5 vět, které říkejte těm, kdo se smějí vašim pokusům o hubnutí

  • 5 vět, které říkejte těm, kdo se smějí vašim pokusům o hubnutí
    10. září  2016 
     06:00

    Když se dáte do hubnutí, potřebujete k tomu krom vlastní silné vůle i podporu okolí. Protože jinak bude vaše šance na úspěch sotva poloviční. Proto je dobré rodinu nebo kolegy v práci se svým záměrem seznámit, aby se nedivili, že už si k nedělnímu obědu nedáte svíčkovou se čtyřmi a že už s nimi nebudete zajídat stres z porad čokoládou. A co říkat těm, kteří si z vás dokonce utahují? 

     

    Neodbývejte se v práci jídlem z fast foodu.
    Autor: Shutterstock.com

    Věta vhodná třeba k odpálkování kolegy, který je stále při chuti a už to na něm je také vidět. Pokud komentuje váš k obědu udělaný salát, který jste si přinesla z domova, a zajídá to vlašákem z papíru s dvěma rohlíky, stejně si nic jiného nezaslouží. 

  • Nechci už vypadat jako ty

    Být dobrou tchyní není zase tak snadné!
    Autor: Shutterstock

    Pochlubit se snahou o hubnutí tchyni, která si myslí, že ženské má být kus? A že její syn si doma nezaslouží mít vychrtlinu, která servíruje pouze nějaké listí, přičemž vychrtlinou je podle ní každý, kdo váží méně než sedmdesát kilo? Pak to vezměte raději oklikou a vysvětlete, že tradiční těžká kuchyně se nesnese s vaším žlučníkem. 

  • Domácí kuchyně mi bohužel nedělá dobře na žlučník

    ...
    Autor: Shutterstock

    Utahuje si z vás vlastní manžel s tím, že jemu teda pár kilo ani měkké obliny na vašem těle nevadí? Pak mu vysvětlete, že vám nakonec také ne, ale že když o něco zhubnete, budete se cítit lépe a budou vás méně bolet klouby. A lépe mu budete stačit, až vaší rodině naordinuje nějaký náročný pěší nebo cyklo výlet. 

  • Dělá mi to dobře na klouby!

    ...
    Autor: Shutterstock

    Kamarádka do vás ryje, abyste se do hubnutí nepouštěla, že to stejně nevydržíte a že ona je spokojená, jaká je a podobně? Protože by na něco podobného stejně neměla čas? Zkuste ji vyhecovat, ať do toho jde s vámi, můžete se podpořit v slabších chvilkách a zároveň si předávat tipy, které fungují. 

  • Nechceš to zkusit se mnou?

    U vlastních dětí je sice trochu jedno, co jim řeknete, ale zase ne tak docela. Pokud začne vaši snahu něco shodit řešit třeba dospívající dcera, nesnažte si ji nadchnout pro dietu, spíše se s ní pobavte o tom, jaká jídla jsou zdravá a jaká ne, a vysvětlete jí, proč už si tu paštiku k snídani dávat nebudete. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji