Chcete zhubnout? Tak svačte! Tipy na svačiny, po kterých nepřiberete

  • Chcete zhubnout? Tak svačte! Tipy na svačiny, po kterých nepřiberete
    1. března  2017 
     06:00

    Jíst dvě až tři velká jídla denně je nejčastější chybou při hubnutí. Abyste udrželi tělo nastartované na spalování tuků, musíte jíst často, málo a hlavně zdravě. Pomůžeme vám vyřešit tolik neoblíbený problém svačin a přesnídávek. Přečtěte si tipy na takové, které jsou rychlé, zaženou hlad a zrychlí metabolismus. Tyto svačinky nastartují hubnutí, nevytvoří kolem vašich boků okrasný tukový prstenec!

  • Metabolismus na plné obrátky

    ...
    Autor: Shutterstock
    Omezování v jídle a slepé hlídání kalorií k dlouhodobému úbytku váhy nikdy nepovedou. Naopak – jezte co nejčastěji, klidně každé dvě hodiny. Pokud má tělo hlad, začne si tuky ukládat na horší časy. Lidově řečeno – šetří si zásoby, protože co kdyby mělo zase brzy hlad? Hlad proto nikdy nesmíte cítit. Zároveň je třeba jíst tak, abyste jedli a nepřibírali na váze. Tedy ošálit své tělo takovou stravou, která je zdravá, ale není kalorickou bombou. Nabízíme 10 tipů na zdravé svačiny do 200 kalorií, které nenechají váš metabolismus zastavit se.

  • Sklenice mléka a jablko

    Autor: Shutterstock

    Sklenice mléka a jablko – ideální poměr vlákniny a bílkovin, navíc zabírá proti pálení žáhy. Toto duo vám dá 10 gramů bílkovin a 5 gramů vlákniny a má zhruba 200 kalorií.

  • Tuňák na sucharu

    Autor: Shutterstock.com

    Dalším skvělým tipem na přesnídávku je zhruba 100 gramů konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě na dietním sucharu. Obsahuje 3 gramy vlákniny a 20 gramů bílkovin.

  • Avokádo s tvarohem

    ..
    Autor: iStock

    Rozpulte avokádo, vyndejte pecku a vzniklou dutinu vyplňte nízkotučným tvarohem. Ve 200 kaloriích je 9 gramů bílkovin a 7 gramů vlákniny.

  • Čočková pomazánka na pita chlebu

    Autor: shutterstoclk

    Pomazánka z čočky se slunečnicovými semínky na pita chlebu. Pomazánka z čočky je skvělá, bohatá na železo, a navíc si ji můžete udělat víc do zásoby a vydrží vám v ledničce i tři dny. Smíchejte 0,5 kg uvařené čočky se lžící citronové šťávy, dvěma lžícemi slunečnicových semínek, s jemně nakrájeným stonkem řapíkatého celeru a troškou soli a pepře. Čočku můžete před smícháním rozmixovat s citronovou šťávou, ale nemusíte. Pro chuť můžete přidat trochu nakrájené petrželky. Namažte na pita chleba. Ve 180 kaloriích je 10 gramů bílkovin a 10 gramů vlákniny.

    Video se připravuje ...
    Chcete zhubnout rychleji? Zvyšte příjem tekutin! • VIDEO: Igor Hellebrandt

  • Krevety s řeckým jogurtem


    .
    Autor: Shutterstock

    Uvařte čtyři větší krevety, jogurt pokapejte limetkovou šťávou, případně přidejte omáčku z jalapeňos, pokud máte raději ostřejší chutě. Přidat můžete i čtvrtku avokáda, smíchejte, osolte, opepřete a namažte na knackebrot a poklaďte krevetami. V jedné porci by mělo být pouhých 129 kalorií.

    Další tipy na zdravé svačinky a na to, jak trvale zhubnout bez jojo efektu, čtěte na mojezdravi.cz.

/
Autor: Kateřina Erbsová
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji