Tři kila za měsíc: 13 malých triků, které vám pomůžou zhubnout

  • Tři kila za měsíc: 13 malých triků, které vám pomůžou zhubnout
    3. prosince  2016 
     06:00

    Nevíte, jak na to a jakou dietu si vybrat? Nemusíte si lámat hlavu, někdy i docela malá změna ve vašich stravovacích návycích pomůže nastartovat hubnutí. Co zkusit třeba tyhle triky?

  • 1. Zelenina s každým jídlem

    Zeleninové chipsy
    Autor: Shutterstock

    Nejen odborníci tvrdí, že přikusovat zeleninu ke každému jídlu, které během dne sníte, je klíčem k hubnutí. Dokonce i ke snídani! Takže, přidejte trošku brokolice do svého oblíbeného smoothie nebo svačiny a uvidíte.

  • 2. Proteinová svačina

    ...
    Autor: Shutterstock

    Když si dopřejete svačinu s velkým obsahem bílkovin, budete brzo zasycení a nedostanete tak rychle hlad. Máte nějaké schůzky? Nevadí, do kabelky si dejte třeba sušené hovězí maso.

     

  • 3. Cvičte u televize

    ...
    Autor: Shutterstock

    Večer u sledování oblíbeného pořadu si zacvičte, stačí mít po ruce u gauče činky nebo jiné praktické vybavení, udělejte něco pro svou kondici.

  • 4. Fazole do ovesné kaše

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Další super pomocník proti vlčímu hladu – stačí přidat rozmixované fazole do misky ovesné kaše.

  • 5. Ovocný dezert

    3054585:gallery:true:true

    Vynechte prázdné kalorie a udržte svou touhu po sladkém tím, že si dáte po večeři místo cookies nebo zmrzliny kousek ovoce. Že se večer ovoce nemá jíst? Pořád lepší než spořádat hromadu čokoládové smetanové zmrzliny!

  • 6. Květáková kaše

    Květák. Je jedno, jestli jste vegetarián, anebo se maso vyskytuje na vašem jídelníčku celkem běžně. Květák totiž obsahuje bílkoviny, které potřebujete při hubnutí a správném životním stylu, aby se vám mohli tvořit svaly. Navíc je také bohatým zdrojem vlákniny, která vás zasytí na delší dobu. Mimo to má spousty dalších zdravotních výhod, obsahuje totiž spousty vitamínů a minerálů, které jsou důležité třeba také proti lámání a třepení nehtů.
    Autor: Shutterstock.com

    Potřebujete ubrat v příjmu sacharidů? Vyměňte ovesné vločky za květák a udělejte si ke snídani květákovou kaši, do které přidáte banán, skořici, trošku javorového sirupu. Chutná skvěle!

     

  • 7. Čočkové špagety

    Čočková polévka posílí vaší imunitu a vyčistí organismus.
    Autor: Shutterstock.com

    Tahle verze „špaget“, kdy nahradíte klasické těstoviny čočkou a doplníte ji mletým hovězím masem, vám dodá spoustu bílkovin, zdravých sacharidů i vlákniny.

     

    Video se připravuje ...
    Proteinová dieta: Škodí, nebo je to naopak zaručená a zdravá cesta ke zhubnutí? • VIDEO: Tereza Kovářová

  • 8. Jezte malé porce

    Hlídejte si porce jídla.
    Autor: Shutterstock.com

    Dokonce i ty nejzdravější recepty, pokud si je dáte dvakrát, nejsou nic platné – pořád do sebe ládujete kalorie navíc. Máte-li tendenci jíst „navíc“, dávejte si menší porce na malé talíře.

  • 9. Plánujte dopředu

    ...
    Autor: Shutterstock

    Čím více času věnujete plánování toho, co budete druhý den jíst, tím jednodušší to pro vás bude, abyste zůstali pevní na své cestě k hubnutí.

  • 10. Jezte barevně

    Nechte se inspirovat našim sedmidenním jídelníčkem!
    Autor: Shutterstock.com

    Vybírejte potraviny, které mají různé barvy. Čím duhověji budete jíst, tím zdravěji budete jíst a dostanete do těla co nejvíce vitaminů. A navíc zelenina má málo kalorií a vysoký obsah vlákniny, takže budete více sytí.

  • 11. Zamrazte si ovoce a zeleninu

    ...
    Autor: Shutterstock

    Víte, že nebudete další den stíhat si něco vyrobit či připravit? Udělejte si koktejl z oblíbené zeleniny nebo ovoce, dejte je do pytlíčků a zamrazte. To vám umožní ušetřit čas a vyndat je ve správný čas z mrazáku.

  • 12. Spěte minimálně sedm hodin

    Máte dostatek spánku?
    Autor: Shutterstock.com

    Dostatek spánku může pomoci zmenšit pas, protože hlad regulují v této době hormony, takže pak budete méně jíst. Spánek taky snižuje úzkost a stres, dodá vám energii, takže nebudete tolik bažit po sladkém.

  • 13. Jezte zrnka a ovoce

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Máte už hodinu po obědě hlad? Dejte si salát z ovoce, do kterého přidáte nějaká zrna, získáte tak více bílkovin a vlákniny. A nemusí to být ovesné vločky, můžete si dát quinou, rýži či proso.

     

     

     

     

     

     

     

     

/
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji