Zbavte se druhé brady! Zkuste zelený čaj a mléčnou masáž

  • Zbavte se druhé brady! Zkuste zelený čaj a mléčnou masáž
    15. listopadu  2015 
     06:00

    Dvojitá brada je patálií, které se obává každá žena. Bohužel kromě toho, že k ní má někdo přirozený sklon, zhoršuje se s věkem i s kily navíc. Jak tuhle pohromu odvrátit? Přečtěte si, co čtenářkám radí na webu Top10homeremedies.com, abyste nemusela krk a bradu v létě v zimě halit do šál nebo utrácet za plastického chirurga. 

  • Budeme se podbradku zbavovat injekcí?

    Podbradek je velkou vadou na kráse. Víte, jak s ním bojovat?
    Autor: Shutterstock.com

    V USA mají nový hit. Úřad pro kontrolu léčiv (FDA) zřejmě v nejbližší době schválí injekce kyseliny deoxycholové (DCA) coby první lék na dvojitou bradu. Jehla se vpichuje přímo do problematických partií a účinná látka má rozpouštět tuk v nich uložený. Úplně příjemné to asi nebude, protože kúra trvá čtyři týdny a injekce je třeba opakovat. V Evropě se nicméně zatím o schválení nemluví, takže kdo chce něco radikálního, musí si našetřit třeba na liposukci brady, která vyjde asi na deset tisíc korun. 

  • Žvýkejte!

    Žvýkání žvýkaček našemu chrupu prospívá.
    Autor: Shutterstock.com

    Chcete-li se zbavit dvojité brady, musíte trénovat obličejové svaly. Mluvení k tomu nestačí, vsaďte na žvýkačky, nakonec prospěje to i vašemu chrupu. Dejte si žvýkačku bez cukru několikrát denně. 

     

  • Zkuste kakaové máslo nebo olej z pšeničných klíčků

    Zbavte se nevzhledného podbradku
    Autor: Shutterstock.com

    Účinným lékem může být kakaové máslo, ale pozor, užívá se zevně, nikoli vnitřně! Tak dokáže zlepšit pružnost vaší pokožky a pomůže vám zbavit se podbradku. Mírně ohřejte několik polévkových lžic kakaového másla v mikrovlnné troubě a pak ho jemně vmasírujte do krku a podbradku – mělo by to trvat po dobu několika minut. Ideálně dvakrát denně, ráno a večer. 

    Podobný účinek má také masáž pomocí oleje z pšeničných klíčků, mimo jiné kvůli tomu, že obsahuje vitamin E, který zpevňuje kůži. Vtírejte ho do oblasti brady předtím, než půjdete spát, a nechte působit přes noc. 

  • Zpevňující maska z bílků či glycerinu

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Pomoci vám může i maska z vaječných bílků, protože má rovněž zpevňovací efekt. Příprava není těžká: rozšleháme dva vaječné bílky, přidáme vždy jednu polévkovou lžíci mléka, medu a citronové šťávy, nakonec přidáme několik kapek mátového esenciálního oleje. Naneseme na oblast brady a krku na dobu 30 minut, pak opláchneme vlažnou vodou. Opakujeme několikrát týdně. 

    Další variantou je domácí maska, při jejíž přípravě použijeme glycerin. Uděláme si masku tak, že smícháme jednu polévkovou lžíci glycerinu, půl lžíce Glauberovy hořké soli a pár kapek mátového oleje. Nanášíme vatovým tamponem, necháme působit několik minut a pak smyjeme studenou vodou. Pozitivní výsledky lze pozorovat při použití třikrát až pětkrát týdně. 

  • Cvičte, platí to i na dvojitou bradu

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Cvičením protáhnete svaly obličeje, krku i čelistí, zároveň zmírníte ztuhlost páteře. Stůjte rovně a pomalu zaklánějte hlavu dozadu, abyste se podívala na strop, počítejte do pěti a pak pomalu vraťte hlavu zpět Opakujte pětkrát až desetkrát. Zkuste si na cvik vzpomenout několikrát denně. 

    Nebo pomalu otáčejte hlavu ve směru hodinových ručiček a poté proti směru hodinových ručiček, zatímco páteř držíte rovně.

  • Zelený čaj ráno i večer

    Zelený čaj
    Autor: Shutterstock.com

    Zelený čaj obsahuje silné antioxidanty a další složky, které urychlují metabolismus, takže má pozitivní účinek na hubnutí jako takové. Dejte si šálek hned ráno a v průběhu dne vypijte další. Vyberte si příchuť, která vám chutná. 

  • Vitamin E zpevňuje kůži

    ...
    Autor: Shutterstock.com

     

    Dalším způsobem, jak se zbavit dvojité brady, je zvýšení příjmu vitaminu E, což prospěje mimo jiné zdraví vaší pokožky. Zdrojem jsou například listová zelenina či olej z pšeničných klíčků. Najdete ho i u mléčných výrobků, je v surovinách, jako jsou hnědá rýže, ječmen, luštěniny, ořechy a semena, fazole, sójové boby, arašídy a játra. Můžete zkusit také doplňky stravy. 

  • Mléčná masáž jako za starých časů

    Mléko a mléčné výrobky jsou opředeny mnoha mýty, třeba tím, že jsou pro zdraví nebezpečné. To je ale nesmysl, mléko k životu potřebujeme.
    Autor: Shutterstock.com

    Masáž z mléka zpevňuje pokožku, navíc ji zjemňuje. Naneste mléko na bradu a masírujte po dobu několika minut, pak smyjte vlažnou vodou. Opakujte několikrát denně po dobu několika týdnů.

    Další možností je maska z mléka a medu. Smíchejte tyto dvě ingredience a aplikujte na oblast pod bradou. Nechte působit asi deset minut. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji