Chcete zhubnout? Zkuste běh se psem, nás nadchl!

Chcete zhubnout? Zkuste běh se psem, nás nadchl!
18. dubna  2016 
 06:00

Připadáte si při běhu jako šnek? Nebo vás běhání prostě nebaví? Vezměte do party svého mazlíčka a zkuste to spolu! On vás totiž může táhnout, a to se pak běží jedna báseň! My jsme to vyzkoušely a rozhodně doporučujeme! 

Mám kliku. Můj pes je nejen rád venku, ale i ho baví běhat. A tak, když jsem ho jednou na běžeckých závodech zavírala do auta, řekla jsem si: "Proč? Proč by i při závodech nemohl běhat se mnou – pak budeme spokojeni oba. Navíc jsem dost pomalá, mohl by mi s tím pomoct." Hledala jsem mezi psími sporty a našla canicross. Laicky řečeno pohyb, při němž pes táhne na vodítku pána. Přesně pro nás!

Video se připravuje ...
Podívejte se: Běhat se psem je zábava • VIDEO: Blanka Kubíčková

 

Pět, čtyři, tři, dva, jedna… Go!

"Tahat se naučí každý pejsek, i když mu to zpočátku nejde. Pak jim cvakne, co po nich chcete za povel, a zvládnou to,” říká Lucie Bouchalová z týmu Běhej se psem. Se svým kokršpanělem jsem se vydala na společný trénink pro začátečníky, abych věděla, co a jak. Mám štěstí, že Bard táhne přirozeně: schopnost, která se do běžného provozu nehodí, je teď výhodou. "Zkusíme i to, jak všichni poběží ve skupině,” doplňuje druhá lektorka Václava Příbková. Dostáváme možnost půjčit si kompletní výstroj: úvazek pro mě, vodítko a postroj pro psa.

Nemusíte jen venčit. Bavte se!

...
Autor: Blanka Kubíčková
Štěkot všech čtyřnohých účastníků se ozývá celou oborou. Učíme se, jak odstartovat, zahnout doleva, doprava, nevšímat si ostatních a jen běžet. Jsem nadšená! Letím jako vítr, jen plíce nestíhají. Na šnečí tempo ale nemám nárok, protože Bard chce být první. A tak mě táhne jak o život. Vidím, jak je nadšený a baví ho to. Nic okolo ho nezajímá, hlavně utíkat. Hodina uteče jako voda… Nechce se nám domů, tak si jen ve dvou přidáváme ještě jeden okruh, kde cvičíme, co jsme se na lekci naučili.

Za nás tedy všechny palce i tlapky nahoru. Jsme na správné cestě zvednout si kondici a hlavně zažít skvělé věci. Co vy?

Video se připravuje ...
Běhání může bavit psa i jeho pána • VIDEO: Blanka Kubíčková

Autor: Blanka Kubíčková

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji