Celebrity a hubnutí: Co pomáhá Ivaně Chýlkové nebo Cameron Diaz?

  • Celebrity a hubnutí: Co pomáhá Ivaně Chýlkové nebo Cameron Diaz?
    19. ledna  2017 
     06:00

    Každý má svůj způsob, jak shodit kila. Někdo vsadí na dělenou stravu, druhý na hypnózu, další jí jen mrkev a bílé víno. Co všechno jsou ochotny pro zhubnutí udělat známé tváře? Pátraly jsme!

  • Lily Allen (31) zabrala hypnóza

    Lily Allen
    Autor: Profimedia.cz
    V Americe je hypnóza momentálně nejoblíbenější dietou hollywoodských hvězd. Díky ní zhubla právě zpěvačka Lily Allen, ale i například nejslavnější moderátorka Ameriky Oprah Winfrey. Nejde o to, že vám v hlavě někdo nastaví, co a jak máte jíst – což by mimochodem bylo záslužná činnost – ale spíše o to, že díky terapeutům odstraníte důvod, kvůli kterému se přejídáte. Pokud se vám to hypnózou podaří, je jisté, že když pak dostanete hlad, nebude problém dát si místo hamburgeru cuketu. 

    Náš tip: Přemýšlejte, zda příčinou vaší tloušťky není psychický problém – že jste nešťastná, žijete sama, necítíte lásku okolí, uzavíráte se v sobě... Někteří odborníci na hubnutí proto nabízejí v rámci přesného jídelníčku i psychologické konzultace.

  • Ivana Chýlková (53) a Hanka Křížková (59) omlazují metabolismus

    Hana Křížková a Ivana Chýlková
    Autor: Profimedia.cz
    Obě herečky vsadily na metabolic balance. Jedná se o program, který upravuje látkovou výměnu a vlastně omlazuje fungování metabolismu – alespoň tak to říká Madlen Mikulandová, která tuto metodu u nás prezentuje. S její pomocí tak kila shodili třeba i Jan Kraus nebo naše šéfredaktorka Monika. Plán se dělá vždy na míru, aby byl co nejúčinnější. Dieta, u níž je nutná pravidelná strava v intervalech po pěti hodinách, má několik fází, které jsou různě přísné. Jídelní plán se po rozboru krve a celkové anamnéze vytvoří pomocí počítačového programu na míru, aby odpovídal metabolismu dotyčného a aby ho nezpomaloval. Tělu se pak dodají látky, které mu chybějí, a látky, které mu přebývají, se v příjmu potravy naopak sníží. V jídelníčku se vyskytují hlavně zelenina, libové maso, ryby, mléčné výrobky, luštěniny, semínka, žitný chléb, ovesné vločky. Naopak nejedí se brambory, pečivo, těstoviny, polotovary, light výrobky, sladidla, sladkosti a potraviny, které klientovi nesedí.

    Náš tip: Zkuste místo kravské bílkoviny a výrobků z ní zařadit do jídelníčku kozí či sójové produkty. Možná budete překvapená, jak dobře vám najednou bude.

  • Vendula Pizingerová (44) má dobrou trenérku

    Vendula Pizingerová se svým manželem.
    Autor: Profimedia.cz
    „Cvičím a držím docela striktně zdravou stravu. Střídám posilování a kardio. Chodím k Pavle Kladivové, což je naše česká vzpěračka, jediná holka, která se dostala na mistrovství světa a vyhrála. Za tu dobu, co spolu cvičíme, jsme se skamarádily, takže je to hrozně příjemné,“ říká prezidentka nadačního fondu Kapka naděje.

    Náš tip: Jakmile si se svým trenérem sednete, máte vyhráno. On je vaší motivací a nedopustí, abyste to brzy zabalila. Vybírejte proto dobře!

  • Nigella Lawson (56) miluje jógu

    Nigella Lawson
    Autor: profimedia.cz
    Okouzlující kuchařka z Velké Británie s věčně dobrou náladou a se skvělými recepty má postavu k pohledání. A to navzdory tomu, že miluje dobré jídlo, máslo i sladkosti a omezování v jídle je podle ní zločin proti lidskosti. Když se díváte na její pořady nebo čtete její kuchařské knihy, nemůže vám uniknout, že jídlo je pro ni neodolatelné potěšení, a ještě trochu něco navíc: „Vaření má řadu funkcí a jen jednou z nich je zaplnit žaludek."

    Jak si tedy při své lásce k dobrému jídlu dokáže držet tajli? Nigella Lawson prozradila, že jejím tajemstvím ohledně štíhlé postavy je praktikování iyengar jógy, která klade důraz na klidný a pomalý průběh cvičení a naprosto přesné provádění pozic. Navíc s pomůckami, které vás do těchto pozic dobře dostanou. Nigella díky této metodě zhubla o dvě konfekční velikosti.

    Náš tip: Jít na ranní power jógu a mít v žaludku jen teplou vodu s citronem – také skvělý spalovač tuku!

  • Julia Roberts (49) sportuje

    Julia Roberts
    Autor: profimedia.cz
    Její dieta se jmenuje pohyb. Herečka byla vždycky proti dietám a tvrdí, že místo nich raději dbá na správnou stravu a pravidelné cvičení. Její menu se skládá z několika porcí jídla denně, dostatku zeleniny a tekutin. Pohyb volí takový, na který má zrovna chuť – od svižné chůze přes plavání, cvičení s trenérem až po jógu. Že to funguje, je na její postavě – téměř v padesáti a po třech dětech – vidět.

    Náš tip: Neseďte, neležte, nelenošte – buďte v pohybu.

  • Adele (28) jí veganskou stravu

    Adele
    Autor: Profimedia.cz
    Zpěvačka má se svou postavou kyprých tvarů trochu pech. Střídavými úspěchy a neúspěchy se snažila pár kil shodit, ale nakonec jí nejvíc pomohla láska. Se svým partnerem vsadila na veganskou stravu, která se zříká všech živočišných produktů, tedy konzumace nejen masa, ale i vajec, mléčných výrobků a medu. K tomu zpěvačka přidala chůzi s hůlkami a lekce jógy.

    Náš tip: Ve dvou se to vždycky dobře táhne, takže pokud máte společníka na hubnutí nebo pravidelný pohyb, sem s ním!

  • Cameron Diaz (44) hubne láskou k tělu

    Cameron Diaz
    Autor: Profimedia.cz
    Herečka propadla zdravému životnímu stylu a vydala o něm dvě knihy. „Dost brzo jsem pochopila, že jídlo odráží to, jak vypadám. A když jsem si na vlastní kůži ověřila, jak je výživa propojená se zdravím, začala jsem se o ni zajímat intenzivně,” říká ve své knize Miluj svoje tělo. Právě v ní prozrazuje nejen své zkušenosti, ale i tipy z řad odborníků. „My ženy jsme dnešní společností pobízené k tomu, abychom se neustále srovnávaly s jinými ženami. A přitom by to mělo být právě naopak: potřebujeme se totiž soustředit především na vlastní sílu, schopnosti a krásu."

    Náš tip: Další rady i její zkušenost s hubnutím najdete i v další knize: Longevity Book.

/
Autor: Blanka Kubíčková

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji