7 triků, jak zabránit tomu, aby vás večer honila mlsná

  • 7 triků, jak zabránit tomu, aby vás večer honila mlsná
    22. srpna  2016 
     06:00

    Doporučuje se, abyste naposledy jedli dvě až tři hodiny předtím, než zalehnete. Jenže co když jste se s večeří jen tak odbyli, a čím blíže je spánek, tím větší máte hlad? Přinášíme vám pár tipů z webu diet-blog.com. 

  • Najezte se přes den

    Věřte, nebo ne, ale i takové sushi může rozházet vaši ručičku na váze.
    Autor: Shutterstock.com

    Neznamená to, že byste se měli přejídat, ale pokud se přes den držíte zkrátka a večer se něčím nafutrujete, vaše snaha stejně k ničemu není. Zrovna tak je chybou si dát příliš vydatnou večeři a pak ji ještě něčím zajíst s pocitem, že je to už stejně jedno. Není, sčítá se to. Musíte začít už ráno, vydatně posnídat, méně vydatně se naobědvat, pak vám bude stačit přiměřená večeře. 

  • Dejte si vyváženou večeři

    Video se připravuje ...
    Co si dát k večeři, když hubnete? • VIDEO: Vím, co jím

    Zkuste dodržet pravidlo, že půl talíře bude tvořit zelenina, čtvrtinu bílkoviny a čtvrtinu zdravé sacharidy. Nebraňte se tomu, abyste si po večeři dali něco malého navíc, trik spočívá v tom, že si to dáte hned po večeři – ať je to třeba hrst oříšků nebo kousek dobrého sýra. Trik je tedy v tom, že to nesmí být později, aby mozek pochopil, že pro dnešek se s jídlem skončilo. 

  • Najděte si jinou zábavu

    Najděte si chvilku jen pro sebe
    Autor: profimedia.cz

    Pokud večerní uzobávání patřilo k vašim oblíbeným zlozvykům, najděte si něco nového, zdravějšího. Ať už jsou to nějaký koníček, přetváření něčeho u vás doma, nová relaxační technika. Nejlepší je dělat něco rukama. 

  • Vyčistěte si zuby!

    čištění zuů
    Autor: Shutterstock.com

    Prostá a přitom účinná rada. Když si večer vyčistíte zuby, může vás už pouhá představa, že byste to měli podstoupit ještě jednou, odradit od nápadu, že si něco malého zobnete. 

  • Připravte se

    Strouhaná mrkev
    Autor: Shutterstock.com

    Pokud víte, že večerní ujídání je vaší slabinou a že zároveň budete dlouho vzhůru, a tak hlad nebo nutkání si něco dávat do úst nejspíš přijdou, připravte se na to. Pokrájejte si zeleninu, ovoce raději ne. A možná zjistíte, že nic vydatnějšího nakonec ani potřebovat nebudete. Ale důležité je mít ji připravenou, protože v momentě, až se mlsná dostaví, bude mnohem snazší sáhnout po kolečku salámu než jít pro mrkev, omýt ji, oškrábat...

  • Žádné zásoby, dobré zásoby

    986984:gallery:true:true

    Nejhorší je, když máte vždycky po čem sáhnout. Pokud hodiny nutkavě myslíte na chipsy, které máte ve spíži, příště je nekupujte, a to ani s výmluvou, že na případnou návštěvu se budou hodit. Pokud ujídáte snídaňovou směs cereálií, nemějte doma raději ani tu. 

  • Pijte... vodu

    ...
    Autor: Shutterstock

    Někdy pomůže, když se naučíte něco upíjet, ideálně vodu nebo čaj, ale nakonec i deci vína je lepší než půl pytlíku brambůrků. Alkohol si však dejte pouze tehdy, pokud u vás nebudí chuť k jídlu. 

/
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji