06:00

    Vévodkyně z Cambridge Kate se jen velmi zřídka svěřuje světu s tím, jak vypadá její jídelníček, přesto nedávno prozradila některá ze svých oblíbených jídel. Vedle toho se taky svěřila, co dělá, když potřebuje rychle shodit pár kilo.

  • Moc nevaří, ale vařit umí

    Vévodkyně Kate Middleton si svůj jídelníček hlídá. Preferuje vegetariánskou stravu, miluje krevety a pálivé kari.
    Autor: Profimedia

    Matka dvou dětí je skromná, pokud jde o její kulinářské umění, a dokonce si dělá sama ze sebe legraci, jde-li o vaření. „William se prostě musí smířit s tím, že moc nevařím,“ vtipkovala na konci minulého roku, když navštívila během slavnostní večeře skupinu vyhlášených šéfkuchařů. Její manžel je zřejmě zvyklý, tak jen krátce zažertoval: „To je důvod, proč je tak hubená.“ Ovšem to prý neznamená, že se v kuchyni přece jen neumí otáčet. A která oblíbená jídla patří do jejího repertoáru?

     

  • Pikantní kari

    V těhotenství si Kate oblíbila pálivé indické kari.
    Autor: Profimedia

    Když byla v sedmém měsíci těhotenství s princem Georgem, Kate se zamilovala do zeleninového indického pokrmu, který ochutnala u Chan a Hasha Shingadiových kousek od jejich domova. Chan je vegetarián a vaří pouze bezmasá jídla. To samozřejmě imponuje Kate, která se snaží vyhledávat spíše bezmasá jídla. A tohle pikantní kari naprosto uspokojilo její těhotenské chutě. Kate navíc přiznala, že je fanynka kořeněných jídel – na rozdíl od manžela Williama. Kromě toho jde o jídlo, které je dietní a po němž rozhodně nepřiberete!

     

  • Babiččino dýňové čatní

    3231011:gallery:true:true

    O skvělém babiččině chutney jsme již psali, a dokonce jsme vám prozradili recept. Vévodkyně Kate se ho naučila dokonale a prokázala svůj kulinářský um. To se projevilo během jejích prvních Vánoc, které strávila s britskou královskou rodinou. Její výtvor nadšeně kvitovala samotná královna Alžběta. „Vzpomínám si, že když jsem se chystala na vánoční oslavu, nevěděla jsem, jaký dárek královně dát. A tak jsem si vzpomněla na svou babičku a její úžasné chutney. Trošku jsem měla strach, ale dopadlo to dobře.“

     

     

     

  • Pražená kukuřice

    Popcorn patří k oblíbeným jídlům vévodkyně.
    Autor: Profimedia

    Popcorn není oblíbené jídlo pouze u dětí, lásku k pražené kukuřici odhalila i vévodkyně Kate, a to během turné po Kanadě a USA v roce 2014. Tam se totiž Kate s Williamem zúčastnila basketbalového zápasu, a to v New Yorku, kde byla „přistižena“, jak se při sledování zápasu s chutí láduje popcornem. Že by po něm přibrala, toho se Kate nebojí. Co se týče energetické hodnoty, je popcorn celkem dietní. Běžná porce (asi 25 g) má pouhých 97 kalorií a není v něm skoro žádný tuk. No a na rozdíl od brambůrků celkem rychle zasytí.

     

     

  • Vegetariánská jídla

    Čočkové recepty
    Autor: shutterstoclk

    Kate si občas sice maso dopřeje, ale když může, přednost dává vegetariánským pokrmům. Jak prozradil šéfkuchař Raghu Deora, během návštěvy královského páru v Indii vévodkyně jednoznačně a s nadšením preferovala pokrmy, ve kterých nebylo maso. A nejvíc jí prý chutnaly vegetariánský kebab a čočkové kari.

     

     

     

  • Bílkoviny místo cukrů

    Salát s krevetami
    Autor: profimedia.cz

    Když se Kate snaží zhubnout, konzumuje minimum sacharidových jídel, a naopak zvýší konzumaci potravin s vysokým obsahem bílkovin. Kate má vyzkoušenou Dukanovu dietu, při níž se konzumují především libové maso, zelenina, ovoce a celozrnné potraviny. Když ji honí mlsná, dopřeje si krevety s tvarohem. Oceňuje i tzv. raw stravu – miluje ceviche (syrové ryby naložené v citronu), goji bobule, gazpacho nebo mandlové mléko.

     

    Jak ugrilovat krevety? Poradí vám Adam Robenek!

    Video se připravuje ...
    Grilované krevety podle šéfa grilu Adama Robenka

     

     

     

  • Zdravé potraviny, ale i sladkosti

    Karamelový pudink
    Autor: Profimedia

    Kate miluje rodinné oslavy, ke kterým patří i dobré jídlo. Díky častým královským cestám vyzkouší i nové chutě a zajímavá jídla, která pak doma zkouší. Velmi často se u nich obědvají humrový salát, krevety, pečená krůta, pastinák, mrkev a růžičková kapusta. Večer je to nějaký druh pečeně nebo krůtí šunka. No a samozřejmě že ani na dezert se nezapomíná. Kate miluje sladké a nebojí se ho. Ovšem přiměřeně! Rodinné oslavy často končí karamelovým pudinkem nebo roládou plněnou konzervovaným ovocem.

     

     

     

/
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji