20 superpotravin, které pomůžou s hubnutím a prodlouží život

Mezi superpotraviny patří i jablka. Ačkoliv obsahují cukr, jsou plná antioxidantů, které pomáhají při spalování břišního tuku.
Foto: Shutterstock.com
9. února  2016 
 06:00

Obsahují tuky, sacharidy, a přesto se řadí k superstar mezi potravinami, které vám pomůžou zhubnout. Kromě toho totiž bývají zdrojem bílkovin nebo vlákniny, které jsou pro hubnutí tolik důležité. A hlavně – neměli bychom zapomínat na to, že i sacharidy a tuky potřebujeme pro správnou funkci našeho metabolismu.

Superpotraviny. Neexistuje snad člověk, který by toto slovní spojení v poslední době neslyšel. V čem jsou ale tak super? Těžko byste někde hledali definici, která by to dokázala přesně popsat. Ale i přesto mají něco společného. Vždy obsahují větší množství vitaminů, minerálů nebo živočišných látek, které naše tělo potřebuje k tomu, aby se bránilo nejrůznějším onemocněním, ale také k tomu, aby se co nejefektivněji zbavovalo přebytečného tuku. 

Vybrali jsme pro vás dvacet superpotravin, které by se měly hlavně teď v zimě objevovat ve vašem jídelníčku. Nejen kvůli tomu, že vám pomůžou s hubnutím, ale i z toho důvodu, že všechny jsou zdrojem vitaminů, které pomůžou posílit imunitu. Ta dostává právě teď, ačkoliv se to nezdá, pořádně zabrat. Výkyvy teplot a stupně Celsia držící se kousek nad nulou totiž skvěle nahrávají virům

Které potraviny to jsou a proč jsou tak skvělé, se dozvíte ve fotogalerii. Čtěte i další články o dietách a hubnutí.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji