Rok 2015 fandil velkým zadkům a modelkám, které nenosí velikost XS

  • Rok 2015 fandil velkým zadkům a modelkám, které nenosí velikost XS
    15. prosince  2015 
     06:00

    Když se ohlédneme za rokem 2015, máme radost a chce se nám smát. Alespoň tedy pokud si na mušku vezmeme svět ženské krásy. Letos se totiž čím dál tím častěji bořila tabu jako třeba to, že titulky magazínů musí zdobit pouze hubené modelky. Čím dál tím více slavných žen prosazuje přirozenou krásu se všemi nedokonalostmi, ať už to jsou strie nebo nějaké to kilo navíc. Protože žena je prostě krásná už jen z toho důvodu, že je žena. Podívejte se na deset zlomových okamžiků letošního roku, které prosazují přirozenost a plné tvary. 

  • Zpěvačka odmítla photoshop

    Zpěvačka Zendaya zveřejnila, co s její fotografií udělal photoshop.
    Autor: instagram
    Co je vlastně ideál krásy? Některé časopisy se nám snaží podsouvat ženskou postavu, která je dokonale štíhlá, s velkými prsy, útlým pasem, žádnými boky a nadpřirozeně hubenými stehny. Jenže kdo to vymyslel a řekl, že takto je to správně? Není hezčí spíše souměrná postava s boky a vůbec dalšími křivkami, které dělají ženu ženou? Proti stereotypu ženské krásy, jak se nám ji snaží ukázat časopisy, se ohradila devatenáctiletá zpěvačka Zendaya, když viděla své fotografie poté, co prošly retuší ve photoshopu. "Byla jsem šokována, když jsem viděla, co udělali s mými boky a pasem. Proto jsem zveřejnila fotku před její úpravou," vyjádřila se zpěvačka na svém Instagramu.
  • Trocha slovíčkaření

    Lauren Conad na svých stránkách zakázala slova jako "skinny", nebo "slim".
    Autor: Profimedia.cz
    Americká herečka a spisovatelka Lauren Conrad začala proti kultu přehnané hubenosti bojovat slovně. Ne že by tedy někomu nadávala, ale zakázala, aby se na jejích oficiálních webových stránkách www.laurenconrad.com objevovala slova jako "skinny" (hubený), "thin" (štíhlý) nebo "slim". Všechna tato slova vyměnila za "fit" (zdravý a vytvarovaný). To vše v souvislosti s nadcházející (tehdy) sezonou plavek, do kterých chtějí mít ženy krásné postavy. Svým čtenářkám tak kladla na srdce, že vysněných tvarů lze docílit cvičením a zdravým životním stylem a že spíše než hledět na číslo na váze bychom měly hledět na své zdraví – a kvůli němu se snažit se hýbat.
  • První XXL modelka ve světě prominentního modelingu

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Když odstoupíme od polemiky nad tím, jestli nás XXL modelky pohoršují či nikoliv, tak určitě mnohé z nás potěší fakt, že Tess Holliday se stala pvní modelkou nadměrných velikostí, která podepsala kontrakt s prominentní modelingovou agenturou MiLK. Ta měla do této doby ve svém portfoliu pouze ženy řadící se spíše do kategorie chodících ramínek na oblečení. "Je to vše o přijetí sebe sama, taková, jaká jste," řekla modelka v Today Show. XXL modelka, která má na Twitteru 74 tisíc followerů, se snaží podporovat všechny ženy, které mají o sobě pochybnosti. Tento zlomový krok určitě pomůže sebevědomí nejedné ženy, která si o sobě myslí, že nemá úplně ideální postavu. Protože každá z nás je krásná. Stačí se podívat na Instagramu na hashtag #effyourbeautystandards.
  • Co je odvaha?

    Jessica Kane byla nazvána odvážnou za to, že se vyfotila v plavkách. Tohle ale podle ní odvaha skutečně není.
    Autor: facebook.com
    Když se módní blogerka Jessica Kane nechala letos v dubnu nafotit na pláži v plavkách, nečekala, že obrázky budou mít takový ohlas. Objevila se totiž spousta komentářů o tom, že je skutečně odvážná a statečná. "Když jsem to četla, došlo mi, že něco není v pořádku. Byla bych odvážná, kdyby mi záleželo na tom, co si ostatní o mně myslí, tak to ale není," vyjádřila se blogerka na svém Facebooku. Pozastavovat se nad tím, že se někdo s nadváhou vyfotografoval v plavkách, jí prostě pořádně hnulo žlučí. Podle ní je odvaha v něčem úplně jiném. Stateční jsou lidé, kteří bojují s nemocí, s domácím násilím, se závislostmi, případně se snaží pomoct někomu jinému.
  • Běhání je pro každého

    Women´s running s Erica Jean Schenk.
    Autor: instagram
    Na titulní straně běžeckého časopisu si mnozí představí ženu samý sval a šlacha, která bude slibovat, že pokud si i vy nazujete boty a vydáte se do parku, budete vypadat jako ona. Na srpnové titulce Woman´s Running se ale objevila krásná plus size modelka Erica Jean Schenk. Chtěli tím zbourat zaběhnutý stereotyp o tom, že běhat mohou jen štíhlí lidé, a ukázat, že když běhání milujete, není co řešit. Tomu my v redakci rozumíme... 
  • Miluji své tělo

    Herečka a zpěvačka Lena Dunham se za své tělo nestydí.
    Autor: instagram
    Herečka a režisérka Lena Dunham opravdu své tělo neřeší. Respektive neřeší jej v negativním slova smyslu. Miluje své křivky, a i když by do šablonek ideální krasavice zřejmě nezapadla, sex-appeal z ní září a je tak trochu nakažlivý. Ovšem jedním ze zlomových bodů je rozhodně den, kdy na svůj Instagram přidala svou fotografii ve spodním prádle. S komentářem, že by ve svém spodním prádle, pouze jen s botami a úsměvem, vyrazila na večeři. Protože vypadají dokonale. 
  • Jak správně reagovat na negativní komentáře

    Pink se s nejapnými komentáři ohledně své postavy poprala po svém.
    Autor: twitter
    Máloco je v médiích tolik na přetřes jako celebrity a jejich váhové výkyvy. Zřejmě je pro některé lidi těžké uvěřit, že i ony jsou lidé, kteří řeší stejné problémy jako my, prostí smrtelníci. Když se Pink objevila na jedné charitativní akci v dlouhých černých šatech, magazíny a internetem proběhla zpráva o tom, že přibrala, a tak musí svá kila navíc skrývat. Zpěvačka se k tomu vyjádřila, že je smutné, že místo toho, aby média řešila vážnější věci, jako jsou třeba důvod charitativního večera a všudypřítomné nemoci, řeší její vzhled. "Cítila jsem se krásná a krásná se cítím pořád. Tak mě neřešte, já se také neřeším," vyjádřila se na svém Twitteru. 
  • Plus size modelky plavek

    Plavky a hubené modelky? Ne! Lepší jsou ženy s plnými tvary. I tato fotografie se objevila na titulní straně, konkrétně Sport Illustrated. Uprostřed je modelka Robyn Lawley.
    Autor: instagram
    Dovedete si představit, že by plavky prezentovaly plus size modelky? Jestli ne, tak je to velká chyba! Sport Illustrated měl letos na své titulní straně modelky s pořádnými ženskými křivkami. Chtěl tím podpořit nejen tuto koupací módu pro plus size, ale i chtěl vyjádřit nesouhlas s vychrtlými ženami, které plavky většinou předvádějí. Jednou z modelek je i Robyn Lawley, která se snaží všechny ženy přesvědčit o kráse ženského těla bez ohledu na jakékoliv jeho vady. Nedávno tak na svém Instagramu ukázala fotografii svého břicha plného strií po těhotenství.
  • Dost bylo aplikací!

    Chrissy Teigen ukázala své strie.
    Autor: instagram
    Tentokrát se o ženskou krásu nebude prát žádná plus size modelka ani herečka bojující s kily navíc, ale supermodelka Chrissy Teigen. V show u Meredith Viera se svěřila, že jí začíná děsit, jak moc dokonale všichni na sociálních sítích vystupují. Než přidají svou fotku, proženou ji několika filtry a úpravami, že výsledek je naprosto nereálný. I když ne všichni, kdo fotku vidí, to tak musí vnímat. Proto se rozhodla, že půjde alespoň trochu proti proudu. Na svůj Instagram přidává reálné fotografie svého těla, které není také úplně dokonalé, byť by se to někomu mohlo zdát. Nedávno se tak všichni její fanoušci mohli pokochat striemi, které má i tato supermodelka.
  • Zlomový kalendář

    ...
    Autor: Pirelli
    Zatímco v posledních letech byl kalendář Pirelli plný žen, jejichž největší devízou byl hlavně jejich vzhled, letos je to jinak. Jednotlivé měsíce zdobí ženy úspěšné, respektuhodné – a rozhodně také sexy. Herečka a zpěvačka Amy Schumer se dokonce odhodlala a pro focení slavného kalendáře se svlékla. Fotografka Annie Leibovitz, která to má celé na svědomí, chtěla ukázat ženy tak, jak jsou, bez předstírání. Amy Schumer to na svém Twitteru vystihla zřejmě nejlépe komentářem: "Krásná, silná, tlustá, tenká, přitažlivá, ošklivá, skvělá, ženská."

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji