Kolik musíte uběhnout, abyste spálili čokoládovou tyčinku nebo jablko?

Co by to znamenalo, kdybychom jednotlivé potraviny přepočítali, co do přijaté energie, na uběhnuté kilometry?
Foto: Shutterstock
27. února  2016 
 06:00

Možná jste mistr v počítání kalorií, ale víte, kolik energie musíte vydat, abyste spálili třeba kousek banánového chlebíčku nebo müsli tyčinku? A kolik ta vydaná energie je, převedeme-li to třeba na uběhnuté kilometry? 

Hřešící den, neboli cheat day, je během hubnutí povolen. Tehdy si může člověk dát, co chce, ale rozhodně by si z toho neměl dělat výčitky. Akorát by se jeho tělo dostalo zbytečně do stresu a kilojouly přijaté z "hřešících mňamek" by se nespálily už vůbec. 

Občas jsou ale naše chutě silnější než my sami. A to je pak jedno, jestli máme dostatek vlákniny a bílkovin, které mají držet chutě na uzdě. To vysvětlujte té čokoládové tyčince, která se na vás směje z obchodu! Když už si tedy něco dáte a měli byste z toho mít výčitky, jděte to raději vysportovat.

Ve fotogalerii si můžete prohlédnout ukázky toho, kolik energie přijmete z různých sladkých potravin a kolik kilometrů byste museli uběhnout, abyste to spálili. Nebuďte ale blázni, nějakou energii přijmout musíte! Takže třeba z jablka opravdu výčitky mít nemusíte. 


Autor: maš

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji