Královský jídelníček: V čem tkví kouzlo štíhlé postavy Pippy Middleton?

  • Královský jídelníček: V čem tkví kouzlo štíhlé postavy Pippy Middleton?
    10. května  2016 
     06:00

    Ať už Kate nebo Pippa, obě dvě by se svými štíhlými postavami mohly klidně na módní mola! I když si obě dvě svoji postavu hlídají, Vévodkyně z Cambridge dokonce držela Duncanovu dietu, nejde o žádné drastické směry stravování a obě si klidně něco dopřejí. V čem tedy tkví kouzlo štíhlé postavy Pippy Middleton? 

  • Aktivní život

    Pippa Middleton se svým partnerem v Norsku na běžeckém závodě.
    Autor: profimedia.cz
    Letos v zimě zdolala dvaatřicetiletá Pippa Middleton v Norsku běžkařský závod dlouhý třicet tři mil, chvíli předtím zase Ottilo Swim-Run šampionát, závod dlouhý 47 mil, který zahrnuje běh v náročném terénu a plavání ve studené vodě. Ačkoliv se to na první pohled nemusí zdát, sestra Vévodkyně z Cambridge není žádná křehká slečinka, což se samozřejmě musí podepsat i na její stravě. 
  • Celozrnné potraviny

    Při výběru pečiva se dívejte na složení, nikoliv na barvu. Tmavá není zárukou kvality.
    Autor: Shutterstock.com
    Pippa vede velmi aktivní život, což by se sníženým příjmem kalorií rozhodně nezvládla. Chyběla by jí energie. "Snažím se jíst celozrnné potraviny, které jsou plné komplexních sacharidů. V tomto duchu jím třikrát denně," svěřila se Pippa Middleton Hello Magazin. S ohledem na její rychlé životní a tréninkové tempo tak do svého jídelníčku zařadila také tmavou rýži, čočku, quinoi, sladké brambory, ke snídani ovesnou kaši nebo žitný toast.
  • Všeho s mírou

    Sacharidy do jídelníčku patří, jsou zdrojem energie. Musíte ale rozlišovat mezi jednotlivými cukry.
    Autor: Shutterstock.com
    I když se zdá, že je jídelníček a životní styl Pippy Middleton dokonalý, sama přiznává, že vždycky tomu tak není. "Já jídlo miluji, ale před závody se vždy snažím trochu více hlídat," svěřuje se. To pak nastoupí právě všechny potraviny bohaté na komplexní sacharidy, ze kterých její tělo může čerpat potřebnou energii. Naopak na chvíli ze svého jídelníčku vystřihne alkohol, rafinované cukry a zpracované potraviny. Během mezidobí, kdy se nepřipravuje na závod, se totiž drží zlatého pravidla "Všeho s mírou". 
  • Selský rozum

    ...
    Autor: Shutterstock
    Pippa Middleton si nehraje na nějakou celebritu, co by se musela denně dřít v posilovně a které se při pouhém pohledu na sladké udělá mdlo. Naopak přiznává, že si občas ráda bez výčitek dá čokoládu, skleničku vína anebo třeba něco skutečně nezdravého, jako například brambůrky. "Vyrostla jsem v přesvědčení, že žít zdravý životní styl je o kombinaci všeho s mírou. Takže pohybu, zdravé stravy, ale občas také nějakého toho hřešení," píše. 
  • Na prvním místě pohyb

    Pippa Middleton závodila na lyžích a ukázala svůj sexy zadek v lyžařské kombinéze.
    Autor: Profimedia
    Jenže sama moc dobře ví, že hřešit člověk může pouze ve chvíli, kdy má k tomu adekvátní přísun pohybu. Tedy pokud si chce udržet štíhlou postavu. Proto pokud jste se radovali, že když se občas půjdete projít a na to si dáte tabulku čokolády, že budete vypadat jako ona, budete teď zklamáni. Pippa má ve svém diáři pohyb zapsaný třikrát až pětkrát týdně. Ať už je to půlhodinka běhu, tenis nebo chůze. "Vždycky mi pohyb zlepší náladu a samozřejmě i mé trávení," vysvětluje. 
  • Dieta? Ale kdeže...

    Velkou roli při hubnutí hrají i hormony. Třeba kortizol ukládá tuky, zatímco leptin je spaluje.
    Autor: Shutterstock.com
    Všichni, co by ji mohli podezírat, že za její dokonalou postavou nestojí zdravý životní styl, ale nějaká dieta, těm by se Pippa vysmála. "Nikdy jsem nezkoušela žádnou z diet, ať už Atkinsonovu nebo Duncanovu. Věřím ve zdravé a správné rozhodnutí," říká. Proto se snaží maximálně omezit rafinované sacharidy, takže bílý chléb nebo těstoviny v jejím jídelníčku najdete pouze výjimečně. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji