Noční svačinky? Ale jistě! Tohle si můžete dát i o půlnoci a nepřiberete

  • Noční svačinky? Ale jistě! Tohle si můžete dát i o půlnoci a nepřiberete
    4. února  2017 
     06:00

    Že máte večer jíst nejméně z celého dne, víte už dávno. Ale co když vás v noci probudí hlad a vy máte chuť něco malého zobnout? Nechcete si ale zase zkazit postavu. Po čem sáhnout?

     

  • Někdy prostě musíte

    Potraviny z lednice nemusí být vždy tak čerstvé, jak vypadají.
    Autor: profimedia.cz

    Komu se to nestalo, ať dá ruku do ohně. Někdy prostě není čas a ani chuť jíst jako podle učebnice výživové poradkyně. Snažíte se, ale přece to někdy ujede a vy se v noci vzbudíte hladová. „Sníst můžete všechno s minimem kalorií, vysokým obsahem vody, minimálním obsahem cukrů a tuků, vyšším obsahem bílkovin,” radí expertka na hubnutí Lada Nosková z Diet Plan.cz. Cože to je?

  • Zelenina

    Rajčata jsou pro redukční dietu velmi vhodná. Z více než 90 % je tvoří voda, cca 5 % sacharidů a 2,5 % bílkovin. Mají vysoký podíl vláknin, naopak tuk neobsahují téměř žádný.
    Autor: profimedia.cz

    „Tu můžete neomezeně,“ říká odbornice. Jen si sama na sobě vyzkoušejte, která vám sedí: třeba já moc večer nemůžu čerstvou papriku či salátovou okurku. Teď v zimě spíš sahejte po teplejší variantě, nejlépe kořenové zelenině: celer, petržel, mrkev, řepa... Udělejte si z nich hranolky.

  • Polévky

    Citronová polévka.
    Autor: Shutterstock.com

    Když přijde období, kdy zpřísňuju jídelníček a nemám ještě tolik vychytané, kolik čeho přesně během dne sníst, abych neměla hlad, připravuji si hrnec vývaru. Stačí jen zeleninový. Kdykoli pak po něm sáhnu, v noci pak stačí zalít deci horké vody a máte po hladu i zahřáto v žaludku.

  • Omelety

    Na přípravu omelety použijte jen jedno celé vajíčko, z dalších dvou oddělte pouze bílky
    Autor: Shutterstock.com

    Bohužel zapomeňte na sladké palačinky, ale připravte si jen omeletu z bílků. Má minimum tuku, hodně bílkovin a lehce se tráví. Překvapí vás, jak umí zasytit.

  • Tvaroh

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Pokud máte ráda mléčné výrobky, sáhněte po něm – pochopitelně stačí pár lžiček. Případně sáhněte po řeckém jogurtu s 0 % tuku, po přírodním či po tom se skořicí či vanilkou. Vanilka i skořice navíc uklidňují, bude se vám pak i dobře spát.

    Video se připravuje ...
    Co by měly jíst ženy po třicítce, aby zhubly nebo nepřibraly • VIDEO: Vím, co jím

  • Tvarůžky

    Olomoucké tvarůžky jsou sice s nízkou energetickou hodnotou, ale zase obsahují vysoký podíl soli.
    Autor: Profimedia.cz

    Za mě výborný tip, protože ty pravé olomoucké mají nízký obsah tuku, ale zároveň chutnají výrazně po sýru. Takže vám zaženou nejen hlad, ale i případné chutě. Sahám po nich, když mě honí u lednice večer mlsná. S řepou nebo dýní na pánvi pak mohou být svačinkou kdykoli během dne.

  • Ovoce

    Maliny
    Autor: Kateřina Moravcová, Jitka Pecharová, Slávka Červená, Jiří Čada,

    „Když mám krizi já, vytáhnu z mrazáku maliny (samá voda, minimum cukrů), zahřeju je v mikrovlnce nebo v rendlíku, přidám stévii, skořici. Naleju na tvaroh. Taková dietní verze horkých malin,“ uvádí Lada Nosková. Dobrý tip, viďte?

    Video se připravuje ...
    Ovoce a dieta: Kolik a jaké druhy si můžeme dovolit, a které nikoliv? • VIDEO: Vím, co jím a piju

     

     

/
Autor: Blanka Kubíčková

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji