Diety podle celebrit: Vyzkoušejte, jak hubnou Jennifer Aniston nebo Jennifer Lopez!

  • Diety podle celebrit: Vyzkoušejte, jak hubnou Jennifer Aniston nebo Jennifer Lopez!
    14. února  2017 
     06:00

    Co stojí za krásnou postavou Evy Mendes, Jennifer Lopez nebo Lady Gaga? Rozhodně to nejsou kouzla, která by byla nemožná pro běžné smrtelnice. Podívejte se, jak hubnou slavné krásky! I když nemusíte jít zrovna v jejich stopách, můžete se inspirovat, případně jejich dietu použít jako odstrašující příklad.

  • Dieta pěti faktorů

    Katy Perry
    Autor: Profimedia.cz
    Fitness guru a trenér celebrit Harley Pasternak přišel před rokem s novou dietou, která se nazývá dieta pěti faktorů. Její název vychází z toho, kolik prvků by každé jídlo mělo obsahovat. Konkrétně to jsou bílkoviny, komplexní sacharidy, vláknina, tuky a tekutiny. Pravidlo pěti se ale nedrží jen počtu složek v jídle, ale i toho, kolikrát denně máte jíst. Má to jedno důležité pravidlo: žádné jiné složky se ve vašem jídelníčku nesmějí objevit. Až na jeden – "hřešící" – den, kdy můžete jíst cokoliv. 

    Mezi celebrity, které tuto dietu vyznávají, patří třeba Eva Mendes, Alicia Keys, Lady Gaga, Megan Fox, Kate Beckinsale, Katy Perry nebo Amanda Seyfried.

  • Fresh dieta

    Olivia Munn
    Autor: profimedia.cz
    Nepředstavujte si, že fresh dieta bude znamenat, že se budete ládovat pouze čerstvou zeleninou, jak by se někomu mohlo zdát. Jde o – zjednodušeně řečeno – rozumný přístup ke stravování. Základním pravidlem je rozdělovat potravu na aktivátory, stabilizátory a inhibitory. Aktivátory jsou potraviny, které vám dodají dostatek energie, ale takové, kterou tělo nepromění v podkožní tuk. Přesně jsou to tedy tekutiny, přílohy, maso, mléko a mléčné výrobky, celozrnné pečivo. Stabilizátory bychom měli jíst jen občas, a těmi jsou třeba čerstvé zeleninové šťávy, rýžové nudle, těstoviny, plnotučné výrobky, středně tučné maso a ryby a sterilovaná zelenina. Inhibitory jsou jídla, která jsou zakázaná, tedy ta, která obsahují prázdné kalorie: obecně alkohol, cukry, tuky, výrobky z bílé mouky...

    Mezi příznivce diety patří Paula Abdul, Olivia Munn, Maria Menounos, Shenae Grimes.

  • Zónová dieta

    Jennifer Aniston
    Autor: Profimedia.cz
    Její základy vycházejí z Atkinsonovy diety, ale biochemik Barry Sears to dovedl zase o kus dál, když příjem sacharidů ještě o něco snížil. Ve výsledku zónová dieta vychází z toho, že by měl mít člověk jídelníček složen ze třiceti procent z tuků, ze třiceti procent ze sacharidů a ze čtyřiceti procent z bílkovin. Podle tvůrce jde o správné vyvážení příjmu kalorií, aminokyselin a sacharidů, což pomáhá kontrolovat chutě k jídlu. Tím zabráníte tomu, že toho sníte více, než byste chtěli.

    Jídelníček pak vypadá tak, že by měl člověk jíst každé tři hodiny malé porce, což vychází na zhruba pět jídel denně. Dieta je ale poměrně náročná na přípravu, musíte mít každé jídlo přesně rozděleno. Ve chvíli, kdy si zvyknete, půjde to jak po másle.

    Drží ji například Jennifer Aniston, Demi Moore, Sandra Bullock.

  • Dieta z čerstvých šťáv

    Gwen Stefani
    Autor: Profimedia.cz
    Zatímco všechny předešlé diety byly ve své podstatě vlastně docela stravitelné i pro normální smrtelníky, dieta složená pouze z čerstvých šťáv není rozhodně pro každého. Vlastně upřímně řečeno – ta by neměla být pro nikoho. Jde o očistnou kúru, při které nepijete celý den nic jiného než smoothie a fresh džusy. Denní příjem kJ není větší než 500, přitom má nahradit všechna jídla, která byste za den měla sníst. Tento způsob stravování má samozřejmě své výhody, pročistíte si tím organismus, který je zanesený od všech nezdravých jídel, která si hojně člověk dopřává... Na druhou stranu – z dlouhodobého hlediska to není úplně zdravé, a navíc výsledek bude pouze jojo efekt. Naberete tedy hned zpátky to, o co tělo přišlo... 

    Takto se stravují třeba Nicole Richie, Rooney Mara, Zooey Deschanel, Gwen Stefani.

  • Freshology

    Sofia Vergara
    Autor: profimedia.cz
    V podstatě nejde o nic jiného než o krabičkovou dietu, jak ji tu u nás známe my. Odborník vás nejprve zváží, změří, zjistí, jaký máte bazální metabolismus, a na jeho základě vám poté vymyslí jídelníček. Alfou a omegou je, aby vám tak dodávali chutná jídla, která ale budou nízkokalorická, nabitá bílkovinami, abyste neměli hlad. Freshology poskytuje nízkokalorická, zato vysoce bílkovinná jídla.

    Jednou z propagátorek je třeba Sofia Vergara.

  • South Beach dieta

    Kim Cattrall
    Autor: Profimedia
    Podle webových stránek, které tuto stravu propagují, je určena zejména milovníkům jídla. Je rozdělena do tří fází a hlavním úkolem je odstranit chutě na sladké a další neřestné potraviny. I když nebudete počítat kalorie nebo řešit velikost porcí, budete se muset rozloučit s chlebem, rýží, těstovinami, pečivem a přílohami vůbec, stejně jako s ovocem. Alespoň po dobu prvních dvou týdnů. Jde o to, abyste nahradili špatné sacharidy a tuky těmi dobrými, což nastává ve druhé fázi. Je to vlastně způsob, jak se naučit vyměnit to špatné za to dobré.

    South Beach dietu drží například Kim Cattrall, Nicole Kidman, Oprah, Eva Mendes, Bill Clinton.

    Celulitida trápí každého, i štíhlé modelky. Máme pro vás devět tipů, jak s ní účinně bojovat!

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji